zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Financial wil pensioenregeling en auto van de zaak

13 januari 2010 - Dit jaar staat een pensioenregeling in de top vijf van gewenste secundaire arbeidsvoorwaarden van financieel medewerkers. De auto van de zaak heeft de bonus verdrongen van de eerste plaats op de lijst met gewenste voorwaarden. Andere arbeidsvoorwaarden waaraan belang wordt gehecht zijn flexibele uren en extra vakantiedagen.

Financiels zijn tevreden over hun beloning en de salarissen zijn gelijk gebleven of zelfs omhoog gegaan. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Accountemps en Robert Half Finance & Accounting, onder meer dan 1.000 financiële medewerkers. Verschuivingen
Vorig jaar stond een pensioenvoorziening nog als zevende gewenste secundaire arbeidsvoorwaarde en dit jaar staat dit in de top vijf. Mensen hebben duidelijk andere wensen dan vorig jaar. Ronald de Zoete, Associate Director van Robert Half, zegt in een toelichting: "De verschuivingen in de top vijf van gewenste secundaire arbeidsvoorwaarden, zijn een goede afspiegeling van de veranderingen in de maatschappij. Mensen nemen blijkbaar de verantwoordelijkheid voor hun financiële situatie na hun pensionering meer in eigen hand. De aandacht van werknemers voor de collectieve pensioenregeling was altijd zeer gering, maar mede door het afgelopen jaar dat onzeker was vermoed ik dat men teruggrijpt naar zekerheden." Meer dan de helft zei ook dat ze een collectieve pensioenvoorziening hebben. 

Auto van de zaak

De in Nederland meest voorkomende secundaire arbeidsvoorwaarde, reiskostenvergoeding, hoort slechts voor een kleine groep van vijftien procent bij de favoriete drie. Ter vergelijking, ruim een kwart van de ondervraagden zet de pensioenregeling in de top drie. Flexibele uren en meer vakantiedagen staan ook nog steeds op het wensenlijstje van de Nederlanders, terwijl uit eerder onderzoek van Robert Half bleek dat Nederland in Europa al de meeste flexibiliteit biedt aan werknemers.
Een auto van de zaak is de grootste wens van financiële medewerkers. De auto blijkt ook een doorslaggevende rol te spelen als er van baan wordt gewisseld. 40 procent van de ondervraagden gaf aan dat als het salaris gelijk blijft, ze overstag gaan als er een auto van de zaak boven op komt. 

Salarissen

In het algemeen zijn de salarissen van de financiële professionals ondanks de recessie gelijk gebleven en soms zelf nog omhoog gegaan. Dit laatste geldt met name voor de auditors, zowel de junior als de senior auditors, de BTW-specialisten, de salaris (pay roll) en de cash managers. De professionals gaven ten slotte aan dat ze tevreden zijn met hun beloning.
De grootste verdieners zijn nog steeds de CFOs, die op de voet gevolgd worden door de Controllers met een leidinggevende taak, de Financial Planning & Analysis Managers en de Audit Managers. Een gemiddelde CFO neemt in Nederland na tien jaar tussen de 120.00 en 180.000 euro mee naar huis. Tot slot scoren Treasurers en Tax managers hoog op de salarisladder.

De volledige Salary & Benefits Guide 2009-2010 kunt u hier downloaden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederland heeft het beste pensioenstelsel ter wereld
 Financial zit veilig op boekhouding en kostenbewaking
 Financial waardeert manager vooral vanwege vakkennis
 Financial valt nog steeds voor bonus en auto van de zaak
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10