zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer wil hoger salaris in 2010

12 januari 2010 - Bijna de helft (42 procent) van de werknemers geeft aan in 2010 het liefst een hoger salaris te willen gaan verdienen. 980 respondenten gaven op de website van Unique antwoord op de vraag: wat wil jij in 2010 in je werk bereiken? In het kader van de start van het nieuwe jaar en de goede voornemens die hierbij horen, peilde Unique wat de wensen zijn op het gebied van werk.


Naast de salariswensen geeft ook een derde (33 procent) aan dat zij willen investeren in zichzelf en hun kennis willen verruimen door het volgen van een opleiding. Op de derde plaats staat het bekleden van een hogere functie (twaalf procent), op de voet gevolgd door minder uren gaan werken (acht procent). Slechts vijf procent wenst meer verantwoordelijkheden te krijgen in 2010. 



Opleiding
Jeannine Peek, algemeen directeur van Unique: "Salaris is altijd een belangrijke motivator voor werknemers. Na een crisisjaar als 2009, waarin bij veel bedrijven de salarissen niet zijn gestegen, is het begrijpelijk dat werknemers aangeven hier waarde aan te hechten. Wel is opmerkelijk dat bijna eenderde aangeeft een opleiding te willen volgen. Ook op deze post is het afgelopen jaar bij veel bedrijven flink bezuinigd. Bedrijven realiseren zich echter dat het belangrijk is om te blijven investeren in mensen." Zo blijkt ook uit de MKB Marktmonitor 2009 van Unique en TNO. Hierin geeft ruim eenderde van de bedrijven aan in 2010 meer te gaan investeren in opleidingen. "Binnen het MKB wordt aan deze vraag van de werknemers dus zeker gehoor gegeven," concludeert Jeannine. "In verband met de verwachte tekorten aan gekwalificeerd personeel, mede door de vergrijzing, adviseren wij ondernemers dan ook om deze resultaten ter harte te nemen en de kennis die zij in huis hebben in kaart te brengen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlander houdt en stuk maand over aan het eind van zijn geld
 Legal manager verdient het meest, ICT-manager het minst
 Loonstrookje is abacadabra voor Nederlanders
 Wanneer kunt u uw salarisverlaging terug laten draaien? Vijf tips.
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10