zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Graydon adviseert Creditmanagement op te nemen in HBO-lespakket

29 juli 2010 - Uit onderzoek van Graydon en de Vereniging voor Creditmanagement (VVCM) blijkt dat studenten onvoldoende geïnformeerd zijn over het risico inschatten van zaken doen, dat elke onderneming te maken heeft met Creditmanagement en dat kennis hiervan grote banenkansen schept.

Graydon en de VVCM adviseren de HBO Raad dan ook om Creditmanagement meer te doceren op het HBO. Crisis

Door de crisis zijn studenten er nog sterker van doordrongen dat het voor een bedrijf van levensbelang is dat een organisatie weet met wie er zaken worden gedaan. En bovenal, wat de risico’s zijn om zaken te doen. Als leerpunt kan uit de crisis worden meegenomen dat er niet zomaar vanuit mag worden gegaan dat bedrijven er morgen ook nog zijn. De toegenomen interesse komt naar voren uit onderzoek en uit reeds gehouden marktoriëntatiedagen op verscheidene Hogescholen. 

Banenkansen

77 procent van de creditmanagers is ouder dan 40 jaar, zo blijkt uit het onderzoek van Graydon en de VVCM. Met de vergrijzing en de babyboomers die de komende jaren met pensioen gaan, betekent dit een grote noodzaak aan jongeren die het vak Creditmanagement zich eigen moeten gaan maken. Inmiddels wordt er uitgebreid gesproken met de HBO Raad. De HBO Raad adviseert de individuele Hogescholen met het opstellen van het lesprogramma. Bekeken wordt hoe en in welk studiejaar creditmanagement zal worden behandeld aan het HBO.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Pro-actief wanbetalerbeleid levert geld op
 Economische crisis bevestigt belang credit management
 Goede klantrelatie is belangrijker dan snelle betaling
 Financial zit veilig op boekhouding en kostenbewaking
 
 
reacties
 
Helma van Wanrooij  |   | 
29-07-2010
 | 
11:51 uur
Op de middelbare scholen moet al meer gedaan worden aan alles rond financien. Budgetteren, besef van geld, risicoinschatting etc.
Langzaam maar zeker komt het besef dat we daar niet vroeg genoeg mee kunnen beginnen.

Dat je er vervolgens bij vervolgopleidingen nadrukkelijkr op in gaat is evident.
Civile  |   | 
30-07-2010
 | 
08:03 uur
Het is niet voor het eerst dat Graydon voor eigen parochie predikt. Commercieel gezien kan ik ze wel gelijk geven maar zakelijk gezien bedenkelijk. Ze geven aan aan bedrijven in mailings dat ze geen 'up to date' gegevens hebben van het betreffende bedrijf en dat dat in de toekomst wel eens ten koste zou gaan van hun zakelijke kredietverlening.

Graydon hanteert dergelijke stelling ook naar zakelijk aangesloten klanten die onderzoek doen naar de kredietwaardigheid van een bedrijf. Men doet dan vervolgens voor komen, zij het natuurlijk niet in zoveel bewoording, dat het betreffende bedrijf bij hen op een 'aparte' lijst staat en dat Graydon de kredietwaardigheid niet kon garanderen.

Daarna gaat graydon vrolijk naar het betreffende bedrijf toe met de mededeling dat een iemand had geinformeerd naar hun kredietwaardigheid, en dat Graydon 'niet positief' heeft kunnen adviseren bij gebrek aan up to date gegevens.

Zo worden er eigenlijk 'oneigenlijke' en 'onoirbare' praktijken gebruikt. Eerder was er al een artikel verschenen waarin de directeur van Graydon stelde dat er in Nederland meer dan 100,000 bedrijven op de zwarte lijst dreigde te worden geplaatst.

Reden om dat te zeggen zou de recessie zijn. Er werd wel vaag ergens vermeld dat Graydon namelijk niet beschikte over de financiële cijfers van die betreffende bedrijven en hij wees er op dat dat ten koste kon gaan van eventuele zaken die zouden worden gedaan of hun individuele kredietwaardigheid.

Daar is een hausse aan reacties op geweest ook van diegene die in het verleden met de handel en wandel van Graydon te maken hebben gehad. Dit artikel is dan ook niet zomaar een artikel uiteindelijk waarvan je eigenlijk de werkelijke intentie is van het artikel.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10