zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Financial zit veilig op boekhouding en kostenbewaking

18 juni 2009 - Starters op financiële afdelingen in Nederland wordt aangeraden zich te specialiseren in algemene boekhouding/general accounting (30 procent) of kostenbewaking/cost accounting (21 procent). Controlling, credit management en internal audit worden niet gezien als functies waarvan men een starter aan zou raden zich hierin te specialiseren.

Dit blijkt uit een onderzoek van Accountemps onder meer dan 4.000 Managers binnen HR, Finance en Senior Management. De belangrijkste reden voor hen (57 procent) is dat zij algemene boekhouding en kostenbewaking beschouwen als core functies binnen de financiële afdeling. Verder biedt het goede doorgroei- mogelijkheden (25 procent) en een grote werkzekerheid (24 procent). Meer baanzekerheid

Wereldwijd en in Nederland denkt meer dan een derde van de ondervraagden dat medewerkers binnen de financiële afdeling evenveel of minder kans hebben om ontslagen te worden dan collega’s op andere afdelingen. Slechts drie procent van de Nederlandse ondervraagden denkt dat financials hun baan eerder kwijt zullen raken en 62 procent is van mening dat er geen verschil is in baanzekerheid tussen functies binnen een bedrijf. Volgens de meerderheid van de Nederlanders (78 procent) hoeven ook expats niet bang te zijn dat ze eerder hun baan verliezen dan een lokale werknemer. In Aziatische landen zoals Japan en Singapore ligt dit anders: ongeveer de helft denkt dat bedrijven een autochtoon boven een buitenlander verliest. 

Bancaire sector

Opvallend was ook dat de overgrote meerderheid van de bedrijven (62 procent) wereldwijd en nog iets meer in Nederland (69 procent) het afgelopen jaar niet meer sollicitanten vanuit de bancaire sector heeft gezien. Slechts elf procent van de Nederlandse bedrijven heeft in die periode kandidaten met een achtergrond in het bankwezen aangenomen. Mensen met ervaring in de banksector en kennis op het gebied van risk management worden door 54 procent als waardevol gezien, 42 procent zegt dat vooral kennis van cash management en treasury een toegevoegde waarde is. Hein Pieter Okker, Senior Manager van Accountemps: "‘Boekhouders zijn altijd nodig’ was jarenlang het adagium. En inderdaad zag je in moeilijke tijden in het verleden dat je op een financiële afdeling relatief veilig zat. De huidige crisis is echter zo diep en veelomvattend dat ook een financiële functie geen garantie meer is voor baanzekerheid."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Goede financiële professionals zijn nog steeds moeilijk te vinden
 CFO is extreem pessimistisch
 Financial valt nog steeds voor bonus en auto van de zaak
 Europese financial verhuist graag voor nieuwe baan
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10