zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlander heeft geen idee hoeveel pensioen hij krijgt

1 oktober 2009 - Hoewel de discussie over het verhogen van de AOW-leeftijd momenteel nogal leeft, zijn maar weinig mensen goed op de hoogte van de AOW. Dat blijkt uit onderzoek van de stichting Pensioenkijker en platform Centiq Wijzer in Geldzaken, zo schrijft Metro.

Eén op de zes weet niet of je eerder recht hebt op AOW als je voor je 65e stopt met werken. Dat is niet het geval. Ook weet één op de acht niet dat je, als je geen pensioen hebt opgebouwd via je werk, je vanaf je 65e alleen AOW ontvangt. Niet gezonder

Uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend maakte, blijkt dat mannen die met pensioen gaan als ze 65 zijn, gemiddeld nog elf gezonde levensjaren voor de boeg hebben. Ze leven nog ruim zeventien jaar na hun pensionering, maar niet in goede gezondheid. Bij vrouwen ging de gemiddelde levensverwachting de afgelopen jaren wel omhoog, maar het aantal gezonde jaren niet.


Bron: Metro
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Webtest helpt bij voorbereiden op pensioen
 Recessie leidt tot pensioencrisis
 Nederlands pensioenstelsel zwaar getroffen door recessie
 Koopkracht pensioengerechtigde daalt
 
 
reacties
 
Marcel  |   | 
1-10-2009
 | 
09:17 uur
Dat klopt !
Ik heb vandaag de dag absoluut geen idee wat ik straks op pensioengerechtigde leeftijd aan inkomen heb. Dat ik te kort kom, DAT is wel een ding wat zeker is. En dit alles ondanks dat ik een goede baan heb, en geprobeerd heb alles in goede banen te lijden is het deels mijn eigen schuld maar grotendeels ligt het probleem bij onze overheid en de pensioenverzekeraars.
Naast alle opgelopen breuken d.m.v. veranderen van werkgever is de laatste breuk wel heel wonderlijk tot stand gekomen, ons bedrijf nam middels onze fabriek deel aan de kleinmetaal, terwijl wij een afbouwbedrijf zijn (dit is iets gunstiger), nu hebben onze concollega's lopen lobbieen en uiteindelijk zijn wij gedwongen in een bouw cao deel te nemen.
En moeten wij o.a. meebetalen aan zaken zoals vorstverlet (iets waar wij nooit mee te maken hebben) en een hoger ziekteverzuim.
Maar erger is, deze aktie heeft weer een breuk tot gevolg en iedereen gaat stom om zich zitten te kijken en de werknemers zijn de pineut. Tevens nu ook op basis van middelloon (was eindloon). Vervolgens zou er een waardeoverdracht plaatsvinden, nu 2 jaar na dato nog steeds niets van dien.
Kortom een zooitje en ik weet inderdaad niet meer wat ik straks mag verwachten.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10