zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Gelukkig gezinsleven verbetert werkprestaties

4 januari 2010 - Werknemers die in hun vrije tijd leuke dingen doen met hun gezin, presteren beter op de werkvloer dan hun kinderloze collega’s. Van de positieve energie die ze thuis opdoen, profiteert de werkgever, zo stelt de Telegraaf.

Een en ander blijkt uit een onderzoek van Lieke ten Brummelhuis onder 500 Nederlandse werknemers, waarmee ze op 18 december gepromoveerd is aan de faculteit sociale wetenschappen van de Universiteit Utrecht



Oudere kinderen
In een eerder onderzoek concludeerde Ten Brummelhuis al dat mensen die werk- en zorgtaken combineren meer kans hebben op het krijgen van een burn-out. Die kans is groot als de kinderen nog klein zijn. Zodra de kinderen echter groter zijn, dan straalt het gezinsgeluk af op de werkvloer.


Bron: De Telegraaf
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Beste Werkgevers voor Werkende Ouders 2009 bekend
 'Traditionele patronen leiden tot financiële problemen'
 Kinderen veroorzaken stress bij werkende ouders
 Goede balans tussen werk en privé is hét recept voor geluk
 
 
reacties
 
Janus Kizuna  |   | 
4-01-2010
 | 
08:01 uur
Ik heb mijn twijfels of het specifiek om een gezinsleven gaat. Mijn ervaring is dat de juiste balans in werk en prive vinden wel essentieel is. Of dit nu vanuit een gezinssituatie is, met vrienden of in een andere constructie.

De werkgever kan ook toezien op een goede balans, in die zin dat deze er voor waakt dat de werknemer niet alleen maar met werk bezig is. Misschien is dit jaar het jaar om de balans te zoeken, te vinden en te behouden.
Emile Oude Wolbers  |   | 
4-01-2010
 | 
10:29 uur
Voor mij is dit de zoveelste open deur. Ik vraag me oprecht af óf en waarom dit soort gegevenheden (pas) worden geaccepteerd nadat er officieel onderzoek naar is gedaan. Waarom zo moeilijk? Het is volgens mij al eeuwen bekend dat een gezonde basis in iedere mens én in zijn relatie(s) van levensbelang is om niet te hoeven overleven en daardoor de vlucht- en vechtmodus kunnen ontstijgen. Wanneer een mens niet lekker functioneert en niet 'optimaal presteert' dan schort er wat aan die basis.
Natuurlijk veroorzaken kinderen stress bij ouders; een kind doet een beroep op zijn ouders omdat het kind (de eerste jaren) afhankelijk is van ze. Een gezinssituatie waarin druk is ontstaan als gevolg van allerlei keuzes/reactie/verwachtingen geeft in veel gevallen niet de basis die zo wenselijk is voor welzijn. Steeds vaker zijn hier overlevingsstrategieën actief. Wordt er blijvend teveel gevraagd van gezinsleden, stuurt het aan op persoonlijke en collectieve burnout. De energie is opgebruikt, creativiteit zakt weg en verbondenheid neemt af. En dat laatste is zo wezenlijk van belang om je veilig en lekker in je vel te voelen.
Misschien is het (weer) mogelijk om eens opnieuw te leren kijken naar oorzaken en gevolgen? Ik nodig u van harte uit om uw vragen te stellen of gedachten/ervaringen uit te wisselen.

Met vriendelijke groet,
Emile Oude Wolbers

www.emileoudewolbers.nl
www.eigenheid.nl
Bas  |   | 
4-01-2010
 | 
12:12 uur
Werk en privé zijn communicerende vaten als je het mij vraagt. Wanneer je thuis lekker in je vel zit dan werk je ook lekker.

Andersom is het ook zo dat wanneer je werk je veel voldoening schenkt dat ook privé gelukkiger maakt.

Ik heb een leuke link met tips gevonden:

(Klik hier)

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10