zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Het digitale universum groeit explosief

20 mei 2009 - In 2008 is er wereldwijd 3,892,179,868,480,350,000,000 bits (487 miljard gigabytes) aan digitale informatie geproduceerd, zo blijkt uit onderzoek van EMC, uitgevoerd door IDC. Dit komt overeen met negentien miljard volledig gevulde Blu-ray dvd’s, 30 miljard gevulde Apple iPods of 162 triljoen digitale foto’s.

Ondanks de economische teruggang is de hoeveelheid digitale informatie daarmee boven verwachting toegenomen. Het digitale universum (de totale hoeveelheid digitale informatie) zal, zo verwacht IDC, elke anderhalf jaar in verdubbelen. Zo zullen we in 2012 vijf maal meer informatie produceren dan in 2008. 



Uitdaging voor het bedrijfsleven

Terwijl de groei van de hoeveelheid digitale informatie in snelheid alleen maar toenam, daalde IT budgetten waardoor het beheren van al deze informatie een nog grotere uitdaging wordt voor organisaties. De vraag naar geavanceerde technieken en tools (virtualisatie, deduplicatie die etc) die bedrijven helpen meer te beheren tegen lagere kosten wordt hierdoor nog sterker. Eelco Kalff, Country Manager van EMC Nederland over de resultaten: "Student, directeur of dokter, allemaal ervaren we in onze dagelijkse bezigheden komen we iedere dag in aanraking met de toename van digitale informatie. Terwijl 70 procent van al deze informatie door individuen wordt gecreëerd, is ruim 85 procent van al deze informatie direct of indirect de verantwoordelijkheid van bedrijven en organisaties. Er wordt dan ook veel geïnvesteerd in nieuwe technieken en methoden om deze informatie op een slimme manier te beheren op te slaan en te beveiligen." 

Explosief stijgende communicatie
De komende vier jaar komen er wereldwijd 600 miljoen internetgebruikers bij en zal het aantal mensen dat mobiel internet gebruikt verdrievoudigen. Twee derde van alle internetgebruikers maakt in ieder geval af en toe gebruik van mobiele toepassingen. Het aantal interacties via e-mail, instant messenger, twitter en sociale netwerken zal de komende 4 jaar verachtvoudigen. In 2012 zullen 850 miljoen mensen online producten en diensten kopen en aanbieden, dit is een verdubbeling van de commercie die nu online plaatsvindt. De totale omzet in 2012 bedraagt dertien triljoen euro, waarvan een groot deel bestaat uit handel tussen bedrijven onderling. De pogingen om de wereldwijde economie te stimuleren zorgen voor een aanzienlijke toename van het digitale universum. Zo krijgen er meer mensen toegang tot breedband, elektronische patiëntendossiers worden ingevoerd en de invloed van IT bij de ontwikkeling van ‘slimmere’ auto’s en huizen neemt toe. 

Meer beveiliging nodig

In 2008 diende 30 procent van de informatie te worden beveiligd, in 2012 is dit zo’n 45 procent. Onder beveiligingsgevoelige informatie vallen ondermeer: het EPD, credit card informatie, video surveillance en juridische documenten. Het grootste deel van de informatie die beveiligd dient te worden, wordt buiten het datacenter geproduceerd. Vaak zelfs buiten de organisatie door bijvoorbeeld mobiele gebruikers, klanten, toeleveranciers en partners. Dit maakt de beveiliging complexer. 

Wetgeving en regulering

Ook het aandeel van ‘compliance gevoelige’ informatie, die informatie die aan wetten, reguleringen en richtlijnen dient te voldoen neemt toe. Van 25 procent eind 2008 naar 35 procent in 2012. De financiële crisis zal tot meer regulering leiden waardoor banken en andere organisaties nog meer financiële informatie direct opvraagbaar dienen te archiveren.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Elektronisch factureren steeds aantrekkelijker
 RSI bestaat nog steeds
 Negen tips tegen informatie-overload
 Web 2. 0: perfecte communicatie of perfecte manier om persoonlijk contact te vermijden?
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10