zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Web 2. 0: perfecte communicatie of perfecte manier om persoonlijk contact te vermijden?

23 april 2009 - Steeds meer managers gebruiken Web 2.0 toepassingen om intern te communiceren met hun medewerkers. Dat concludeert Watson Wyatt. Gaan deze methodes de wereld veranderen of zullen ze er, net als e-mail eerder, toe leiden dat we alleen nog maar bereikbaar zijn en nog minder persoonlijk contact hebben? 

Bijna een kwart van de 181 ondervraagde werkgevers gebruiken inmiddels sociale netwerken en bijna een vijfde zet podcasts op het intranet. Eveneens een vijfde blogt over de dagelijkse gang van zaken en vijftien procent gebruikt Wiki’s om interne boodschappen door te geven. Tevreden
Maar zorgt al deze online activiteit ervoor dat managers beter hun werk doen of heeft het, net als e-mail, vooral tot gevolg dat er nog minder persoonlijk gecommuniceerd wordt? Volgens het onderzoek van Watson Wyatt lijken managers in ieder geval erg tevreden over de nieuwe communicatiemiddelen. Maar of dat is omdat ze nu niet hun kantoor hoeven te verlaten of omdat het echt beter werkt, is niet duidelijk. 

Generatie Y
Het argument dat managers wel op deze manieren moeten communiceren om aansluiting te vinden en te houden met generatie Y, is overigens wel steekhoudend.  Zo bleek vorig jaar uit onderzoek van Accenture dat jongeren tussen de 14 en 27 ervan uitgaan dat ze hun eigen technologie en mobiele apparaten zowel thuis als op het werk kunnen gebruiken en wee de manager die hen dit verbiedt. Als je het zo bekijkt, lopen bedrijven die de nieuwe technieken niet omarmen het risico dat jongeren niet voor ze willen werken. Nu steeds meer ondernemingen bovendien inzien dat Web 2.0 applicaties krachtige communicatiemiddelen zijn, zal het gebruik alleen maar toenemen. Recessie of niet.

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Web 2. 0 leidt niet af van werk
 Managers worstelen met roddelende avatars
 Web 2. 0 scoort bij CEO’s
 Steeds minder persoonlijk contact op werkvloer
 
 
reacties
 
Ronald Vermeij  |   | 
27-04-2009
 | 
09:22 uur
Web 2.0 de perfecte manier om menselijke kontakten uit de weg te gaan
Web 2.0 is in mijn ogen niets meer of minder dan een hulpmiddel van deze verkilde gevoelloze samenleving om je gebrek aan sociale en GEVOELSMATIGE vaardigheden achter te kunnen verbergen ;-)

Deze bla bla Web 3.x technologieen maken het technisch ook mogelijk om u - dagelijks te verzuipen in een information flow - die een natuurlijke menselijk wezen niet normalerwijze gevoelsmatig kan behappen. De 21st century information overload.. Leuk he dat internet ;-)

Echter biedt Web 2.0 u uiteraard de bijbehorende technologische gereedschappen om deze informatie stortvloed te managen. Hierdoor blijft u als mens toch in staat om dagelijks over uw informatie-absorbtie grenzen heen te kunnen gaan en steeds verder van uw natuurlijke gevoel vervreemd te raken.

Generatie Y:
Jammer dat er nu al hele generaties in deze samenleving rondlopen die al ge -techno- hersenspoeld zijn. Echter weten deze generaties al lang niet meer hoe mooi een menselijk kontakt kan zien, ervaren en aanvoelen.

Dit komt omdat ze zijn opgegroeid met een verschraalde communicatieve gereedschappen zoals SMS-en, MSN-en bloggen en speesen. Generaties die van de afko's, sms-taal-kreten en smilies aan elkaar hangen.
Ga zelf maar eens na, hoeveel van Generatie Y, in staat zijn om hun gevoelens uit te drukken of uberhaupt in foutloos nederlands te kunnen communiceren?.

[Korte Lontjes]
Snapt u nu ook waar al die korte lontjes vandaan komen? Niet uit een vaderlandse munitiefabriek maar uit een structureel gebrek aan het aanleren van emotionele uitdrukkingvaardigheden in allerhande schoolopleidingen en thuisfronten.


Web X.Y.Z techniek als communicatie-excuus:
Web 2.0 is een mooie technologische ontwikkeling die kan dienen als extra uitbreiding op je eigen bestaande communicatieve vaardigheden. Maar als de basis niet goed is, kan het nooit gebruikt gaan worden om jezelf achter te blijven verbergen als MENS

Tired of Technology:
Volgens mij is het ook raadzaam als bedrijf om de MENS achter de werknemer te blijven zien, ondanks alle voorschrijdende technologien. Want het is en blijft de MENS die uw werkzaamheden uitvoert en niet de Web 2.0 techniek. Ondernemingen die zich hier niet op focussen lopen de kans geen mensen meer aan te kunnen trekken.
Want Generatie Y wil wel gewaardeerd worden als MENS en niet gelokt worden met allerhande techno gadgets, ego-status-strelers, of salaris. Vroeg of laat gaat het toch om zaken zoals voldoening, gevoel, waardering, oprechte aandacht. En dat kan geen enkele Web 2.0 applicatie leveren, Never!

Tot slot nog een liedje om zelf ''technologie moeheidsgevoel'' te leren begrijpen.

Ayo - Technologie (c) 2009 Milow
(Klik hier)
icnivad  |   | 
7-05-2009
 | 
16:59 uur
Helaas heeft generatie X het moeten doen met analogen.

Piepers ipv SMS
Telefooncel ipv GSM
27mc Bakkies ipv chatten.
Illegale tv of videorecorder ipv yuoutube.
Brieven ipv e-mail.
illegale radio ipv podcasts.
Cassettes ipv mp3.
Bulletinboards ipv internet.
De supermarkt ipv marktplaats.
Het buurthuis ipv web 2.0
De krant ipv job en datingsites.

Gelukkig hebben we minder technologie in huis tegenwoordig, dat bespaart een hoop op de stroomkosten en het milieu, weg met oude media.

Maar wat is er eigenlijk werkelijk veranderd?

Als je nu slim genoeg bent om hiervoor één apparaat te gebruiken, maakt dat je nog geen sociopathische nerd... Misschien moet er eens naar echte oorzaken worden gekeken.
Ronald Vermeij  |   | 
8-05-2009
 | 
11:18 uur
Nog wat aanvullingen op het bovenstaande lijstje:

Warm HART ipv Koud Ego
Oprechte Liefde ipv porno,sex
Saamhorigheid ipv individualisme
Respect ipv profiteren van elkaar

''Wat is er nu eigenlijk veranderd''
De maatschappij is bewust a-socialer gemaakt. Om alle mensen in hun linker-ego-hersenhelft te drijven zodat ze beter verdeeld en overheerst kunnen worden.

Wilt u ook weten hoe het uzelf overkomen is?

John Taylor Gatto legt u uit op zijn website:
(Klik hier) - homepage

The Underground hisotory of American (western) education!
(Klik hier)

Een glasheldere uitleg (in het engels) over hoe ''SCHOOL'' eigenlijk verkapt gebruikt word als ''state controlled consiousness instituut'' of ''je moeten leren in een verkapte jeugdgevangenis tot je 18e ventje''

Discriminatie word uw (ego) aangeleerd door de ''maatschappij''
In uw eigen hart voelt u dat we allen gelijk en EEN zijn

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10