zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer zonder kinderen wil ook geld

21 augustus 2008 - Wie geen kinderen heeft, komt ook niet in aanmerking voor kinderbijslag en zwangerschaps- en ouderverlof. Niet eerlijk, vindt 57 procent van de vrijwillig kinderloze werknemers. Zij willen dan ook compensatie voor deze regelingen, zo meldt Intermediair.

Een en ander blijkt uit onderzoek van het maandblad J/M. 74 procent van de bewust kinderlozen zegt dat wie kinderen wil, de lasten zelf maar moet dragen. Volgens een meerderheid (59 procent) is het niet logisch om met babybonussen, ouderschapsloon of andere financiële prikkels het geboortecijfer op te krikken, al erkent 40 procent wel dat kinderen nodig zijn vanwege de vergrijzing. Slechts 30 procent vindt echter dat kinderen een verantwoordelijkheid moeten zijn van de héle samenleving. 55 procent van de respondenten vindt zelfs dat de regering zorgt voor een tweedeling tussen mensen met en zonder kinderen. Kindvrije leefomgeving

Als tegenhanger van de kinderbijslag ziet 44 procent ook wel iets in een 'kindervrijslag' in de vorm van geld of vrije dagen. Ook kindvrije uren in de supermarkt (28 procent), kindvrije zones in parken, restaurants, enzovoort kunnen de goedkeuring van de bewust kinderlozen verdragen (31 procent).


Bron: Intermediair
 
 Doorsturen   25 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Meer verdienen? Word vader!
 Topmanager krijgt veel kinderen
 Combinatie kinderen en veel werken blijft taboe
 Kinderen zijn leuk, maar geld maakt pas echt gelukkig
 
 
reacties
 
E Geenen  |   | 
21-08-2008
 | 
07:21 uur
Een kindvrije leefomgeving vind ik wel erg ver gaan als wens. Maar hoe gaat het met enquettes. De vragen worden door een bedrijf/onderzoeker verzonnen en opgesteld. Soms vragen waar degene die geenquetteerd wordt nooit zelf aan heeft gedacht dus dit soort scores kun je niet al te serieus nemen.

Wat mij wel verbaast en blijft verbazen is dat er als antwoord op alle problemen ''groei van de economie'' wordt gepredikt. Vaak koste wat het kost, als we maar blijven groeien. Dat houdt ook veelal in dat de (wereld)bevolking moet groeien. Dit terwijl overbevolking en de daaraan gerelateerde groei van de economie juist de oorzaak zijn van alle ellende.
Meer bevolking leid tot meer problemen en schaarste en meer schaarste leid tot behoeften en behoeften leiden tot groei van de economie. Vooral als het gaat om basisbehoefte; ruimte, water, energie en voedsel. Uiteraard is het goed dat er mensen zijn die - bewust - voor kinderen kiezen. Deed iedereen dat maar; bewust kiezen om kinderen te krijgen. Er zijn nog te veel mensen die kinderen nemen omdat het hoort of status geeft. Het bevoorderen van deze keuze door belastingtechnische en finaciele doseurjes zou passe moeten zijn. Geen kinderbijslag meer maar bv. wel gratis medische zorg en gratis onderwijs.
K  |   | 
21-08-2008
 | 
08:01 uur
Zonder kinderen:
- geen toekomst
- geen werk
- geen pensioen (waar die kinderen harder voor moeten werken dan werknemers nu moeten werken voor de kinderbijslag)
- geen mensen die later voor je zorgen

o ja, kinderen hebben is natuurlijk en zijn dus wel degelijk een zorg voor de gemeenschap anders kan men even goed alle sociale bijdragen opblazen want wie werkloos is of ziek moet er dan ook maar zlef voor opdraaien. Wees niet egoistisch en egocentrisch maar zorg voor de kinderen, zij zijn de toekomst en je zult beide hard nodig hebben.
Ad de Beer  |   | 
21-08-2008
 | 
08:29 uur
Toch jammer dat de ouders van deze zeurpieten kinderen wilden.
R.b.m. geerts  |   | 
21-08-2008
 | 
09:40 uur
en zo weten wij in nederland alles wat van oorsprong ''recht'' is, toch weer ''krom'' te maken
Andre Sterk  |   | 
21-08-2008
 | 
14:45 uur
Kinderen op de wereld zetten zullen de meesten van ons weliswaar niet doen met de gedachte om het voortbestaan van de mensheid zeker te stellen, het is natuurlijk wel een voorwaarde...
Met kinderbijslag kan een gedeelte van de hoge kosten welke kinderen met zich mee brengen worden vergoed.
Zwangerschaps- en ouderverlof zal naar ik aanneem vaak gebruik worden om de vereiste aandacht aan kinderen te kunnen geven,
dat je daar vervolgens van geniet is fijn, dat mag toch.
Kinderbijslag,zwangerschaps- en ouderverlof zijn niet bedoeld om feest mee/van te vieren.
Het verzorgen en onderhouden van kinderen vraagt veel geld en energie, het is fijn dat de overheid, namens de samenleving, daarin wil ondersteunen.
Mbt eenieder die geen kinderen kan of wil krijgen zeg ik graag; het zij zo. ik heb respect voor ieders keuze en als je geen vrije keuze hebt dan spijt mij dat voor je.
Er blijven helaas altijd mensen/ouders die misbruik maken van mogelijkheden die de samenleving biedt, dat hou je helaas toch, moet je daarom die hulp/ondersteuning stopzetten?
Laten we aub proberen om de mogelijkheden die geboden worden te gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn, zonder daar meteen weer misbruik van te maken.
Als je geen kinderen hebt heb je toch geen extra geld (kinderbijslag) of extra tijd (zwangerschaps- en ouderverlof) nodig, wat bedoeld is om je kinderen mee te ondesteunen?
Ik vind de eisen van hen die geen kinderen hebben mbt een compensatie voor kinderbijslag en zwangerschaps- en ouderverlof daarom onterecht.
Arvel  |   | 
21-08-2008
 | 
15:36 uur
De mensen die bewust zonder kinderen blijven gaan met hun verzoek om compensatie voor het gemis van kinderbijslag en ouderschap-zwangerschap verlof voorbij aan het feit dat:

Mensen met kinderen in de nadagen van hun leven -bewezen- minder gebuik maken van sociale voorzieningen.

De overheid in dit geval dus uiterst slim investeert in verlaging van toekomstige kosten.

De overheid hierbij wel nauwkeurig in de gaten moet houden wat de balans is. Ze neigt er tijdens sommige kabinetten in de -waan van de dag - naar, om te veel uit te willen geven.
Zie de verkeerd inschatting van de toeslag voor kinderopvang.
T.B. Ysebaert  |   | 
21-08-2008
 | 
15:45 uur
Interessant dat die bewust kinderlozen dat allemaal vinden. Maar wat als je ongewenst kinderloos bent? En dan toch weer ieder jaar een uitnodiging van je werkgever ontvangt voor het 'kinderklaasfeestje' waar je helaas geen deelnemer voor hebt weten te produceren?

Het voorstel van kindvrije ruimtes en kindvrije periodes vind ik naar en hardvochting. Ik zie zulks dan ook helemaal niet zitten, want ik vind kinderen leuk en gezellig.

Het zou wel 'eerlijker' zijn als ook mensen zoals wij - die helaas ongewenst zonder nageslacht door het leven moeten gaan - op één of andere manier ook af en toe eens wat extra verlof zouden krijgen, bijvoorbeeld om je huis op te knappen of een cursus te volgen.
dink  |   | 
21-08-2008
 | 
16:44 uur
Wij hebben BEWUST gekozen voor een leven zonder kinderen.
Wij werken allebei met als hele goede reden dat we het op deze manier financieel beter kunnen hebben dan de gemiddelde nederlander.
Raad eens, niet dus.De kinderloze tweeverdiener is een soort melkoe geworden.

Communisme???


Ad de Beer  |   | 
21-08-2008
 | 
18:17 uur
@Dink,

hartelijk dank, uit de grond van mijn hart. Dat er nog mensen zijn die zo veel over hebben voor de maatschappij dat ze alleen maar n**ken voor de lol en hun leven opofferen om Wouter Bos en zijn schatkist te spekken!
Ik kan met moeite een traan onderdrukken, dat er mensen zijn die alleen maar werken om melkkoe te zijn.
Dat mevrouw geen melkkoe wil zijn voor kinderen, om melkkoe voor Bos te zijn!
Laat iedereen hun voorbeeld volgen!
Dat kleine probleem dat er later niemand voor deze mensen kan zorgen als ze nog erger dementeren is een detail.
Is er een ergere vorm van egoisme denkbaar? Je kinderen het leven niet gunnen vanwege je eigen vrijheid? De maatschappij opzadelen met jouw problemen als je straks oud en hulpbehoevend bent? Daarvoor kunnen ze je vandaag de dag niet hard genoeg uitmelken!
R.b.m. geerts  |   | 
21-08-2008
 | 
22:05 uur
Overigens, er is natuurlijk nog een optie.
in plaats van iedereen een toeslag te geven, kunnen we hem net zo goed overal weghalen.
Immers, dam is iedereen weer op gelijk niveau.
Geen sprake meer van discriminatie
Is veel pragmatischer, en dat gaat ook nog eens geld opleveren, bedenk maar eens wat een besparing aan administratie dat geeft.
Maar dat zal wel niet de bedoeling zijn.
Te simpel denk ik.
Brian Houben  |   | 
22-08-2008
 | 
08:56 uur
@ Ad de Beer,
hoewel cynisch verwoord, kan ik me helemaal in uw reactie vinden.
Gezien de hoge anti-kindercijfers uit het artikel vraag ik me af of er niet een heleboel ''bewust kinderlozen'' zijn die inderdaad zichzelf voorop stellen zodat er carriere gemaakt kan worden, maar dan toch merken dat dat alleen ook niet genoeg voldoening geeft en verbitterd raken richting mensen die bewust wel voor kinderen hebben gekozen. Met andere woorden: men vindt blijkbaar dat de carriere niet voldoende compensatie biedt aangezien men jaloers lijkt te zijn op de voordelen die ouders wel hebben, terwijl deze een dergelijke carriere vaker ontberen.
SDW  |   | 
22-08-2008
 | 
09:52 uur
Het lijkt er op dat bij de geinterviewde ''kinderlozen'' het beeld heerst dat je rijk wordt van kinderen. Kinderbijslag, ouderschapsverlof, zwangerschapsverlof. Toe maar, het kan niet op. Volstrekte onzin natuurlijk. Iedereen met kinderen weet dat de kosten vele malen hoger zijn dan de financiele baten. (De emotionele baten wegen daar natuurlijk wel veruit tegen op. De kinderbijslag is niet meer dan een leuke maar bescheiden tegemoetkoming in de kosten, ouderschapsverlof is onbetaald, en zwangerschapsverlof is iets wat een vrouw echt wel nodig heeft om te herstellen (ik ben geen voorstander van zwangerschapsverlof voor vaders).

De suggestie dat je met kinderen financieel beter af bent, en dus tussen de regels, dat mensen kinderen krijgen vanwege het geld is misselijk makend. Mensen willen graag kinderen, vanuit de ''kinderwens''. Noem het moedergevoel, vadergevoel of instinct, maakt niet uit. Dat heeft niets te maken met kinderbijslag of andere financiele prikkels.

Waar is de logica van de wens tot compensatie in godsnaam? Compenseren waar voor? Graaicultuur noem ik dat. Moeten we dan ook een compensatie krijgen terwijl we niet studeren, omdat studenten een beurs krijgen? Moeten we een WW uitkering krijgen terwijl we werk hebben? Hebben we recht op een rollator, ook al zijn we goed ter been, omdat onze buurvrouw van 80 er een heeft?

Onbegrijpelijk
R.b.m. geerts  |   | 
22-08-2008
 | 
14:26 uur
Moeten we eigenlijk ook niet naar rollatorloze uren op straat ??
Ad  |   | 
22-08-2008
 | 
16:45 uur
Na vanmorgen ben ik wel voorstander van een kletsvrij uur in de supermarkt.
thj van der streen  |   | 
25-08-2008
 | 
08:37 uur
Dan wil ik compensatie voor de vakantie dagen die ik moet opnemen wanneer mijn kinderen ziek zijn. Ik wil ook gecompenseerd worden omdat mijn kinderen straks niet alleen voor mijn pensioen/ziektekosten opdraaien maar ook voor onze al dan niet bewust kinderloze. Het enige voordeel wat wij hebben is dat we een beetje kinderbijslag krijgen verder kost het alleen maar tijd en geld (ik zeur niet ik ben hartstikke blij met mijn twee dochters). Maar hierover hoor ik onze al dan niet bewust kinderloze niet over. Dus de vrije dagen om je huis te op te knappen (T.B. Ysebaert) wil ik ook hebben.
Daan  |   | 
25-08-2008
 | 
11:55 uur
Mmmm, leuke discussie. Daar raken we dus nooit over uitgepraat. Bij de mensen met kinderen is het vaak het geval dat vader de grootste kostwinner is, en de moeder parttime werkt. Kinderlozen kunnen beiden een leuke fulltime baan nemen en ieder 40.000 euro verdienen levert netto vele malen meer op dan een kostwinner die er 70.000 verdient en de vrouw die met 10.000 naar huis komt. Kunnen we ook meenemen in de discussie.....
T.B. Ysebaert  |   | 
25-08-2008
 | 
11:58 uur
Beste Thj,

In feite doe ik al jaren mijn best om niet jaloers te zijn op vriendinnen die wel kinderen krijgen, en verheug ik me nadrukkelijk niet op een oude dag zonder nageslacht. Ik ben ONGEWENST kinderloos, ik wist niet dat er zulke naargeestige en kinderhatende types als deze 'bewust kinderlozen' bestaan! Ik had het over 'betaald' verlof om iets belangrijks in je leven te doen. In mijn leven vervullen kinderen helaas niet die functie.
M Hoevenaar  |   | 
25-08-2008
 | 
14:15 uur
Kinderen horen -als je geluk hebt- bij het leven. Wat mij betreft is dat niet in waarde uit te drukken. En bijdragen van de overheid compenseren zeker niet alle kosten.
Het is een kwestie van keuzes maken. En dan de consequenties aanvaarden. Als je op natuurlijke wijze geen kinderen kunt krijgen, dan is dat heel vervelend, maar dan heb je nog wel de keuze hoe je daarmee omgaat. Soms lijkt het misschien of je buurvrouw het makkelijker heeft, omdat die wel of geen kinderen heeft, meer geld heeft of meer 'voordeeltjes' krijgt van de overheid. Maar overal is wat. Diezelfde buurvrouw kan misschien wel hele grote problemen hebben waar jij niet vanaf weet, terwijl je 'lekker' jaloers zit te wezen om wat voor reden dan ook. Waarbij ik overigens niet wil zeggen dat het niet moeilijk kan zijn om jaloezie achterwege te laten, alleen dat mensen geneigd zijn slechts hetgeen te zien dat ze wíllen zien.
Leven en laten leven, dat zei mijn overgrootmoeder altijd. En ik vind dat ze gelijk heeft.
M.S. Eckhardt  |   | 
25-08-2008
 | 
19:42 uur
@ Ad de beer, mijn complimenten over hoe mooi je mijn onderbuikgevoel bij dit artikel in woorden hebt omgezet.

@ SWD, precies en zo is het ook. Natuurlijk is het vervelend als de zoveelste collega op zwangerschapsverlof is en de werkdruk enorm stijgt. Maar de bewust kinderlozen schijnen zich onvoldoende te realiseren dat kinderen een regelrechte investering in ONZE toekomst zijn. Natuurlijk zijn jankende koters in de supermarkt superirritant (ouders toon eens wat ruggegraat door NEE te zeggen tegen je snotneus, maar dat is een andere duscussie) maar de bewust kinderlozen zijn op deze manier net zo aan het gedragen als een kind van 5 wat zich misdeeld voelt omdat hij geen lolly krijgt en dus geen haar beter, sorry maar dat vind ik van al die kindervrije maatregelen.

@ alle onbewust kinderloze mensen (mensen die om wat voor redenen dan ook geen kinderen kunnen krijgen maar het wel zouden willen)die dit lezen: adopteer een kind, gun een weeskind de jeugd die jullie ook hebben gehad, geef het de liefde en warmte van een gezin die je anders aan je eigen kind zou hebben gegeven, geef het kind educatie zodat het later misschien wel een dokter wordt omdat het graag mensen wil helpen, en zo later over 30 jaar een eenzame weduwe zonder kinderen geneest....

groet M.S. Eckhardt
An Oniem  |   | 
27-08-2008
 | 
09:04 uur
Wat een kortzichtigheid om mensen die bewust geen kinderen willen neer te zetten als egoïstische carrièrejagers, die ook nog extra geld en tijd willen. Er zijn ook mensen die geen kinderen willen, omdat ze zelf als kind mishandeld zijn en bang zijn een negatieve spiraal door te geven. Of ze zijn nooit echt kind geweest en zijn bang hun eigen nageslacht niet datgene te kunnen geven wat zij zelfzelf altijd ontbeerd hebben.
Ook vind ik het kortzichting om de huidige kinderen te zien als degenen die straks voor hun bejaarde ouders moeten zorgen. Natuurlijk gaat daarin een hoop mis; we kennen allemaal verhalen van ouderen die eenzaam wegkwijnen omdat kinderen geen tijd hebben. Maar er zijn ook mensen die hun eigen gezinsleven verwaarlozen, omdat vader of moeder zoveel zorg vraagt. 'Kinderen'die pas weer verder kunnen met hun leven als vader of moeder er niet meer is. En ook dan kan het gaan om mensen die in hun jeugd mishandeld zijn en als volwassene met een zorgplicht worden opgezadeld waarin de mishandeling soms nog gewoon doorgaat.
Leven en laten leven, wat is dat ver te zoeken in een discussie over wel/geen kinderen.
meinte  |   | 
1-01-2010
 | 
18:51 uur
na dit alles gelezen te hebben laat ik me ZEKER zo snel mogelijk steriliseren. En ik heb GEEN kinderen!
WAt een ouderwetse kortzichtigheid hier zeg!
Over egoisme gesproken. IK wil kinderen want IK wil het later goed hebben! dat de wereld door overbevolking en overconsumptie naar de kloten gaat maakt niet uit, zolang IK het maar goed heb!

www.overbevolking.nl
www.kindervrij.nl
Irma Essers  |   | 
4-01-2010
 | 
09:14 uur
Ja, laten we dan ook bejaardenvrije uren, manvrije uren, vrouwvrije uren etc instellen.
Ad de Beer  |   | 
4-01-2010
 | 
11:09 uur
@Meinte,

Over kortzichtig denken gesproken.
Maar ik begrijp dat je afziet van hulp als je oud en ziek bent? Ik zal het doorgeven aan mijn kinderen die in de zorg werken.
Ik stel overigens voor dat je je niet laat steriliseren, maar castreren, dan heb je tenminste ook geen zin meer in sex, want ik zou het lastig vinden als je deze puur biologische daad voor je plezier zou gaan uitvoeren.
Mensen die nu bewust voor kinderen kiezen nemen hun verantwoordelijkheid door te zorgen dat mensen als jij als je oud en hulpbehoevend bent zorg kunnen krijgen, contact kunnen hebben. Als je daar geen behoefte aan hebt, ga dan op een eiland in de Stille Zuidzee zitten wachten op je einde.
De wereld gaat niet naar de kloten door kinderen maar door mensen als jij die niks anders kunnen doen dan zaniken en zeuren en er een hobbie aan hebben om anderen hun zienswijze op te dringen. Een ernstige vorm van terrorisme waarmee jouw soort de wereld bijna kapot had gekregen.
Nee, neem geen kinderen, dan sterft jouw soort tenminste uit en kunnen de echte mensen lekker leven.
Ad de Beer  |   | 
5-01-2010
 | 
13:52 uur
@E Geenen,
Ik ben het met je eens dat kinderen nemen een actie is die je bewust moet nemen, je moet je bewust zijn van de verantwoordelijkheid die je aangaat.
Hetzelfde geldt het bewust géén kinderen nemen. Ook dan moet je je bewust zijn van de consequenties.
De argumenten die echter door Meinte worden gebruikt snijden geen hout, zijn non-argumenten. Het aantal mensen op de wereld stabiliseert of neemt juist af. Het argument van Meinte ging op in de jaren '60 en '70 van vorige eeuw, maar geldt nu niet meer. En daarmee raken we meteen het grootste probleem van deze zogenaamde progressieven. Hun visie en ideeën zijn nog steeds gelijk aan de jaren '60, maar de wereld is sindsdien nogal veranderd.
Als personeelmanager heb ik bij een sollicitatie nog nooit status, voordeel of nadeel gegeven aan mensen die geen of juist wel kinderen hadden of wilden hebben, ik weet ook niet waar je je laatste bewering op baseert.
Maar ik moet er niet aan denken dat over 50 jaar de pinguins een actie gaan beginnen om het menselijk ras voor uitsterven te behoeden, enkel en alleen omdat een aantal mensen zich niet voortplant vanwege een totaal kortzichtige, achterhaalde en domme visie. Doe dan echt dapper en doe ook niet meer aan sex in plaats van vasectomie, de pil en andere voorbehoedsmiddelen te propageren op een website die sinds 2004 niet meer is bijwerkt.
E Geenen  |   | 
5-01-2010
 | 
12:37 uur
Kinderen - bewust - nemen of - bewust - niet nemen is allebei egoïstisch. Simpel maar is dat erg? Zolang je een bewuste keuze maakt op grond van eigen verantwoording is het geen punt en fantastisch. Sommige mensen die kiezen om geen kinderen te nemen hebben ondanks argumenten voor of tegen gelijk om geen kinderen te nemen. Waarschijnlijk zullen het angstige ouders worden met nare gevolgen.

Het ergste is mensen die het - normaal - vinden om kinderen te nemen of mensen die er totaal niet bij stil staan maar kinderen ''wel'' leuk vinden. Zonder de consequenties te overzien. Zoals in de VS waar een ongehuwde vrouw via KI veertien kinderen hierdoor op de wereld heeft gezet. Zelf heeft ze geen werk, een te klein huis, en vond ze kinderen wel leuk om de reden dat ze altijd al een broertje en zusje had willen hebben (???) Dit soort mensen zijn gek maar het schijnt te moeten kunnen.

Maar de gewone normale werkende en z'n best doende burger die met verantwoordelijkheidsgevoel een aantal kinderen neemt en deze probeert positief op te voeden, daar is niets mis mee. Mooi en geweldig en hopelijk worden het leuke medeburgers waar we blij mee kunnen zijn.

Maar allemaal stimuleringsmaatregelen waarbij mensen zo-maar kinderen nemen of kunnen nemen zoals sommige nieuwe NLers die meer dan 4 kinderen hebben, geen werk, geen NL spreken, nou, voor mij worden die geknipt. Het wordt vaak afgedaan als uitzonderingen van de oude stempel maar helaas gebeurd het nog te vaak. Mensen die kinderen als statussymbool zien of als inkomensgarantie (bijstand).

Overigens getuig het van kortzichtige blindheid om de wereldoverbevolking af te doen als niet relevant. Wil je je kinderen in de toekomst nog een leven gunnen dan moet er nog heel wat geknipt worden of in ieder geval mensen bewust worden van de noodzaak tot bevolkingsbeperking. Helaas zijn het vaak de mensen die hun verstand gebruiken om dat in te zien en voor een bewust kinderloos bestaan kiezen terwijl de onverantwoordelijken gewoon maar doorfokken. Hun nazaat komen van verre bij gebrek aan toekomstmogelijkheden. Helaas ook door de graaicultuur en Westerse mentaliteit van neo-kolonialisme komen de bootjes weer via Spanje naar Europa. Uiteraard zonder goedheiligman maar wel met veel zwarte pieten. En die zwarte pieten, ze willen ook het beste voor zichzelf, hun familie en meestal graag een gezin met leuke kinderen want dat geeft wel status. Zowel bij hen als bij ons mannelijke bevolkingsdeel.

Zeg maar eens dat je niet getrouwd ben en geen kinderen hebt. Zeker bij een sollicitatie of in contacten in het bedrijfsleven werkt dat nu juist wel statusverhogend.REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10