zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Drie tips om veilig op wintersport te gaan met uw leaseauto

16 februari 2011 - Zitten er winterbanden onder de auto, zijn de sneeuwkettingen ingepakt en de vloeistoffen en het oliepeil gecontroleerd? Dit zijn zaken die volgens ALD Automotive essentieel zijn voor een goede voorbereiding op de wintersport. Zeker nu, volgens het CBS, in de aankomende krokusvakantie bijna 700.000 wintersporters richting de sneeuwgebieden vertrekken.

ALD Automotive geeft een aantal tips die bijdragen aan een veilige reis:1. Zorg voor goede winterbanden en neem altijd sneeuwkettingen mee
Met winterbanden heeft u onder winterse omstandigheden veel meer grip op de weg. Hoewel winterbanden niet in alle wintersportgebieden verplicht zijn, raadt ALD Automotive toch aan om ze te gebruiken. Ook is het aan te raden om voor de zekerheid altijd sneeuwkettingen mee te nemen. Niet op iedere auto kunnen sneeuwkettingen gemonteerd worden. Het is belangrijk dit voor vertrek te controleren en vooraf thuis uit te proberen hoe de sneeuwkettingen omgelegd moeten worden. De exacte regels rond winterbanden en sneeuwkettingen kunnen per land verschillen.

2. Controleer de vloeistoffen en het oliepeil
Voorafgaand aan lange ritten is het altijd verstandig om het oliepeil, de koelvloeistof en ruitenwisservloeistof te controleren. Het kan ook handig zijn om extra olie en vloeistoffen mee te nemen voor onderweg. Controleer daarnaast ook of de banden nog de juiste spanning hebben. 

3. Neem een aantal onmisbare accessoires mee
 
Naast het zorgen dat de leaseauto in orde is, is het ook belangrijk om een aantal accessoires mee te nemen en uiteraard de benodigde wegenvignetten. Mocht er onverhoopt onderweg iets gebeuren, dan is het handig om warme jassen en dekens mee te nemen. Ook is het verstandig om naast sneeuwkettingen en extra vloeistoffen, een krabber, borstel voor het sneeuwvrij maken van de auto en een verbanddoos mee te nemen. Laatstgenoemde is in Oostenrijk zelfs verplicht. 

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Leaserijder vreest ongelukken door particuliere auto
 Werknemer draait zelf op voor ziektekosten
 Sporten kost werkgever geld
 Werknemer vindt winterbanden taak voor werkgever
 
 
reacties
 
Maarten ten brink  |   | 
16-02-2011
 | 
10:38 uur
Bedankt voor de tips. 700.000 mensen op wintersport is wel erg veel. Ik lees hier( www.snowplaza.nl/Weblog-1768_verkeersdrukte_richting_de_alpen ) net dat er ook wegwerkzaamheden zijn op de a5 en a3 in Duitsland. Dit zijn beide snelwegen die veel landgenoten gaan gebruiken om in de Alpen te koen aankomend weekend. Goed opletten dus!
E.F. Jonker  |   | 
16-02-2011
 | 
16:11 uur
Als ik lees dat dit soort tips nodig zijn. Nota bene zelfs voor mensen met een lease-auto, dan maak ik mij grote zorgen over de zelfredzaamheid van de lease-rijder.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10