zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Krappe arbeidsmarkt maakt pensioen populaire arbeidsvoorwaarde

Maar ook onbegrip voor 'oplossing' minister Schouten

31 oktober 2022 - BrightPensioen heeft in 2022 veel meer werkgevers als klant aan boord gekregen dan voorgaande jaren. Door de krappe arbeidsmarkt zijn werkgevers op zoek naar onderscheidende arbeidsvoorwaarden. Pensioen is daarbij sterk in opmars. Vooral bedrijven die actief zijn in ICT/software, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, educatie en overige zakelijke dienstverlening bieden steeds vaker een pensioenoplossing aan hun werknemers aan.

Het gaat vaak om jongere bedrijven die uit de startfase komen en groeiambities hebben.  Sjaak Zonneveld, directeur BrightPensioen: "In de jacht naar personeel ontdekken werkgevers dat het wel of niet iets aanbieden op gebied van pensioen het verschil kan maken bij de keuzes die kandidaten maken. Bedrijven in branches waarvoor geen verplicht pensioenfonds bestaat, kunnen zich eigenlijk niet meer veroorloven helemaal niets te regelen rondom het pensioen voor hun werknemers. We zien naast de wat jongere bedrijven ook bedrijven die al langer bestaan, maar om diverse redenen een ‘traditionele pensioenregeling’ niet passend vinden. Bijvoorbeeld omdat ze dan vastzitten aan een pensioencontract. Of omdat alle werknemers dan verplicht moeten deelnemen. Vaak geven ze wel een compensatie vanwege het ontbreken van een pensioenregeling, maar werknemers willen toch graag ontzorgd worden. Als ze ontdekken dat bij ons niemand ergens aan vast zit, werknemers ontzorgd worden, maar wel de regie over hun eigen pensioenpot krijgen, zijn ze om. Je ziet soms een last van een werkgever afvallen als ze een uurtje met ons hebben gekletst."


 
Onbegrijpelijke oplossing minister Schouten 
Minister Schouten stelde recentelijk voor een basispensioenregeling te ontwikkelen om het voor kleinere en startende werkgevers makkelijker te maken een ‘execution only' pensioenregeling aan te bieden, waarvoor geen WFT-adviseur nodig is. Zonneveld daarover: "Vreemd dat er nu in de tweede pijler iets ontwikkeld moet worden wat via  de derde pijler al mogelijk is. Een basisregeling die tegen lage kosten execution only aangeboden kan worden. En deze derde pijler oplossing biedt veel flexibiliteit en keuzevrijheid voor (startende) ondernemers. Aangezien derde pijler producten al onder de WFT vallen zijn de deelnemers vanzelf beschermd, en is - anders dan in de tweede pijler - een WFT-adviseur niet noodzakelijk. Opvallend is dat de input hiervoor komt vanuit de Stichting van de Arbeid met een aanscherping van het ‘Aanvalsplan Witte Vlek’. Voor ditzelfde aanvalsplan heeft BrightPensioen twee jaar geleden input geleverd en aangetoond hoe de derde pijler kan helpen bij het terugdringen van de witte vlek. Deze input is niet in het aanvalsplan terechtgekomen. Het is niet te begrijpen dat een panklare, werkende en simpele oplossing voor werkgevers niet wordt opgenomen in dat aanvalsplan." 
Van oudsher was pensioenopbouw de verantwoordelijkheid van een werkgever. Via een pensioenfonds of -verzekeraar wordt een collectieve pensioenregeling afgesloten voor alle medewerkers. Hierbij is er weinig flexibiliteit. En in sommige CAO’s is dit nog steeds verplicht. Maar (jonge) bedrijven die zich niet verplicht bij een pensioenfonds hoeven aan te sluiten en toch iets willen doen voor hun werknemers op pensioengebied, kiezen steeds vaker voor nieuwe spelers.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Kwart Nederlanders wil liever ander werk
 Geld besparen op dataprotectie kan zorgen voor vervelende verrassingen
 Jongeren hebben meer behoefte aan digitalisering op de werkplek
 

Gerelateerde nieuwsitems

  Vijftigplusser verwacht gevolgen voor loopbaan vanwege economische onrust
 Van Boomers tot Zoomers: hoe ga jij om met diverse generaties op de werkvloer?
 Vier op tien Gen-Z’ers verwacht vóór vijftigste financieel onafhankelijk te zijn
 Nederland positieve uitschieter: 62 procent vertrouwt op huidige pensioenstelsel
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Houd als manager grip op de cijfers bij de groei van je organisatie
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Een op de drie Nederlanders met hoog inkomen kan door geldgebrek rekening niet betalen
Organisaties investeren meer in DEI-initiatieven,
Zorgverzekeraar roept bestuurders op om vijf procent werktijd te besteden aan welzijn medewerkers
Organisaties willen SD-WAN, maar laten kansen liggen
Kwart Nederlanders wil liever ander werk
HR-professionals staan niet achter huidige wet- en regelgeving
Bedrijven moeten medewerkers meer vrijheid geven om hun eigen productieve werkomgeving te creëren
Marketingmanagers horen na te denken over online nichestrategieën
Acht stappen om een toxische werkomgeving te voorkomen
Top-drie leiderschapstips voor het winnen van het WK voetbal
meer top 10