zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier op tien Gen-Zers verwacht vr vijftigste financieel onafhankelijk te zijn

39 procent van alle respondenten heeft geen financile doelen

5 september 2022 - Maar liefst 41 procent van alle Nederlandse Gen-Z’ers gaat ervan uit nog voor hun vijftigste met pensioen te gaan. Dit blijkt uit een onderzoek van bunq onder 1.016 Nederlandse Millennials (28-42 jaar oud) en Gen-Z’ers (achttien tot 27 jaar oud) uitgevoerd door PanelWizard. Ondanks dat ze hun financiële toekomst rooskleurig inzien, heeft maar liefst één van de drie ondervraagde Gen-Z’ers zichzelf geen financiële doelen gesteld. Ook zet veertig procent geen geld opzij voor later.

Millennials op hun beurt zijn een stuk minder optimistisch dan de generatie na hen. Desondanks verwacht nog altijd bijna een kwart van hen financieel onafhankelijk te zijn voor hun vijftigste verjaardag. Een belangrijke reden hiervoor lijkt te zijn dat Millennials minder concrete (financiële) toekomstplannen hebben dan Gen-Z’ers; zo heeft 41 procent van de Millennials geen duidelijke financiële doelstellingen en spaart 43 procent niet voor de lange termijn. 


"Sparen en budgetteren zijn de belangrijkste voorwaarden voor gezonde financiën, zowel zakelijk als privé," zegt Ali Niknam, oprichter en CEO van bunq. "Dankzij slimme technologie kunnen banken hun gebruikers steeds meer inzicht bieden in hun uitgavenpatroon en helpen financiële doelen te stellen. Wij bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om automatisch te budgetteren, waarbij je inkomsten automatisch worden verdeeld over verschillende subrekeningen."
 
Eigen baas
Een eigen bedrijf beginnen en deze vervolgens succesvol uitbouwen, is een van de meest toegankelijke manieren om nog voor je vijftigste financieel onafhankelijk te zijn. Uit het onderzoek blijkt dat 53 procent van de Millennials en Gen-Z’ers weleens heeft overwogen om voor zichzelf te beginnen. Opvallend genoeg is voor maar liefst 59 procent van alle respondenten niet geld, maar vrijheid de belangrijkste reden hiervoor. Met 67 procent vinden vooral Gen-Z’ers het belangrijk om hun eigen werktijden en locatie te kunnen bepalen. Onder Millennials bedraagt dit ruim de helft van de respondenten (54 procent). Ali Niknam: "Jongeren stellen hele andere eisen aan werk dan de generaties voor hen. Dit zien wij ook terug in hun bankbehoeften: even een lokale rekening openen als je op een vliegveld de gate uitloopt is tegenwoordig normaal."
 
Digital nomads
Een belangrijke subcategorie binnen het onderzoek zijn de Gen-Z’ers en Millennials die leven en werken in het buitenland; zogenoemde digital nomads. Vergeleken met hun leeftijdsgenoten zetten zij vaker geld opzij voor de toekomst (67 procent tegenover 57 procent). Ook zijn digital nomads meer geneigd om heldere financiële doelen te stellen (67 procent tegenover 59 procent). Wellicht spelen – als een gevolg hiervan – twee van de drie in het buitenland wonende respondenten wel eens met het idee om een eigen bedrijf te starten. Onder hun thuisgebleven leeftijdsgenoten bedraagt dit slechts vijftig procent. Ali Niknam: "Steeds meer Europese jongeren wonen en werken voor een langere periode in het buitenland. Die internationale levensstijl vraagt om een lokale manier van bankieren, ongeacht je locatie of bij welke bank je zit. We zien dan ook dat digital nomads veel gebruik maken van de verschillende vreemde valuta die je in de bunq app in één overzicht kan beheren."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Bedrijfsleiders worstelen met benutten van zakelijke kansen
 Tien MVO-managers op de shortlist voor titel MVO Manager van het Jaar 2022
 Jongeren missen begeleiding bij hun eerste stappen op de arbeidsmarkt
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Jonge woonstarter is jaloers op woonkansen van eerdere generaties
 Jongere generatie haakt af bij oneerlijke duurzaamheidsbeloftes
 Rijksoverheid meest favoriete werkgever, maar minder populair bij jongeren onder de 30
 Generatie Z leeft van salarisstrook naar salarisstrook
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Welke rechten heb je bij een arbeidsconflict?
reacties
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (3) 
Timemanagement is eigenlijk grote onzin! (1) 
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (3) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
top10
63 procent van de medewerkers voelt zich niet gehoord door de directie
Digitale dienstverlening Nederlandse overheid onvoldoende voor laagopgeleiden
Helft verwacht dat de economie komend half jaar alleen nog maar slechter wordt
Kwart Nederlanders wil meer rechten voor flexwerkers
De vijf opvallendste zomerklussen van jongeren
En op de drie tevreden werknemers overweegt andere baan
CIO worstelt met versnelling digitale transformatie
Het belang van IT-beveiliging is in de directiekamer doorgedrongen
91 procent kan zich in online gesprekken beter uitdrukken met emoji
Helft wil dit najaar vaker naar kantoor vanwege hoge energieprijzen
meer top 10