zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Helft managers is actief bezig met diversiteit op de werkvloer

Slechts een op de drie bedrijven heeft een diversiteitsbeleid

28 april 2022 - 47 procent van de managers draagt actief bij aan de realisatie van diversiteit op de werkvloer, blijkt uit de ManagementScore van ISBW, een representatief onderzoek onder ruim 500 managers in Nederland. Daarnaast is de meerderheid van de managers (63 procent) van mening dat een divers team tot betere prestaties leidt.

Binnen zijn of haar eigen team is de helft (52 procent) van de managers bezig met diversiteit. Vooral managers met meer dan 21 personen onder zich houden zich hiermee bezig (68 procent). Volgens 48 procent staat diversiteit ook bij de organisatie hoog op de agenda. Toch blijkt dat slechts één op de drie (34 procent) organisaties daadwerkelijk een uitgeschreven diversiteitsbeleid heeft. Wel geldt: hoe groter het bedrijf, hoe vaker er sprake is van een diversiteitsbeleid. Bij bedrijven van 10-20 medewerkers is dit aanzienlijk minder dan bij bedrijven met 250+ medewerkers, met respectievelijk 23 en 43 procent.


 
Nog stappen te zetten
Ruim een derde van de managers (36 procent) is van mening dat zijn of haar team nog stappen te zetten heeft op het gebied van diversiteit op de werkvloer. Vooral de managers op tactisch niveau (39 procent) vinden dit, in vergelijking met de managers op strategisch niveau (29 procent). Een kwart van de managers is van mening dat een divers team leuk klinkt, maar in praktijk niet haalbaar is.
Rob Rijbroek, directeur ISBW: "Diversiteit is een veelbesproken onderwerp binnen organisaties. Idealiter is de werkvloer een representatieve afspiegeling van onze samenleving. Bovendien brengt een diverse werkvloer voordelen met zich mee. Verschillen in onder andere leeftijd, ervaring, geslacht en cultuur zorgen voor verschillende perspectieven op een probleem. Dit brengt creatievere oplossingen met zich mee. Maar elk teamlid heeft zijn of haar eigen manier van werken. Deze verschillen tussen mensen vragen om maatwerk in de manier waarop een manager medewerkers begeleidt en ondersteunt. De één heeft behoefte aan veel ondersteuning, de ander juist niet. Kijk dus goed wie waar behoefte aan heeft en besteed hier tijd en aandacht aan. Zo houd je je medewerkers tevreden en realiseer je optimale prestaties binnen je team."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Onderzoek toont kloof tussen commitment en daadwerkelijke actie op het gebied van diversiteit en inclusie
 Het belang van diversiteit in de logistieke sector
  Meer budget maar te weinig inclusie- en diversiteitsprogressie bij internationale organisaties
 Hybride werken biedt kansen voor meer diversiteit op de werkvloer
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10