zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meer dan een derde van werkend Nederland sport niet

Een kwart vindt dat werkgevers de kosten voor sporten verplicht moeten vergoeden

1 juli 2022 - Meer dan een derde (37 procent) van werkend Nederland sport niet. Dit blijkt uit onderzoek van OneFit onder ruim 1.000 Nederlanders in loondienst van achttien jaar en ouder. Ruim een kwart (27 procent) verzint zelfs smoesjes om niet te hoeven sporten.

Het is algemeen bekend dat sporten niet alleen goed is voor je fysieke, maar ook voor je mentale gezondheid. Toch werkt een groot deel van werkend Nederland niet aan zijn fitheid. Eén op de vijf (21 procent) sport niet omdat het simpelweg te duur is. Wanneer sporten goedkoper zou zijn, zou een kwart (26 procent) vaker gaan sporten. Een prijsdaling zou 34 procent van de vrouwen en twintig procent van de mannen over de streep trekken. Bijna één op de vijf (achttien procent) Nederlanders ergert zich dan ook enorm aan de hoge prijzen die aan sporten verbonden zijn.


 
Alleen betalende werkgever krijgt Nederland in beweging
Nu alles duurder wordt door de inflatie, vindt een kwart (25 procent) van de Nederlanders dat werkgevers de kosten voor sporten verplicht moeten vergoeden. 23 procent is ook van plan om in dat geval meer te gaan sporten. De bijdrage van de werkgever is dus essentieel om Nederlanders te laten bewegen. Over hoe de werkgever hieraan moet bijdragen, zijn de meningen verdeeld. Zo zou twee op de vijf (39 procent) Nederlanders bijvoorbeeld blij zijn met een financiële bijdrage van zijn werkgever. Ruim een derde (35 procent) wordt het liefst sportief gemotiveerd door het krijgen van een (bedrijfs-)fitnessabonnement.
Edouard Leeuwenburg, Managing Director bij OneFit: "Ik vind het verontrustend om te zien dat meer dan een derde van werkend Nederland niet of nauwelijks sport. Cijfers over een hoog ziekteverzuim en een afname in het geluksgevoel en de mentale gezondheid zouden mensen wakker moeten schudden. Er is werk aan de winkel, en hier is ook een taak voor werkgevers weggelegd. Door je medewerkers te stimuleren een gezonder bestaan te leiden, zowel fysiek als mentaal, zullen zij ook beter presteren op hun werk. Zo verminder je niet alleen het ziekteverzuim, maar is er ook sprake van hogere productiviteit en employee retention, al helemaal in deze krappe arbeidsmarkt. Het aanbieden van dergelijke secundaire arbeidsvoorwaarden is een van de redenen om medewerkers te behouden of juist over de streep te trekken."
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Drie redenen waarom sporten met collega's een goed idee is
 Werkende Nederlander streeft naar een betere balans tussen werk en privé en gezonder leven
 Nederlander is bereid klimaatvriendelijk te sporten
 Hoe u de gezonde voornemens van medewerkers ondersteunt
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10