zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hybride werken biedt kansen voor meer diversiteit op de werkvloer

92 procent van de bedrijven verwacht dat het nieuwe werken de diversiteit verbetert

15 november 2021 - Ruim negen op de tien leidinggevenden (92 procent) verwacht dat hybride werken kansen biedt om een diverser personeelsbestand aan te spreken. Dat blijkt uit onderzoek* van LinkedIn onder het topmanagement (C-level executives) van 110 Nederlandse bedrijven met 1000+ medewerkers.

60 procent van de leidinggevenden verwacht dat het hybride werken een breder scala van professionals zal aantrekken, bijvoorbeeld mensen met zorgtaken, minder validen of mensen die moeite hebben om de reisafstand te overbruggen. Dat biedt kansen voor bedrijven, in de huidige krappe arbeidsmarkt.


Dat bedrijven moeite hebben om professionals te vinden voor openstaande vacatures, blijkt eveneens uit het onderzoek: bijna de helft (48 procent) merkt dat er een beperkter aantal sollicitaties per vacature binnenkomt ten opzichte van zes maanden geleden. Toch ontstaan er ook kansen: doordat ruim 58 procent het flexibele werken onderdeel heeft gemaakt van hun werk policy, zijn medewerkers niet langer tijd- en locatiegebonden. 45 procent is dan ook van plan om de mogelijkheid aan te bieden om vanuit een ander land te werken dan waar het kantoor is gevestigd.
 
Behoud van talent
Tegelijkertijd is het behoud van medewerkers een aandachtspunt voor veel bedrijven. Bijna de helft (45 procent) merkt namelijk op dat zij talent verliezen aan de concurrent. Ruim 35 procent zegt dan ook de komende zes maanden prioriteit te geven aan het werven van talent uit het buitenland om te profiteren van een grotere talentenpool en goedkopere arbeidskosten (35 procent). Daarnaast wil 34 procent prioriteit geven aan het vernieuwen van de secundaire arbeidsvoorwaarden; het opschalen van mentale hulpvoorzieningen (45 procent) (bv. mindfulness apps), het vergoeden van verschillende vormen van reiskosten (38 procent) en het aanbieden van kinderopvang op kantoor (27 procent).
 Arno Nienhuis, Director Talent Solutions bij LinkedIn: "Het postpandemische tijdperk biedt kansen om de wereld van werk te herzien. Dat is extra van belang in de krappe arbeidsmarkt zoals we die vandaag de dag kennen. Tegelijkertijd zijn bedrijven binnen verschillende sectoren op zoek naar talent met vergelijkbare vaardigheden. Organisaties vissen daarmee in dezelfde talentpool. Dat maakt het belangrijker dan ooit om op te vallen als potentiële werkgever. Zo bieden bedrijven flexibiliteit op de werkvloer en zijn zij actief met het ontwikkelen van nieuwe policies om potentiële kandidaten aan te trekken en bestaand talent te behouden."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijven met diversiteitsbeleid genieten voorkeur van jonge werkzoekenden
 Waarom vlot het niet met diversiteit op de werkvloer?
  5 oktober: Werkend Nederland viert de kracht van diversiteit
 Gelijkheid, diversiteit en inclusie: goed voor de medewerkers, maar ook goed voor het bedrijf?
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10