zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Verantwoord terug naar kantoor

“Zo kunnen we nu en in de toekomst hybride samenwerken”

24 februari 2022 - Het kabinet wil het thuiswerkadvies versoepelen. Desondanks zullen velen gedeeltelijk thuis blijven werken, dit blijkt uit onderzoek van TNO. Dat betekent dat hybride werken het nieuwe normaal zal worden. Veel organisaties denken daarom na over manieren om dit op permanente basis in te voeren. Wat komt hier zoal bij kijken?

Nu duidelijk is dat COVID-19 bij ons zal blijven, is het belangrijk om op een verantwoorde manier terug te keren naar kantoor. Zo blijft het houden van voldoende afstand een belangrijke veiligheidsmaatregel. "Gelukkig zijn er talrijke oplossingen om toch op een verantwoorde en duurzame manier terug te keren naar kantoor," aldus Rutger-Jan Loenen, van Dutchview uit Deventer. "Mede dankzij handige softwareapplicaties als FlexWhere kan dit eenvoudig en zonder hoge kosten."Je werkplek reserveren
Om de overdracht van besmettingen op kantoor zo laag mogelijk te houden, is het raadzaam om diverse fysieke aanpassingen en regels in acht te nemen omtrent hygiëne en het houden van voldoende afstand. Daarnaast kan slimme software helpen om onder meer de kantoorbezetting goed te spreiden, zodat er nooit te veel mensen tegelijkertijd aanwezig zijn. Loenen: "Flexwerkers hebben zelden een vaste werkplek op het kantoor. Via de gekozen software reserveert een medewerker een werkplek of vergaderruimte naar keuze. Op de plattegrond zien ze real-time welke plekken nog beschikbaar zijn." De software kan worden gebruikt vanaf smartphone, tablet, laptop of PC. Gebruikers kunnen ook zien welke collega’s op welke plek aanwezig zijn op kantoor en wie thuis aan het werk is. 
Wanneer meer medewerkers naar kantoor willen komen dan er werkplekken beschikbaar zijn, kan de beheerder ervoor kiezen om zogeheten werkzones in te zetten. "Dit zijn plekken die niet de hele dag door worden gebruikt," legt Loenen uit, "zoals het bedrijfsrestaurant of een grote (vergader)ruimte. Hierdoor creëer je meer werkplekken, zonder concessies te doen aan het anderhalve-meter-advies."

Hybride samenwerken
De software ondersteunt ook bij het behouden van voldoende afstand. Zo kunnen bureaus virtueel worden geblokkeerd, zodat deze een natuurlijke afstand garanderen. Daarnaast toont de applicatie op de plattegrond rondom ieder bezet bureau een cirkel van anderhalve meter. De digitale bezettingsplattegrond helpt medewerkers bij het bepalen van de juiste looproute. 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Wéér terug naar het thuiskantoor: bedrijven verwachten tweedeling
 Significant meer mensen terug naar kantoor
  We mogen weer naar kantoor, maar waar is het enthousiasme?
 Werknemer wil niet terug naar werksituatie zoals vóór COVID-19
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10