zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meerwaarde HR onvoldoende gezien door directie

Helft HR-beslissers ziet HR niet als dankbaar werk

14 februari 2022 - Voor de directie is de meerwaarde van HR niet voldoende zichtbaar, aldus de helft van de HR-beslissers. 47 procent van de HR-beslissers ziet HR niet als dankbaar werk. Daarnaast is 36 procent van de HR-beslissers van mening dat HR in veel organisaties ondergewaardeerd is. Dit komt naar voren in onderzoek van myBrand onder 512 HR-beslissers.

Voor het onderzoek werd de kijk van HR-beslissers op ontwikkelingen en trends binnen het human resources vak in kaart gebracht.


 
Onbekend maakt onbemind
46 procent van de HR-beslissers geeft aan dat het binnen de eigen organisatie onduidelijk is welke werkzaamheden bij de HR-afdeling horen. Naast onduidelijkheid over wat er bij HR hoort, is er ook niet binnen iedere organisatie waardering voor de werkzaamheden van HR. Zo wordt minder dan de helft (49 procent) van de HR-beslissers regelmatig door medewerkers bedankt voor zijn of haar werkzaamheden. Toch lijkt de toewijding van HR-medewerkers hier niet minder om: zo zou 65 procent van de HR-beslissers tijd vrij maken om een medewerker die buiten werktijd belt te helpen.
Jeroen de Bruijn, HR Expert bij myBrand: "HR vormt een onmisbaar onderdeel van elke organisatie. Toch zien we terug dat HR-afdelingen in veel organisaties nog onvoldoende erkenning en waardering ontvangen. Hier geldt: onbekend maakt onbemind. Voor veel werknemers is het onduidelijk welke werkzaamheden bij HR horen. Door HR de tools in handen te geven om het werk meetbaar én zichtbaar te maken, ontstaat er erkenning. Dit zorgt niet alleen voor waardering vanuit de directie, maar ook vanuit werknemers. Dat laatste is vaak van échte meerwaarde voor HR-professionals, die als geen ander hart hebben voor werknemers. Ook HR heeft recht op erkenning en waardering."
 
Meer weten over de kijk van HR-beslissers op de meerwaarde van HR? Of nieuwsgierig naar andere ontdekkingen? Duik de diepte in en download het volledige rapport hier.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijven laten potentieel van werknemers onbenut
 Werven van gekwalificeerd personeel grootste kopzorg voor HR-professionals
 HR-beslisser ervaart te hoge werkdruk op HR-afdeling
 Wat heeft 2022 in petto voor HR?
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10