zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werven van gekwalificeerd personeel grootste kopzorg voor HR-professionals

Hybride werken levert HR-professionals minimale zorgen op

8 februari 2022 - Bijna de helft van de HR-professionals (46 procent) ziet op dit moment het werven van gekwalificeerde medewerkers als grootste zorg en uitdaging in het vakgebied. Dit blijkt uit onderzoek van Visma | YouServe, onder ruim 1.000 HR-professionals naar de grootste zorgen die zij hebben in hun werk. Het vinden van nieuw talent wordt dus het meest genoemd.

Niet alleen het werven van nieuwe medewerkers is lastig, ook zaken rondom het behouden van huidige medewerkers leveren HR-professionals zorgen op. Bijna twee op de vijf (37 procent) ziet het behouden van personeel momenteel als grootste uitdaging. Om medewerkers vast te houden, is het belangrijk in te zetten op zaken als duurzame inzetbaarheid. Maar dat is niet gemakkelijk. Dit is voor bijna één op de vijf (megentien procent) HR-professionals namelijk een zorg. Tot slot vormt het acceptabel houden van de werkdruk bij ruim een kwart (28 procent) van de professionals een uitdaging.


 
Inspelen op hybride werken geen probleem
Wat HR-professionals minder zorgen baart, is het inspelen op de nieuwe hybride werkvorm, ontstaan door corona. Zo ziet slechts negen procent het professionaliseren van een hybride manier van werken als hun grootste uitdaging. Belangrijk bij hybride werken is de verbinding met de organisatie. Ook dit is voor HR-professionals nauwelijks een zorg: slechts één op de tien (elf procent) maakt zich zorgen of medewerkers door hybride werken nog wel in verbinding blijven met de organisatie.
Simon Kornblum, director portfolio bij Visma | YouServe: "In de tijd waarin we momenteel leven, met alle personeelstekorten, is het begrijpelijk dat het behoud en de werving van personeel als grote zorg en daarmee als uitdaging wordt gezien door HR-professionals. Het is immers aan hen om hier verantwoordelijkheid in te nemen en te zorgen dat de organisatie met voldoende mensen - en belangrijker nog: met de juiste kennis en kunde - aan het werk blijft. Daarom vinden we het belangrijk HR-afdelingen te ontzorgen. Dat doen we met een positieve insteek: wat kun en wil je als organisatie zelf (blijven) doen, en waar kunnen wij je bij helpen? Meer digitalisering en optimalisatie van HR-processen kunnen bijvoorbeeld van grote waarde zijn bij de uitdagingen die zich voordoen op de arbeidsmarkt. Uiteraard neemt het niet alle zorgen van HR-professionals weg, maar er komt zo wel tijd en focus vrij voor belangrijke personeelszaken. Wij helpen organisaties daar graag bij."
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Corona zorgt voor makkelijk te benaderen maar moeilijk te werven kandidaten
 Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten
 Technische bedrijven werven ondanks coronacrisis onverminderd door
 Werkgevers werven sinds corona bijna veertien dagen sneller
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10