zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Blockchain steeds minder gebruikt door finance professionals

Bijna helft finance professionals heeft blockchain op korte termijn planning staan

14 december 2021 - Waar in 2020 nog bijna een kwart (23 procent) van de finance professionals aangaf blockchain binnen de organisatie in te zetten, is dit in 2021 geslonken naar slechts negen procent. Dat wordt geconcludeerd in de trendanalyse van de jaarlijkse FinTech Barometer van Visma | Onguard. De FinTech Barometer wordt ieder jaar onder ruim 300 finance professionals uitgevoerd.

In 2017 gaf zeventien procent aan de technologie te gebruiken.


Wel is er nog steeds ruimte om in de nabije toekomst ideeën over blockchain te bekijken. In 2021 geeft 35 procent dit aan, wat een stijging is ten opzichte van 2019: toen gaf 26 procent dit aan. Bij bijna de helft van de finance professionals (45 procent) staat het uitwerken van initiatieven rondom blockchain momenteel op de kortetermijnplanning. Toch lijkt de technologie bij de meeste organisatie geen onderwerp van gesprek meer. Waar in 2017 nog 35 procent aangaf wekelijks blockchain te behandelen tijdens vergaderingen, daalde dit in 2019 naar dertig procent en ligt dit in 2021 op 25 procent.
 
Uitdagingen blockchain
De uitdagingen die de financiële professionals rondom blockchain zien, zijn de veiligheid (22 procent), dat het ingewikkelde IT-materie is (23 procent) en dat het niet toepasbaar is binnen de huidige infrastructuur (24 procent). De laatstgenoemde aarzeling is wel minder gaan spelen in de afgelopen jaren. In 2017 zei 31 procent nog dat ze twijfels hadden over de toepasbaarheid binnen hun infrastructuur.
 
Kansen blockchain
Maar er worden ook kansen gezien in deze technologie. Zo denkt 22 procent dat blockchain meer gemak op gebied van internationale en zakelijk betalingen gaat leveren. Dit is een grote verbetering ten opzichte van 2017, toen zag slechts twaalf procent dit als een kans. Momenteel geeft negentien procent aan dat ze verwachten dat blockchain de efficiëntie verbetert en zestien procent dat het kan zorgen voor een verbeterde databeveiliging.
Adriaan Kom, CCO bij Visma | Onguard: "De blockchain plannen lijken even on hold gezet de afgelopen tijd. En dat is met de coronacrisis natuurlijk helemaal niet gek. Blockchain kan een bedrijf veel voordelen opleveren, maar is ook een technologie die je goed moet invoeren en waarbij je wilt investeren in het gebruik ervan. In de turbulente twee jaar waar we nu uitkomen was het alle hens aan dek om de bedrijfsvoering zo goed mogelijk door te zetten. Nu daar weer wat lucht komt, zetten bedrijven blockchain weer op de kortetermijnplanning. Ik ben blij dat ze dit doen, het is namelijk een belangrijk middel om effectiviteit te verhogen en kosten te besparen."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bankinvesteringen in blockchain en cryptocurrencies stijgen sterk
 Supply chain managers hebben baat bij blockchainimplementaties
 Vijf Amerikaanse experts over de toekomst van blockchain
 70 procent financiële professionals is al bezig met blockchain en kunstmatige intelligentie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10