zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hybride werken: veel bedrijven in de Randstad zijn om

Vooral grote bedrijven blijven hybride werken

24 november 2021 - Bedrijven moeten nog steeds erg wennen aan hybride werken maar het merendeel is om, vooral in de Randstad. Bijna de helft (47 procent) denkt dat hybride werken een blijvend fenomeen is. Dit gaat met name over de grotere bedrijven (vanaf 50 werkzame personen). Relatief veel bedrijven in Noord-Brabant, Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland denken dat hybride werken blijvend is.

Dit in tegenstelling tot Drenthe, Zeeland en Friesland. Dit meldt KVK op basis van de zojuist verschenen Conjunctuurenquête Nederland. 


 
Sectoren hybride werken
Hybride werken, een combinatie van thuiswerken, op kantoor of elders, is niet voor alle bedrijven een optie. Veel bedrijven in de horeca, landbouw, vervoer/opslag en overige dienstverlening kunnen alleen op locatie werken. Dat geldt ook voor relatief veel kleinere bedrijven. Bij bijna de helft (45 procent) van de bedrijven met vijf tot twintig werkzame personen is hybride werken geen optie. Hetzelfde geldt voor een derde (34 procent) van de bedrijven met twintig tot 50 werkzame personen.
 
Stimuleren
Een fors aantal van de ondervraagde bedrijven (47 procent) denkt dat hybride werken blijvend is. Dit zijn vooral bedrijven werkzaam in Informatie en communicatie (83 procent), Specialistische zakelijke diensten (72 procent), en Verhuur en handel in onroerend goed (70 procent). In het onderzoek is ook aan de bedrijven gevraagd of ze hybride werken zullen gaan stimuleren. Een derde (31 procent) van de ondervraagde bedrijven heeft hierop positief geantwoord. Dit betreft dan vooral de grotere bedrijven (45 procent van de bedrijven met 100 of meer werkzame personen ). Relatief weinig kleinere bedrijven zeggen het hybride werken te gaan stimuleren (negentien procent van de bedrijven met vijf tot twintig werkzame personen).
 Ruim een kwart (27 procent) van de bedrijven geeft aan hybride werken niet te gaan stimuleren. Dit komt relatief vaak voor in de sectoren Delfstoffenwinning, Cultuur/Sport/Recreatie, Bouwnijverheid en Industrie.
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hybride werken biedt kansen voor meer diversiteit op de werkvloer
 Vier tips voor het hedendaagse hybride personeelsbestand
 Kantoren en werkvormen veranderen radicaal
 Hybride model? Dan is betere samenwerking noodzakelijk
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10