zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Whitepaper toont belang van identity management in digitale HR transformatie

Identity data horen bij HR zodra werknemer wordt aangenomen

4 november 2021 - Okta, Inc. gaat in haar nieuwe whitepaper in op het belang van een op identity gebaseerde strategie bij het uitrollen van een digitale HR transformatie. Observaties wijzen uit dat HR-teams en IT-afdelingen kosten en complexiteit kunnen verminderen terwijl zij vrijheid, veiligheid en flexibiliteit vergroten door in te zetten op een identity gebaseerde oplossing.

Identity data horen bij HR vanaf het moment dat een werknemer door een bedrijf wordt aangenomen. HR is cruciaal bij het opbouwen van digital trust voor eigen medewerkers. Het whitepaper legt uit hoe het gebruik van deze gegevens door op identity gebaseerd HR-management zowel een concurrentievoordeel als een talentmagneet voor bedrijven kan worden.


 Organisaties moeten gebruik maken van een cloud identity platform, dat toegang verleent tot relevante directories en applicaties op basis van de HR-status van de werknemer. Dit vermindert de kosten en complexiteit voor HR & IT teams. Het gebruik van een geïntegreerde identiteitsstrategie kan bijvoorbeeld 200 tot 300 minuten aan werkzaamheden besparen per wijziging in werknemersprofielen. Ook kan het verlenen van toegang aan nieuwe medewerkers tot relevante applicaties worden vereenvoudigd, zodat nieuw talent direct aan de slag kan, zonder eerst te maken te krijgen met digitale bureaucratie.
Okta legt in het paper uit dat een Zero Trust-benadering inhoudt dat men begrijpt wie toegang heeft, op welke locatie en op welk apparaat. In een wereld waarin medewerkers inloggen vanaf verschillende apparaten en locaties, kunnen organisaties niet langer een netwerk-perimeter-centrische kijk op hun cyber posture volgen. In plaats daarvan is identity de perimeter geworden en de essentiële basis voor verbinding en vertrouwen tussen gebruikers en technologie.
 
Digitale stroomversnelling
Walter Geers, Regional Director Okta Northern Europe: "Het afgelopen anderhalf jaar zijn we op het gebied van digitale transformatie in een stroomversnelling beland. De pandemie heeft werknemers en organisatie gedwongen om zich digitaal aan te passen. Met de verschuiving naar hybride werken is het van belang dat alle afdelingen digitaal kunnen bijbenen, ook HR-afdelingen. Door dit whitepaper kunnen organisaties meer leren over een belangrijk component van een digitale transformatie binnen HR: identity"
 
Het volledige paper is te downloaden via deze link.
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vier tips voor het hedendaagse hybride personeelsbestand
 Vier voordelen van AI voor de HR-afdeling
 HR-digitalisering nog altijd meer gericht op HR dan op werknemer
 HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10