zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Digitaal volwassen bedrijven breiden digitale infrastructuur vier keer sneller uit dan vóór de pandemie

Amsterdam is core market voor netwerk- en cloudtoegang

27 oktober 2021 - De meest recente Global Interconnection Index (GXI Vol. 5) een jaarlijkse marktstudie gepubliceerd door Equinix, toont aan dat de pandemie de economie in een digitale overdrive heeft gedwongen. IT-beslissers bij bedrijven die al een digital-first-strategie aanhielden, bewegen vier keer sneller dan vóór de pandemie.

Deze bedrijven in de EMEA-regio konden sneller hun digitale infrastructuur inzetten in meerdere regio’s, uitbreiden naar een groter aantal edge locaties en integreren met meerdere clouds. Een proces dat normaal gesproken twee jaar zou duren, is nu haalbaar binnen zes maanden.


Dit versnelde tempo van digitale transformatie blijft naar verwachting de snelle groei in interconnectiebandbreedte stimuleren. Volgens GXI Vol. 5 bereikt de totale interconnectiebandbreedte, de maatstaf voor private connectiviteit voor de overdracht van gegevens tussen organisaties, in de EMEA-regio tegen 2024 naar verwachting 5.327+ terabit per seconde (Tbps). Dit is goed voor 25 procent van de wereldwijde interconnectiebandbreedte, per jaar, wat neerkomt op een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 46 procent over vijf jaar. Deze groei is afgestemd op de toenemende vraag naar digitale infrastructuur, die hard nodig is om meer bedrijven online te brengen, gemakkelijker elektronisch te laten integreren met partners en supply chains, en meer mensen te bereiken in gedistribueerde hybride werkomgevingen.

Aanvullende inzichten van GXI Vol. 5
 
  • Core locaties in EMEA zullen naar verwachting groeien met 45 procent CAGR tot 3.994 Tbps. Dit vertegenwoordigt 75 procent van de regionale prognose. Amsterdam en Frankfurt zijn typische core markets voor netwerk- en cloudtoegang. Zo is de verwachting dat Amsterdam zal groeien met een CAGR van 44 procent. Edge-locaties breiden hun capaciteit tien procent sneller uit om de groeiende behoefte aan lokale activiteit te ondersteunen en tegelijkertijd de regionale wetgeving rondom datadeling te handhaven.
  • Bijna 30 procent van de bedrijfsinfrastructuur in carrier-neutrale datacenters is verplaatst naar de edge, in de nabijheid van de punten van dataverbruik. Service Providers breiden zich ook uit aan de edge. Zij hebben in de EMEA-regio (met hogere groeipercentages) twintig procent meer digitale infrastructuur ingezet dan in andere regio's, waardoor de voor de pandemie verbruikte ruimte weer is aangevuld. Zij zullen naar verwachting 64 procent van de interconnectiebandbreedte in EMEA (3.413 Tbps) verbruiken, waarbij Network Service Providers alleen al 33 procent van de regionale mix voor hun rekening nemen. Dit maakt hoge groeipercentages van de interconnectiebandbreedte voor ondernemingen en een versnelde groei van de digitale infrastructuur mogelijk.
  • Onder de branches in EMEA overtreft de enterprisemarkt de groeipercentages van interconnectiebandbreedte, waarbij bedrijven uit de financiële dienstverlening goed zijn voor 50 procent van de totale interconnectiebandbreedte voor enterprises (achttien procent van de regionale mix).
  • De publieke sector, gezondheidszorg & biowetenschap, industriële diensten en transportsector zullen naar verwachting de snelste groei van de digitale infrastructuur doormaken; wat naar verwachting wereldwijd een CAGR van 48 procent of meer in interconnectiebandbreedte zal opleveren van 2020 tot 2024. Deze sectoren, die voorheen achterliepen in de adoptie van interconnectie, gaan nu aan kop in de groeisnelheid van interconnectie als gevolg van de pandemie.
"Hoewel COVID bedrijven heeft gedwongen om op veel manieren te innoveren, door zowel bestaande diensten uit te breiden als nieuwe digitale diensten te introduceren, moet de infrastructuur die deze diensten ondersteunt gelijke tred houden," aldus Claire Macland, Senior Vice President Marketing van Equinix. "Als gevolg hiervan gaan slimme bedrijven nu vier keer sneller dan het niveau van voor de pandemie bij het uitrollen van deze noodzakelijke digitale infrastructuur."

Michiel Eielts, Managing Director, Benelux, Equinix, voegde hieraan toe: "Datacenters zijn een onmisbare schakel in onze digitaal transformerende economie, sectoren en de samenleving. De sterk verbonden hub die de stad Amsterdam vormt, is waar dit alles samenkomt. De GXI Vol. 5 bevestigt de voorspellingen dat de interconnectiebandbreedte-capaciteit in EMEA jaarlijks met 46 procent zal groeien, en illustreert hoe digitale leiders interconnectie en gedistribueerde infrastructuur gebruiken om de wereldwijde digitale economie vorm te geven en te schalen. Het is onze missie en verantwoordelijkheid om deze groei op een duurzame manier te ondersteunen, door te investeren in efficiëntiemaatregelen voor onze datacenters wereldwijd, waaronder in Amsterdam. Onze visie is om een zo klein mogelijke impact op het milieu te hebben en onze middelen zo efficiënt mogelijk in te zetten."

 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Big Data en kunstmatige intelligentie blijven belangrijkste trends in financiële sector
 Overheid biedt steeds vaker financiering voor om- en bijscholing
 Grootste uitdaging HR is het aantrekken en behouden van werknemers uit verschillende generaties
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Het hybride werken stelt bedrijfsnetwerken op de proef. Wat nu?
 Digitale leiders zien digitalisering van infrastructuur als grootste prioriteit
 Nederlandse bedrijven zien hybrid cloud als meest ideale IT-infrastructuur-model
 Deze vijf trends gaan in 2020 een stempel drukken op de digitale transformatie
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
eBook: de kracht van reviews en e-mail marketing
In dit eBook gaan Spotler en de Feedback Company in op het belang van review marketing en e-mail marketing. Want door deze twee te combineren, ontstaat er een krachtige combinatie die veel voordelen biedt voor je klanten en voor je eigen organisatie. Benieuwd? 
Download het eBook
Lees verder
Nanocoating als nieuwe technologie voor het onderhouden van gepoedercoat materiaal
reacties
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (1) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
Uitgebreide werkkostenregeling verlengd: meer ruimte voor kerstpakketten (1) 
Nederlandse werknemers wereldwijd het minst gestrest (1) 
Lynk&Co 01 (1) 
top10
Overweeg je een management buy out? Drie tips
Hybride werken: veel bedrijven in de Randstad zijn om
Acht op de tien technische bedrijven kampt komende vijf jaar met personeelstekort
Gebrek aan controles en zichtbaarheid in wat gebruikers doen in app zorgt voor onnodig bedrijfsrisico
Overheid biedt steeds vaker financiering voor om- en bijscholing
Pandemie zorgt voor toename van fraude en oplichting
'Innovatief leiderschap vraagt moed en non-conformistisch handelen'
Digitale monitoring van werknemers schaadt vertrouwen en vergroot personeelsverloop
Big Data en kunstmatige intelligentie blijven belangrijkste trends in financiële sector
Grootste uitdaging HR is het aantrekken en behouden van werknemers uit verschillende generaties
meer top 10