zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse bedrijven zien hybrid cloud als meest ideale IT-infrastructuur-model

Nederlandse bedrijven investeren extra in cloud als gevolg van COVID-19-pandemie

20 januari 2021 - Nutanix maakt de bevindingen bekend van zijn derde wereldwijde Enterprise Cloud Index-survey en -onderzoeksrapport, dat de vooruitgang van bedrijven meet met betrekking tot de adoptie van private, hybride en public clouds. Dit jaar werd in de survey ook gevraagd aan de respondenten wat  de impact van de COVID-19-pandemie is op hun huidige en toekomstige IT-beslissingen en -strategie.

Uit het onderzoek blijkt dat de hybride cloud volgens 92 procent van de Nederlandse respondenten nog steeds de koploper als het ideale IT-infrastructuurmodel. Dit wordt gesterkt door het feit dat 36 procent van de Nederlandse respondenten de verwachting uitspreekt over vijf jaar over een hybride cloud-architectuur te beschikken, tegenover drie procent vandaag de dag. Dat betekent ook dat organisaties in mindere mate verwachten te beschikken over traditionele datacenters  (van 26 procent nu naar drie procent over vijf jaar), één private cloud-service (van 29 procent nu naar acht procent over vijf jaar) en/of één publieke cloud-service (van twaalf procent nu naar vier procent over vijf jaar). Op dit moment gebruikt 24 procent van de Nederlandse respondenten een gemengd model van private cloud, public cloud en een traditioneel datacenter, wat mag worden beschouwd als een voorloper van een hybride cloud-implementatie.Strategie en niet kosten leidend bij stap naar de cloud
De belangrijkste drijfveren voor Nederlandse respondenten om te migreren naar de cloud zijn het kunnen bieden van betere ondersteuning voor klanten (58 procent), het sneller aan zakelijke behoeften kunnen voldoen (52 procent) en het verbeteren van de beveiliging (52 procent). Kostenbesparing werd in Nederland het minst vaak genoemd als drijfveer (tien procent), tegenover gemiddeld 26 procent van de respondenten in EMEA.
Sunil Dutt, OEM & Alliances Director North Eastern Europe & Russia (CIS) bij Nutanix: "Kostenbesparing was jarenlang voor veel bedrijven een belangrijke motivatie om naar de cloud over te stappen. Je kunt dus spreken van een opvallende, maar positieve shift. Het bewijst dat de cloud volwassen wordt, omdat de IT-strategische argumenten in plaats van kostenoverwegingen leidend zijn bij het kiezen voor cloud."

Pandemie heeft adoptie van de cloud versneld
De meerderheid van de Nederlandse respondenten (66 procent) gaf aan dat de pandemie hen strategischer over IT doet nadenken. Zo werden er meer investeringen in de cloud gedaan als een direct gevolg van de pandemie: vijf  procent van de respondenten investeerde meer in public cloud, 52 procent in private cloud en 28 procent ook in hybrid cloud.
Sunil Dutt: "Door de COVID-19 pandemie zijn sommige bedrijven echt wakker geschud. Wanneer je thuiswerkende medewerkers wilt bedienen, maar te maken hebt met een legacy-infrastructuur die niet binnen een dag is op te schalen, dan komt bedrijfscontinuïteit in gevaar. Het is daarom geen verrassing dat bedrijven extra in cloud hebben geïnvesteerd."

Onderzoek uitgevoerd door Vanson Bourne
Voor het derde achtereenvolgende jaar deed Vanson Bourne namens Nutanix onderzoek, waarbij 3.400 IT-beslissers over de hele wereld werden ondervraagd over waar ze hun bedrijfsapplicaties nu draaien, waar ze die in de toekomst willen draaien, wat hun cloud-uitdagingen zijn en hoe hun cloud-initiatieven zich verhouden tot andere IT-projecten en -prioriteiten. Het aantal respondenten omvatte meerdere bedrijfstakken, bedrijfsgroottes en de volgende regio's: Noord- en Zuid-Amerika; Europa, het Midden-Oosten en Afrika; en de regio Azië-Pacific en Japan.
Download hier de global versie van de Nutanix Enterprise Cloud Index. Op deze pagina ook meer informatie over het rapport en de wereldwijde bevindingen.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Financiële coaches gezocht: aantal openstaande functies schiet omhoog
 Europese bedrijven zijn positief over hun uitgaven aan CX-technologie
 Week van het Werkgeluk in een extreem krappe arbeidsmarkt
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijven hebben flexibiliteit van meerdere clouds nodig
 Adoptie van netwerken ‘As a Service’ groeit in EMEA de komende twee jaar met 41 procent
 Een derde van de IT-leiders geeft prioriteit aan multicloud-aanpak
 Hybride cloud blijft favoriete toekomstige IT operating-model
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Welke rechten heb je bij een arbeidsconflict?
reacties
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (3) 
Timemanagement is eigenlijk grote onzin! (1) 
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (3) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
top10
Werknemers gestrest, maar welzijnsprogramma’s blijven onderbelicht
Kennis HR-professionals over actuele wet- en regelgeving zwaar onvoldoende
CIO heeft moeite om explosieve datagroei van alle cloudservices te managen
Ruim helft Gen Z ervaring met uitbuiting of mishandeling op werk
Video-Leren: het hoe en waarom
Hoe reis je zakelijk zorgeloos en met plezier door Nederland?
Databeheer kritieke uitdaging voor succesvolle inzet AI
Kwart werkend Nederland vindt werkgevers verantwoordelijk voor vitaliteit medewerkers
IT-leider vindt zichtbaarheid voorwaarde voor netwerkveiligheid
Pakt de werknemer meer macht in 2023 ?
meer top 10