zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein

Onwetendheid leidt tot verloren potentieel

24 september 2021 - Op initiatief van de Sociaal Economische Raad (SER) wordt Diversity Day dit jaar georganiseerd op 5 oktober. SER voorzitter Mariëtte Hamer trapt af met de webinar ‘Diversiteit in de top: waar wachten we nog op?’. Daarna volgt o.a. een online college ‘Wat mannelijke leiders moeten weten over het Vrouwenbrein’, gericht op mannelijke leiders bij bedrijven en instellingen.

In dit college worden nieuwe inzichten uit de wetenschap gekoppeld aan de werkpraktijk. De experts prof. dr. Iris Sommer en drs. Vréneli Stadelmaier zullen in een uur tijd de wetenschappelijke inzichten rondom de werking van hersenen van mannen en vrouwen vertalen naar wat dat betekent op de werkvloer.


"Omdat de hersenen van mannen en vrouwen verschillen, lopen mannen en vrouwen op hun werk en in hun leven tegen andere dingen aan. Ze denken anders en doen anders. Dat maakt, wanneer je die verschillen inzet als kracht, je tot de beste prestaties komt," aldus auteur en loopbaancoach Vréneli Stadelmaier.
 
Onwetend over verschillen
Volgens de organisator van het online college, het op hoogopgeleide vrouwen gespecialiseerde coaching- en trainingsbureau SheConsult, zijn mannelijke managers nog teveel onwetend over die verschillen, waardoor ze veel potentieel bij vrouwen laten liggen. "Hoe haal je het maximale uit je team, uit je teamleden? Door te begrijpen hoe ze in elkaar zitten, hoe ze denken en hoe ze werken. Want dan kun je pas werkelijk sturen en beïnvloeden. Dan is het dus handig, dat je op de hoogte bent van de verschillen tussen mannen en vrouwen, dat je snapt hoe het brein verschillend werkt en hoe dat dus verschillende uitdagingen op de werkvloer tot gevolg heeft. Ook kan een beter begrip van de verschillen en daarop sturen, leiden tot meer werkgeluk bij vrouwen. En dat kan dan weer uitstroom van vrouwen (bij veel bedrijven een groot probleem) voorkomen," aldus Vréneli Stadelmaier
 
Prof. dr. Iris Sommer is hoogleraar psychiatrie, auteur van het boek ‘Het Vrouwenbrein’ en zal vanuit wetenschappelijk perspectief spreken, drs. Vréneli Stadelmaier is oprichter van SheConsult en auteur van o.a. het op vrouwen gerichte boek; ‘F*ck die Onzekerheid’ en zal vanuit haar jarenlange ervaring als loopbaancoach van hoogopgeleide vrouwen haar kijk op de genderverschillen in de praktijk meegeven
Het college is gratis. Aanmelden kan hier.

 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vrouwen hebben meer rolmodellen nodig om gendergelijkheid te bereiken
 Meer authentiek vrouwelijk leiderschap in Nederland
 Vacatures meeste banken, verzekeraars en telecom niet voor vrouwen geschreven
 Vrouwelijk HR-professional voelt zich vertrouwenspersoon, man voelt zich coach
 
 
reacties
 
Martin K.  |   | 
2-10-2021
 | 
09:59 uur
Beste,
Ook al begrijp ik dat jullie ''leidinggevende mannen'' willen bereiken, ben ik ervan overtuigd dat ook vrouwen hier veel aan zouden kunnen hebben en betreur ik dus dat enkel mannen zich kunnen inschrijven.
Jammer
met vriendelijke groeten
Karine

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10