zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meer authentiek vrouwelijk leiderschap in Nederland

Het blijft voor vrouwen lastig om te leiden vanuit hun eigen waarden

12 februari 2021 - Er is steeds meer aandacht voor leiderschap en met name leiderschap door vrouwen. Van een vrouwenquotum, naar het voorstel om kinderopvang gratis te maken en ongelijke lonen te verantwoorden, tot de recente mijlpaal: een vrouwelijke vicepresident in Amerika. 

Toch blijft het anno nu voor vrouwen lastig om te leiden vanuit hun eigen waarden. Hoe dit komt en hoe we dit kunnen veranderen wordt uitvoerig besproken met meerdere succesvolle Nederlandse en internationale vrouwelijke rolmodellen in de podcastserie van New Female Leaders die eenmalig zeven unieke afleveringen dropt. Podcastbingen voor vrouwen die impact willen maken.


 
Meer vrouwen die leiden
De Tweede Kamer heeft in 2019 ingestemd met een vrouwenquotum voor beursgenoteerde bedrijven. Elke Raad van Commissarissen moet inmiddels voor minimaal 30 procent uit vrouwen bestaan. Dit jaar wordt er in de kamer gesproken over het gratis aanbieden van kinderopvang. Het voorstel om werkgevers de ongelijke lonen tussen mannen en vrouwen te laten verklaren ligt ook al klaar. 
Er wordt steeds bewuster gehandeld om gendergelijkheid te realiseren in leiderschap, zodat we diversiteit kunnen brengen in alle lagen van de samenleving. Maar is het vooralsnog wel mogelijk om als vrouw echt volgens u eigen waarden te leiden? Caroline Glasbergen, oprichter van New Female Leaders: Als het gaat om leiderschap worden we regelmatig geconfronteerd met veel scripts, stereotypes en vooroordelen. We hebben nog steeds een specifiek beeld van een goede leider (een blanke man in een pak) en een onbewust idee van hoe een vrouw zich moet gedragen. Als gevolg daarvan kun u het als vrouw nooit goed doen. Of u bent geen leiderschapsmateriaal of u gedraagt u niet als vrouw. Het is tijd dat we de term ’leider’ breder gaan definiëren"
 
Authentiek leiderschap
Kansen krijgen en mogelijkheden creëren is een belangrijke stap in het proces naar meer vrouwelijk leiderschap. Maar er is meer nodig dan dat. Diversiteit leidt tot betere beslissingen en beter leiderschap voor de wereld. Het principe eindigt alleen niet met een breder managementteam of een vrouwenquotum. Daar begint het pas. 
Hoe kunnen we ieders potentieel volledig inzetten en echt ruimte maken voor authenticiteit in leiderschap? Dit onderzoekt New Female Leaders  sinds 2019  met verschillende vrouwelijke leiders en experts.
 
New Female Leaders Podcast
Elke week interviewt Caroline Glasbergen een vrouwelijk leider om uit te vinden hoe zij impact maakt en toch bij zichzelf blijft. Ze bespreekt welke barrières zijn overwonnen en haar persoonlijke inzichten en tips over hoe u vanuit uw kern echt authentiek kunt leiden. Door de echte verhalen achter het succes van de vrouwen te delen, wil New Female Leaders bijdragen aan een betere representatie van vrouwen in leiderschap. 
 Op woensdag 10 februari om 18.00 was er een unieke podcastdrop van eenmalig zeven afleveringen. Aan het woord zijn o.a. Samira Rafaella (Europarlementariër), Kate Northrup (Schrijver van Do Less), Uanne de Kroon (Oprichter van Zazi Vintage), Lucy Woesthoff (auteur van Woman) en Sophie van Gool (Co-founder van Salaristijger.nl). 
 Vervolgens worden elke week twee podcasts gedropt, waarvan er al enkele namen bekend zijn: Els van Steijn (auteur en coach), Sigrid Kaag (Minister voor Buitenlandse handel en Ontwikkelingssamenwerking ) en Zarayda Groenhart (ondernemer). 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Lockdown belemmert tech-vrouwen in loopbaanontwikkeling
 Vrouwen in leidinggevende posities hebben meer vertrouwen in omgang met crises dan mannen
 Diversiteitskloof een sprookje of waarheid?
 'Noodzaak vrouwenquotum is om te huilen'
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10