zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkgever ziet terugkeer naar kantoor wel zitten, werknemer niet

Hybride werkplekken worden populairder, maar vereisen degelijke audio- en videoapparatuur

6 augustus 2021 - Nu hybride werkpatronen wereldwijd gestalte krijgen, zijn geïntegreerde audio- en video-oplossingen onmisbaar geworden voor de hedendaagse professional. Nieuw onderzoek van Ipsos, in opdracht van EPOS, wijst uit dat eindgebruikers tegenwoordig gemiddeld zeven uur per week virtueel vergaderen - een stijging van twee uur per week in alleen al het afgelopen jaar.

In een wereld die opkrabbelt na een pandemie, moeten eigentijdse ondernemingen het beste van twee werelden nastreven. De voordelen van virtueel werken zijn nu voldoende bekend. Werknemers hechten veel belang aan het gemak, de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen dat thuiswerken biedt. 99 procent van de besluitvormers op de werkvloer ziet ook de voordelen van virtueel vergaderen. Het levert tijd- en kostenbesparingen op en men kan probleemloos vergaderen in verschillende tijdzones. 


 
De kloof overbruggen tussen werkgevers en werknemers
Nu er geleidelijk aan een einde komt aan de lockdowns en het normale leven langzaam terugkeert, overwegen veel bedrijfsleiders de voordelen van een echt hybride model voor de werkplek. Alle markten laten echter opmerkelijke verschillen zien tussen de verwachtingen van werkgevers en werknemers over de terugkeer naar het werk. 56 procent van de besluitnemers in het bedrijfsleven verwacht dat hun medewerkers meer tijd op kantoor gaan doorbrengen, maar kijken we naar de verwachtingen van die laatsten, dan daalt dit tot slechts 26 procent. 
Deze resultaten duiden erop dat werkgevers op één lijn moeten komen met hun medewerkers om meer inzicht te krijgen in hun verwachtingen. Door de wensen van hun personeel beter te begrijpen en eraan tegemoet te komen, creëren bedrijfsleiders een sterk hybride werkmodel waarin ook toekomstig talent kan gedijen. In vooruitstrevende sectoren grijpt men nú al de kans om programma's voor werken op afstand volop te ondersteunen: wereldwijd is er namelijk een schat aan talent beschikbaar. Bedrijven kunnen voortaan flexibeler te werk gaan en tegelijkertijd fors op kosten besparen. 
 
Verlichting van de knelpunten van slechte audio
Werknemers in alle sectoren beschouwen slechte audio- of visuele ervaringen als het grootste obstakel in de hybride werkomgeving. Bijna alle eindgebruikers (89 procent) kampen met problemen bij hun virtuele vergaderingen. De meest voorkomende problemen zijn het niet goed verstaan van wat er gezegd wordt (26 procent) en het missen van belangrijke informatie (21 procent), terwijl nog eens 17 procent vindt dat ze door slecht geluid onprofessioneel overkomen. Het probleem ligt ook bij de gebruikte samenwerkingstools: 16 procent vindt dat de apparatuur die zij gebruiken 'niet geschikt is voor het beoogde doel', terwijl 13 procent aangeeft dat zij de gedeelde details op het scherm niet goed kunnen zien. 
Op termijn kunnen deze negatieve ervaringen het concentratievermogen, de bereidwilligheid en de actieve bijdrage van medewerkers nadelig beïnvloeden. Gelukkig zijn besluitvormers zich bewust van de impact die slechte audio kan hebben op hun bedrijf en het welzijn van hun medewerkers - 88 procent geeft toe dat hun bedrijf het afgelopen jaar problemen ondervond door slechte audio. Nog eens 77 procent gelooft dat de juiste technologie de samenwerkingsproblemen kan oplossen en is bereid de nodige investeringen te doen in apparatuur en infrastructuur. Door technologische problemen op te lossen kunnen medewerkers er ook van doordrongen raken dat virtueel vergaderen straks minstens zo effectief kan zijn. 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 HR kan voortrekkersrol spelen bij activeren collega's voor diversiteits- en inclusiebeleid
 Inflatie veroorzaakt verschuiving in prioriteiten IT budget
 Van Boomers tot Zoomers: hoe ga jij om met diverse generaties op de werkvloer?
 

Gerelateerde nieuwsitems

  We mogen weer naar kantoor, maar waar is het enthousiasme?
 Helft Nederlanders wil graag naar kantoor, vooral als ze niet ver hoeven te reizen
 Een veilige hybride werkomgeving dankzij mobiele encryptie
 Helft Nederlanders werkt liefst thuis tot aan vaccin
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Welke rechten heb je bij een arbeidsconflict?
reacties
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (3) 
Timemanagement is eigenlijk grote onzin! (1) 
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (3) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
top10
Financiële coaches gezocht: aantal openstaande functies schiet omhoog
Week van het Werkgeluk in een extreem krappe arbeidsmarkt
Europese bedrijven zijn positief over hun uitgaven aan CX-technologie
Een derde van werkend Nederland heeft te maken met grensoverschrijdend gedrag
Vrouwelijke werknemer verbergt ware gevoelens op het werk
Hybride werken? Houd de werk-privébalans in de gaten!
CFO's willen kosten besparen vanwege recessiezorgen
40 procent van het topmanagement noemt SASE een revolutie in netwerkbeveiliging
68 procent Nederlanders wil meer openheid over salaris
Arbeidsparticipatie onder 50-plussers stijgt sterk
meer top 10