zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Helft Nederlanders wil graag naar kantoor, vooral als ze niet ver hoeven te reizen

Wisselend gedrag van forens vereist intensieve planning van HR-afdeling en facilitair management

11 september 2020 - Ongeveer de helft van de werknemers wil (erg) graag (weer) naar kantoor. 48 procent is het er mee eens of helemaal mee eens om weer op de werkvloer te verschijnen. Maar onder werknemers die ver, meer dan 30 km, moeten reizen is dit enthousiasme een stuk minder groot: 38 procent wil (erg) graag terug naar kantoor.

Dat blijkt uit onderzoek van Toogethr en onderzoeksbureau Ruigrok Netpanel


Met name de jongste groep werknemers, tussen de 25 t/m 34 jaar, is in vergelijking met ‘oudere’ werkenden (55 t/m 64 jaar) minder enthousiast om naar kantoor te gaan. Ongeveer een vijfde (21 procent) van de ‘jongeren’ is het er (helemaal) mee oneens versus een tiende van de ‘ouderen’. De jongste groep moet relatief verder reizen, wat van invloed kan zijn op het enthousiasme om naar kantoor te gaan.
 
Meer dagen op kantoor
Van de werkende Nederlanders verwacht driekwart (74 procent) in september naar kantoor te gaan. Dit is vergelijkbaar met het aantal dat in juli (78 procent) naar kantoor ging. Wel is er een significante stijging ten opzichte van het gemiddelde aantal dagen dat men naar kantoor verwacht te gaan: drie  dagen in juli versus 3,5 dag in september. Werknemers die het minst hoeven te reizen - minder dan tien kilometer - verwachten vaker een of meerdere dagen naar kantoor te gaan degenen die meer dan 30 kilometer moeten reizen (79 procent versus 67 procent). 
 
Auto en fiets
Vóór de uitbraak van het coronavirus ging 60 procent van de werkende Nederlanders met de auto en bijna een derde (31 procent) met de fiets naar werk. Maar in september verwacht ruim twee derde (67 procent) met de auto te forenzen, terwijl het aandeel van fietsers gelijk blijft (30 procent). Een zevende van de werknemers nam voor corona de trein (dertien procent) en/of de metro, tram, bus (dertien procent) om naar werk te gaan, in september zal dit bijna halveren, respectievelijk acht procent en zeven procent.
Joost Bijlsma, oprichter en CEO van zakelijk mobiliteitsplatform Toogethr: "De situatie verschilt per werknemer, hoe vaak en met welk vervoersmiddel ze naar kantoor willen komen. Dat is niet alleen afhankelijk van de afstand tot kantoor, maar hangt ook samen met de leeftijd en of ze wel of niet rekening willen houden met coronamaatregelen. Dit vergt een intensieve planning van de HR-afdeling en facilitair management. Die zullen dus meer data moeten verzamelen, zoals hoe, hoe vaak, wanneer en waarom werknemers naar kantoor komen, om de exacte bezettingsgraad te weten."
 
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vier tips voor veilig werken in een hybride werkomgeving
 De toegevoegde waarde van kantoor
 Welkom in het anderhalvemeterkantoor
 'Kantoren nu corona-proof maken is niet goed genoeg”
 
 
reacties
 
peter zzp boekhouding  |   | 
11-09-2020
 | 
09:33 uur
Mooi onderzoek van Toogethr en onderzoeksbureau Ruigrok Netpanel. Je zou ook met de titel 'helft van de Nederlanders wil niet naar kantoor of werkt liever thuis' kunnen komen.

Die lijkt me schokkender.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10