zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Top Companies waar u kunt bouwen aan uw carrière zijn bekend

Accountantsorganisatie KPMG voert de top 25 aan

30 april 2021 - De nieuwsredactie van LinkedIn publiceert dit jaar voor het eerst in Nederland de LinkedIn Top 25 Companies. Deze lijst maakt inzichtelijk bij welke bedrijven professionals hun carrière het beste kunnen ontwikkelen, ook in deze onzekere tijden.

De lijst wordt aangevoerd door internationaal accountants- en adviesorganisatie KPMG, gevolgd door IT-consultancy bedrijf Capgemini en onderzoeksorganisatie TNO.


Jaarlijks analyseren de nieuwsredacteuren van LinkedIn de gegevens van miljoenen carrièretrajecten van professionals. Deze analyse is nu voor het eerst ook in Nederland uitgevoerd. De Top Companies lijst die voortkomt uit de analyse helpt professionals bij het vinden van bedrijven waar voldoende ruimte en aandacht is voor de medewerkers om zich te ontwikkelen binnen het bedrijf en bevat inzichten waarmee professionals hun carrière beter kunnen sturen.
Tegelijkertijd licht de Top Companies lijst uit welke bedrijven tijdens een uitdagend jaar hebben aangetoond dat ze werknemers de mogelijkheid kunnen bieden om te groeien. De lijst is samengesteld op basis van activiteiten op LinkedIn van de acht miljoen Nederlandse leden tussen januari en december 2020.
 
Ook in deze uitdagende tijden bieden bedrijven carrièreperspectief 
LinkedIn-redacteur Arnoud van der Struijk: "Werk is meer dan alleen het hebben van een baan, het is onderdeel van een groter carrièrepad dat je als professional bewandelt. Professionals zoeken tegenwoordig zingeving in hun werk en de mogelijkheid om te blijven leren. Vandaar dat de LinkedIn Top Companies lijst dit jaar bestaat uit bedrijven waar u op lange termijn kunt groeien, u kunt ontwikkelen en carrière kunt maken. Zeker het afgelopen jaar stonden veel bedrijven onder grote druk. Ondanks deze uitdagende tijd zijn zij blijven investeren in hun werknemers en in mogelijkheden om hun carrièreperspectief te bieden."
 
Deze pijlers helpen carrièreontwikkeling

De lijst is samengesteld op basis van een combinatie van factoren die enkele essentiële elementen van carrièreontwikkeling omvatten. Daarbij is gekeken naar cruciale pijlers zoals de mogelijkheid om vaardigheden te ontwikkelen of te leren, doorgroeimogelijkheden, bedrijfsstabiliteit (hoe lang blijven medewerkers in dienst), hoe vaak (voormalig) medewerkers benaderd worden door recruiters en de mate van verbondenheid met het bedrijf en de cultuur. Ook genderdiversiteit en diversiteit in opleidingsniveau zijn meegenomen in de analyse.
  
KPMG: "Er is geen one-size fits all aanpak"
Caroline Tervoort, Chief HR Officer van KPMG, is vereerd met de notering op de Top Companies lijst: "We besteden binnen KPMG veel aandacht aan de ontwikkeling van onze medewerkers en streven naar een inclusieve cultuur, waar iedereen zichzelf kan zijn en wordt uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen, innovatief en ondernemend te zijn. Met een gemiddelde leeftijd van 34 jaar, 68 nationaliteiten, vier generaties en een instroom van vrouwen en mannen die richting een 50/50 verdeling beweegt, is KPMG enorm divers. Wij geloven dan ook niet in een ‘one-size-fits-all’ aanpak. Iedereen heeft zijn of haar eigen manier van leren en ontwikkelen. We zien het als onze taak om onze collega’s hier zo goed mogelijk in te begeleiden. Zo hebben we bijvoorbeeld een uitgebreid aanbod aan leer- en ontwikkelmogelijkheden, afgestemd op de fase in de carrière en individuele ontwikkelbehoefte. Iedereen kan daarmee op ons leer- en ontwikkelplatform zijn of haar eigen ‘track’ volgen, passend bij het eigen vakgebied en interesses".
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een carrière in cybersecurity: vijf tips
 FluBot-malware verspreidt zich snel door Europa
 Ziekteverzuim eerste kwartaal 2021: licht dalende trend
 

Gerelateerde nieuwsitems

 CSU voor achtste keer op rij ‘Top Employer’
 Top tien jobboards: het speelbord van de uitzendbureaus en Amerikaanse Tech giganten
 Top vijf banen die meest in trek zijn bij sollicitanten
 HR wint aan strategisch belang
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
reacties
Nederlander verhuist minder graag voor baan (1) 
Vrouwen kiezen steeds vaker voor een beroep in de ICT  (1) 
De lente is de beste tijd om te verhuizen (1) 
Koningsdag: toeristen het land in, Nederlanders eruit (1) 
Import gas niet van invloed op Nederlandse energierekening (1) 
De grote impact van zoiets ‘kleins’ als een kop koffie (1) 
Stofzuigen en strijken populairder dan pensioenoverzicht (1) 
top10
De grote impact van zoiets ‘kleins’ als een kop koffie
Top Companies waar u kunt bouwen aan uw carrière zijn bekend
Hoge werkdruk bij grote organisaties zet klantervaring onder druk
Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal
Bankinvesteringen in blockchain en cryptocurrencies stijgen sterk
Banking Trojan Dridex en Qakbot grootste malwarebedreigingen in maart
De pandemie maakt persoonlijke moederdagcadeaus populair
Hybride werken: zijn we er wel klaar voor?
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties
Werken op afstand is een katalysator voor productiviteit, efficiency en diversiteit
meer top 10