zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Top Companies waar u kunt bouwen aan uw carrière zijn bekend

Accountantsorganisatie KPMG voert de top 25 aan

30 april 2021 - De nieuwsredactie van LinkedIn publiceert dit jaar voor het eerst in Nederland de LinkedIn Top 25 Companies. Deze lijst maakt inzichtelijk bij welke bedrijven professionals hun carrière het beste kunnen ontwikkelen, ook in deze onzekere tijden.

De lijst wordt aangevoerd door internationaal accountants- en adviesorganisatie KPMG, gevolgd door IT-consultancy bedrijf Capgemini en onderzoeksorganisatie TNO.


Jaarlijks analyseren de nieuwsredacteuren van LinkedIn de gegevens van miljoenen carrièretrajecten van professionals. Deze analyse is nu voor het eerst ook in Nederland uitgevoerd. De Top Companies lijst die voortkomt uit de analyse helpt professionals bij het vinden van bedrijven waar voldoende ruimte en aandacht is voor de medewerkers om zich te ontwikkelen binnen het bedrijf en bevat inzichten waarmee professionals hun carrière beter kunnen sturen.
Tegelijkertijd licht de Top Companies lijst uit welke bedrijven tijdens een uitdagend jaar hebben aangetoond dat ze werknemers de mogelijkheid kunnen bieden om te groeien. De lijst is samengesteld op basis van activiteiten op LinkedIn van de acht miljoen Nederlandse leden tussen januari en december 2020.
 
Ook in deze uitdagende tijden bieden bedrijven carrièreperspectief 
LinkedIn-redacteur Arnoud van der Struijk: "Werk is meer dan alleen het hebben van een baan, het is onderdeel van een groter carrièrepad dat je als professional bewandelt. Professionals zoeken tegenwoordig zingeving in hun werk en de mogelijkheid om te blijven leren. Vandaar dat de LinkedIn Top Companies lijst dit jaar bestaat uit bedrijven waar u op lange termijn kunt groeien, u kunt ontwikkelen en carrière kunt maken. Zeker het afgelopen jaar stonden veel bedrijven onder grote druk. Ondanks deze uitdagende tijd zijn zij blijven investeren in hun werknemers en in mogelijkheden om hun carrièreperspectief te bieden."
 
Deze pijlers helpen carrièreontwikkeling

De lijst is samengesteld op basis van een combinatie van factoren die enkele essentiële elementen van carrièreontwikkeling omvatten. Daarbij is gekeken naar cruciale pijlers zoals de mogelijkheid om vaardigheden te ontwikkelen of te leren, doorgroeimogelijkheden, bedrijfsstabiliteit (hoe lang blijven medewerkers in dienst), hoe vaak (voormalig) medewerkers benaderd worden door recruiters en de mate van verbondenheid met het bedrijf en de cultuur. Ook genderdiversiteit en diversiteit in opleidingsniveau zijn meegenomen in de analyse.
  
KPMG: "Er is geen one-size fits all aanpak"
Caroline Tervoort, Chief HR Officer van KPMG, is vereerd met de notering op de Top Companies lijst: "We besteden binnen KPMG veel aandacht aan de ontwikkeling van onze medewerkers en streven naar een inclusieve cultuur, waar iedereen zichzelf kan zijn en wordt uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen, innovatief en ondernemend te zijn. Met een gemiddelde leeftijd van 34 jaar, 68 nationaliteiten, vier generaties en een instroom van vrouwen en mannen die richting een 50/50 verdeling beweegt, is KPMG enorm divers. Wij geloven dan ook niet in een ‘one-size-fits-all’ aanpak. Iedereen heeft zijn of haar eigen manier van leren en ontwikkelen. We zien het als onze taak om onze collega’s hier zo goed mogelijk in te begeleiden. Zo hebben we bijvoorbeeld een uitgebreid aanbod aan leer- en ontwikkelmogelijkheden, afgestemd op de fase in de carrière en individuele ontwikkelbehoefte. Iedereen kan daarmee op ons leer- en ontwikkelplatform zijn of haar eigen ‘track’ volgen, passend bij het eigen vakgebied en interesses".
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Online neemt de rol van de papieren folder langzaam over
 Jongeren werken aan gezonde wereld en energietransitie tijdens de Tech Day
 Zakelijk reizen na corona: grote behoefte aan ‘grenzeloze benefits’
 

Gerelateerde nieuwsitems

 CSU voor achtste keer op rij ‘Top Employer’
 Top tien jobboards: het speelbord van de uitzendbureaus en Amerikaanse Tech giganten
 Top vijf banen die meest in trek zijn bij sollicitanten
 HR wint aan strategisch belang
 
 
reacties
 
Loth  |   | 
29-07-2021
 | 
09:46 uur
Deze lijst is ook voor studenten die nog zoeken naar een richting een goed ijkpunt. Indien ze op zoek zijn naar branches waar ze carrière op de lange termijn willen maken.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst (1) 
Zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt (1) 
Young Professionals ervaren steeds meer stress (1) 
Twee na grootste stijging werkgelegenheid ooit  (1) 
Nederlanders meest gierig: consumenten betalen steeds minder voor verzending (1) 
Een compromis tussen werk en levensgeluk? Nee, bedankt! (1) 
Bedrijven kunnen veel winnen door klant te verrassen met hun service (1) 
top10
Werkgevers zien welzijn als topprioriteit bij terugkeer naar kantoor
Nederlandse arbeidsmarkt kent aankomend kwartaal grootste stijging werkgelegenheid sinds 2003
Ruim zeventien procent meer arbeidsconflicten dan voor de pandemie
Zakelijk reizen na corona: grote behoefte aan ‘grenzeloze benefits’
Nederlanders maken zich zorgen over veiligheid elektronische handtekening
Groeipijnen en structurele onzekerheden zetten rem op economisch herstel
Nalatigheid beveiligen softwareontwikkeling moet gevolgen krijgen
Meerderheid bedrijven vreest gevolgen cyberaanval
30 transformaties om tot een beter functionerende arbeidsmarkt te komen
Werkgever verwacht herfst vol verzuim
meer top 10