zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'Noodzaak vrouwenquotum is om te huilen'

Helft supportprofessionals ervaart groot gemis van vrouwen in bedrijfstop

12 mei 2020 - Zouden er meer vrouwen aan de top zijn, dan leveren zij het bedrijfsleven genuanceerdere en compleet andere inzichten op. Dat zegt 50 procent van de dames die vaak als een van de weinige vrouwen aan de directietafel aanschuiven: supportprofessionals. Zij vinden de huidige inzichten in de bedrijfstop te eenzijdig gestoeld op testosteron en ervaren dan ook een groot gemis van vrouwelijke inbreng.

Dat dat gestimuleerd moet worden met een vrouwenquotum, vindt maar liefst 55 procent van de supportprofessionals om te huilen. Dit blijkt uit onderzoek onder 400 officemanagers, secretaresses, management professionals en personal assistants in opdracht van Schoevers.


 
Vrouwenquotum is om te huilen
De kansengelijkheid voor vrouwen kan verbeteren met overheidsbeleid. 36 procent van de ondervraagde managementsupportprofessionals vindt echter dat er beter beleid nodig is om vrouwen aan de top te krijgen, tegenover 24 procent voor wie het huidige beleid voldoende is. Maar dat er überhaupt zoiets als een vrouwenquotum nodig is, vindt 55 procent om te huilen.
 
Veel vrouwelijk managementsupport
Hoewel de bedrijfstop dus vaak nog wordt overheerst door mannen, zitten er juist ook vrouwen op andere invloedrijke posities: als managementsupporter, officemanager of personal assistant. "En dat is een uitstekende zaak," zegt Rob Rijbroek, directeur bij Schoevers. "Want vergis je niet in de hedendaagse supportprofessional. Dat is een veel geraadpleegde sparringpartner, een gewaardeerd adviseur van de directie en een werkelijk onmisbare spin in het web die precies weet hoe de organisatie functioneert. Prachtig dat veel vrouwen in die positie zitten."
 
Onmisbaar
Overigens blijkt pas echt hoe onmisbaar een supportprofessional precies is, wanneer deze op vakantie gaat. Want gedurende zijn of haar verlof wordt in wel 63 procent van de gevallen een andere supportprofessional gevonden die de functie tijdelijk waarneemt.
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 NCD: SER-advies vrouwenquotum onverstandig
 'Afdwingbaar quotum met sancties is onvermijdelijk voor meer vrouwen aan top'
 Commissie adviseert afdwingbaar quotum voor vrouwen aan de top
 Liever stimuleren dan stigmatiseren – geen quotum in Participatiewet
 
 
reacties
 
Abdulqadir  |   | 
12-05-2020
 | 
23:35 uur
Bij gelijkwaardigheid werkt de kansgelijkheid voor alle groepen (vrouwen/allochtonen/mindervaliden)naar een evenredige verdeling. Realiteit is echter dat blanke vrouwen worden voorgetrokken.

Is dat een nieuwe vorm om je naaste lief te hebben als een smerig en doorzichtig beleid van ploitici en kabinet ten koste van mindervaliden en allochtonen?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10