zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kwart werkenden verwacht stijging nettoloon

Bijna de helft van de werkende Nederlanders heeft meer interesse in kabinetsplannen door corona

4 september 2020 - Bijna een kwart van de werkende Nederlanders verwacht een stijging van het nettoloon (24 procent). Vorig jaar was er meer optimisme en lag dit aantal op 32 procent. Het merendeel verwacht dat het nettoloon in 2021 gelijk blijft (66 procent). In 2019 verwachtte 61 procent dit.

Ondanks de coronacrisis lijkt het merendeel van werkend Nederland vrij optimistisch, maar dat geldt niet voor iedereen. elf procent van de werkenden verwacht dat het salaris in 2021 daalt tegenover zes procent vorig jaar.


 
Inkomensverschillen
Vooral verdieners van een bovenmodaal (30 procent) en beneden modaal inkomen (26 procent) verwachten erop vooruit te gaan. Vorig jaar gingen Nederlanders met een modaal inkomen er 2,2 procent op vooruit. Het modale inkomen ligt in Nederland op € 3.000,- bruto per maand. Twee op de vijf werkenden verwacht dat het nettoloon gelijk blijft of daalt door de coronacrisis. Over het algemeen heerst er een tevreden gevoel over het salaris. Zodra er modaal of meer verdiend wordt, geeft meer dan 80 procent aan tevreden te zijn. De beneden modale verdieners zijn een stuk minder tevreden (44 procent).
 
Verwachtingen Prinsjesdag
45 procent van werkend Nederland kijkt door de coronacrisis meer uit naar de kabinetsplannen op Prinsjesdag. Hoewel er meer interesse is in de plannen, daalt het aantal Nederlanders dat het evenement volgt. Bijna twee op de vijf volgt de Miljoenennota live. Het gaat net zoals vorig jaar om de inhoud. De meeste mensen letten op de Miljoenennota (68 procent), de troonrede van Willem Alexander (36 procent) en de nieuwe setting (26 procent). Dit blijkt uit onderzoek van Visma | Raet onder ruim 1.000 werkende Nederlanders.
"Ondanks de negatieve berichtgeving rondom de coronacrisis, is werkend Nederland redelijk positief gestemd," stelt Joke van der Velpen, kennis manager bij Visma | Raet. "Op Prinsjesdag, de derde dinsdag van september, weten we dankzij de Miljoenennota of het salaris in 2021 daalt, gelijk blijft of stijgt. Net als bijna de helft van de werkende Nederlanders kijken we bij Visma | Raet ook uit naar Prinsjesdag. We gaan meteen rekenen met de plannen uit de Miljoenennota om de verschillen in het nettoloon van 2021 ten opzichte van 2020 inzichtelijk te maken. We stellen ook dit jaar onze tool met proforma berekening beschikbaar, zodat iedere Nederlander dezelfde dag nog kan zien wat de kabinetsplannen voor zijn of haar salaris betekenen."
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 46 procent van de Nederlanders verwacht verdere salarisstijging in 2020
 Nederlander met modaal inkomen ziet nettosalaris met bijna 50 euro stijgen
 Controleren loonstrook blijkt ingewikkeld
 Netto salarissen 2019: meeste werkenden gaan er op vooruit
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10