zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

The Great Skills Reset: manieren om u voor te bereiden op de digitale economie

Digitale omscholing bijna noodzakelijk

27 juli 2020 - De COVID-19-pandemie versnelt digitale transformaties in alle industrieën. Nu duidelijk is geworden hoe belangrijk digitale vaardigheden zijn voor het ondersteunen van onze bedrijven, economieën en samenlevingen, is ook de manier waarop we werken en leren voor altijd veranderd.

Michiel van Vlimmeren, General Manager en Senior Vice President bij Salesforce Nederland, vertelt over manieren om u voor te bereiden op de digitale economie.


Waar bedrijven door de economische impact van de pandemie gedwongen zijn te sluiten en banen verloren zijn gegaan, moeten miljoenen mensen een nieuw carrièrepad inslaan. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. "Terwijl bedrijven steeds digitaler worden en de meeste banen digitale vaardigheden vereisen," zegt Van Vlimmeren, ‘mist volgens de Digital Economy and Society Index (DESI) van de Europese Commissie, 42 procent van de EU-bevolking digitale basisvaardigheden.’

The Great Skills Reset
"Verandering kan ontmoedigend zijn, niet in het minst bij het kiezen van een nieuwe carrière, en al helemaal wanneer u er niet actief voor hebt gekozen. Als de pandemie een kans is om een "Great Reset" van onze economische en sociale grondslagen na te streven, is het absoluut noodzakelijk dat we onze manier van up- en reskillen veranderen," zegt Van Vlimmeren. "We moeten de digital skills gap kleiner maken. Dat is niet alleen belangrijk om mensen vandaag de dag een zinvolle baan te geven, maar ook om ervoor te zorgen dat iedereen kan deelnemen aan de digitale economie van morgen."

Hard en soft skills
Van Vlimmeren vervolgt: "Neem bijvoorbeeld hard skills zoals coderen en apps bouwen. Termen die tegenwoordig misschien intimiderend lijken, zoals Apex en JavaScript, worden gemeengoed bij bedrijven die online services bouwen. Andere beroepen, zoals marketing, vertrouwen steeds meer op het gebruik van kunstmatige intelligentie om succesvolle campagnes af te leveren. In de digitale economie zullen deze vaardigheden net zo belangrijk zijn als het vermogen om te lezen en te schrijven."
"In een volledig digitale omgeving waar we overal vandaan kunnen werken, hebben we ook de juiste soft skills nodig," zegt Van Vlimmeren. "Of het nu gaat om het leren omgaan met uw tijd, het virtueel betrekken van anderen of effectief kunnen luisteren. Het ontwikkelen van onze gedragsvaardigheden zal ons helpen betere leiders te worden en verandering binnen teams teweeg te brengen."

De noodzaak van digitale omscholing
Het kantoor zal waarschijnlijk nooit meer worden zoals het was voor de pandemie. Van Vlimmeren: "De noodzaak tot omscholing vereist een culturele verschuiving waarin we continu, levenslang leren. In de veranderende economie worden zelfs cv’s digitaal - waardoor huidige en toekomstige werkgevers een duidelijk en geverifieerd beeld krijgen van iemands vaardigheden en prestaties."
Om bij te blijven met veranderingen in de manier waarop we werken en leren, spelen zowel regeringen als bedrijven een rol bij het verminderen van de belemmeringen voor bijscholing. Afgezien van de duidelijke economische voordelen die dit onze economieën zal opleveren, zal het steeds belangrijker worden om ervoor te zorgen dat niemand achterblijft door de technologische transformaties. De gevolgen van de pandemie zullen nog lang doorklinken en door op alle niveaus bijscholing aan te bieden, kunnen we ervoor zorgen dat we allemaal klaar zijn voor het nieuwe normaal.
 

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Van smart tv tot speelgoedpop: deze apparaten in huis bespioneren u
 Nederlandse hackers nemen laptops over door ernstige kwetsbaarheden in Zoom
 Corona-versoepelingen in aantocht, maar bordspellen onverminderd populair
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Mismatch talent nog nooit zo groot door snelle technologische ontwikkelingen
 Skillspaspoort gaat cv vervangen
 Ook bedrijven moeten investeren in ICT-skills
 Meer data, minder skills
 
 
reacties
 
peter de zzp-boekhouder  |   | 
27-07-2020
 | 
07:17 uur
Als boekhouder moet je ook de werkwijze veranderen en aanpassen. Digitalisering en boekhouding is anno 2020 vanzelfsprekend. Het heeft voordelen, door de digitalisering is realtime informatie sneller beschikbaar.

Neem het inboeken van facturen, die tijd is voorbij.

Robotic accounting is hot. Facturen automatisch inboeken, bonnetjes scannen met je telefoon en het webshopsysteem koppelen aan je boekhouding. Wij als boekhouders werken sneller en efficiënter en de klant betaalt minder en profiteert wel van de kennis van een vakman.

Ons vak verandert. Je kunt als persoonlijk boekhouder nu juist van meerwaarde zijn. Het gaat allang niet meer alleen maar over cijfertjes, de boekhouder van nu is veel meer dan vroeger juist een adviseur.

Een verrijking van het vak, omdat je nu ook het spannende verhaal achter de cijfers kunt vertellen en de horizon kan laten zien die bereikbaar is. Dat maakt het vak leuker.

Ondernemers willen vaak snel antwoord hebben op de vraag: waar staat mijn bedrijf?

Waar moet ik rekening mee houden aan te betalen belasting?

Moet ik nog gaan investeren, zo ja, uit mijn liquide middelen of met een lease?

Krijg ik dan investeringsaftrek?

Antwoord op die vragen is dankzij de digitale administratie snel te geven. Als de zzp’er naar de bank moet voor een lening of hypotheek heeft hij bij ons direct alle info op een rij.
Hans - Valkwijn  |   | 
27-07-2020
 | 
10:50 uur
Je zou denken dat mensen al voor een groot deel zijn omgeschoold maar niets is minder waar. Er zijn nog veel groepen die wat dat betreft achtergesteld zijn. Een investering van onze overheid in dit soort zaken is gewenst. Er is veel vraag naar specialisaties in de digitale economie dus investeren is één van de manieren om de werkloosheid aan te passen.


REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
Customer experience verbeteren met digitalisatie supplychain
reacties
Horeca start glimlachcursus voor medewerkers (1) 
Tips om online de perfecte werknemer te vinden (1) 
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
Subsidie voor ondernemende uitvinders (1) 
Optimisme technische bedrijven overstijgt coronacrisis (1) 
Een vijfde keurt tattoos op kantoor af (1) 
Marketeer mist kennis van online marketing (1) 
top10
Van smart tv tot speelgoedpop: deze apparaten in huis bespioneren u
Nederlandse hackers nemen laptops over door ernstige kwetsbaarheden in Zoom
De belangrijkste trends in mobile voor de zakelijke markt
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken
Pandemie inspireert Nederlanders tot gerichte om- en bijscholing naar banen van toekomst
Nederlandse sollicitant omschrijft zichzelf het vaakst als ‘teamplayer’, ‘gemotiveerd’ en ‘ambitieus’
Nederlandse werknemer wil nieuwe digitale vaardigheden
Een op de vijf managers let op etniciteit bij aannemen medewerkers
De toekomst van IT innovaties in vijf opvallende steden
Bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware
meer top 10