zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Onverwachte netwerkproblemen grootste frustratie van IT-teams

IT-medewerkers zouden ook wel wat meer waardering willen krijgen

2 juli 2020 - Onvoorziene netwerkproblemen behoren tot de grootste frustraties van IT-professionals. Ook kunnen IT-medewerkers wel wat meer begrip en waardering voor hun werk gebruiken. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek van Paessler. Bijna twee derde (61 procent) van het IT-personeel wereldwijd geeft aan dat plotselinge netwerkuitval hun grootste frustratie is op het werk.

Meer dan de helft  (55 procent) van de IT’ers vindt het vervelend wanneer eindgebruikers een probleem rapporteren, voordat ze zelf gezien hebben dat er een probleem is. De nummer drie van frustraties blijkt een gebrek aan begrip en waardering voor hun werk, vindt nog eens een derde (33 procent) van de respondenten.


In de Benelux ziet de top drie frustraties er bijna hetzelfde uit. Netwerkproblemen zonder waarschuwing deelt met 53 procent de eerste plaats met eindgebruikers die een - voor de IT-afdeling onbekend - probleem melden. En ook in deze regio zouden eindgebruikers zich meer mogen verdiepen in de werkzaamheden van de IT-afdeling: 36 procent geeft aan dat zij een gebrek aan begrip en waardering ervaren binnen het bedrijf.

Goed gevoel
Paessler onderzocht niet alleen de frustraties, maar zocht ook uit waar IT’ers juist een goed gevoel van krijgen. Het antwoord op die vraag was bijna unaniem: weten dat het netwerk onder controle is (89 procent zowel lokaal als wereldwijd) en problemen snel kunnen oplossen (88 procent wereldwijd en 85 procent lokaal).
Wilco Ravestein, Country Manager Benelux bij Paessler AG: "Werken in de IT kan soms ondankbaar voelen. Er is zelden applaus voor wat er goed gaat, maar zodra er iets misgaat trekt iedereen aan de bel. Geen wonder dat de ‘Dag van de Systeembeheerder‘- dit jaar op 31 juli - ooit in het leven is geroepen. Wat we moeten onthouden is dat IT-teams net zo gefrustreerd raken als de eindgebruikers wanneer er problemen ontstaan in het netwerk. IT-teams kunnen niet in de toekomst kijken, waardoor er altijd iets mis kan gaan. Het beste wat ze kunnen doen is het netwerk proactief benaderen en voortekenen van issues op tijd spotten. Op die manier kunnen ze problemen oplossen, voordat ze escaleren en impact hebben op eindgebruikers."   

 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Wat u moet weten over ICT-beheer op afstand, ook na de crisis
 Ook bedrijven moeten investeren in ICT-skills
 Zorgmedewerkers zien al twee jaar geen verbetering in ICT-voorzieningen
 ICT’er werkt liever voor ICT-bedrijf
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10