zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Influencer ziet forse stijging in activiteit volgers

Adverteerders hadden even nodig om hun strategie te bepalen

12 mei 2020 - De pandemie is een onvermijdbaar gespreksonderwerp - of het nu een gesprek in de (lange) rij voor de supermarkt is, of een video-belletje met een collega. Dat blijkt in de wereld van influencers niet anders te zijn: uit een onderzoek naar het gedrag van influencers en hun volgers van Join blijkt dat 80 procent van de ondervraagde influencers de afgelopen maand regelmatig of vaak content over het corona-virus heeft gemaakt.

Fitness-influencers zijn thuis aan het sporten, YouTubers bedenken creatieve challenges die je thuis kunt doen en fashionbloggers shoppen online. Maar wat voor effecten heeft de corona-crisis nog meer op influencers en hun volgers?Activiteit
"Wat het meest naar voren springt is dat zowel influencers als hun volgers actiever zijn" stelt David Dekker, influencer expert van Join. "Bijna een kwart van de influencers geeft aan dat ze meer content hebben gemaakt dan normaal." Ook proberen influencers nieuwe kanalen uit: 55 procent van de influencers heeft content geplaatst op nieuwe kanalen. Instagram bleef met 70 procent het populairst, gevolgd door Facebook (46,8 procent), YouTube (41.9 procent) en TikTok (32,3 procent). Dekker vervolgt: "Ook voor influencers is dit een moment om de effectiviteit van hun kanalen te toetsen en te werken aan zichtbaarheid op andere platforms - net zoals bedrijven dat doen." 

Volgers
De kansen liggen voor influencers en de bedrijven met wie ze samenwerken echter bij de activiteit van hun volgers. Die activiteit is namelijk sterk toegenomen: 57 procent van de influencers geeft aan dat ze méér views en/of traffic hebben gezien op hun kanalen, en ruim 42 procent rapporteert een stijging in het aantal likes en comments. Daarbij geeft ruim 50 procent van de ondervraagde influencers aan meer nieuwe volgers gekregen te hebben. Deze stijgingen bieden mogelijkheden voor adverteerders, stelt Paolo Martorino, CEO van Join. Hij legt uit: "Door de corona-crisis verandert het medialandschap sneller en worden veel vertrouwde kanalen van adverteerders minder effectief. Nu consumenten nóg meer tijd op social media besteden, is dit ook de plek waar adverteerders moeten zijn." 

Samenwerkingen
Toch worden ook de influencers geraakt door de crisis: met het ingaan van de intelligente lockdown zijn er veel samenwerkingen gepauzeerd, uitgesteld of afgezegd. 67 procent van de influencers geeft aan dat ze de afgelopen maand minder aanvragen voor samenwerkingen hebben gehad dan in de maanden ervoor. Als gevolg daarvan heeft bijna twintig procent besloten om hun tarieven te verlagen. Gelukkig lijkt dat dal van korte duur te zijn, stelt David Dekker. "Adverteerders hadden even nodig om hun strategie te bepalen. Inmiddels worden de lopende campagnes aangepast en hervat, en worden er juist nieuwe campagnes opgezet die inspelen op de wensen en vragen van consumenten tijdens de pandemie. Adverteerders willen na de crisis sterk uit de strijd komen." 

 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Vertrouwen van managers in medewerkers tijdens thuiswerken is groot
 World Password Day stond stil bij wachtwoordbeheer
 Vijf tips om persoonsgegevens te beschermen tegen dark web-cybercriminelen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Influencers onverminderd in trek bij adverteerders tijdens corona-crisis
 Internetgebruiker vertrouwt influencers niet
 Generatie Z wordt online het gemakkelijkst beďnvloed
 Marketeer weet zich nog geen raad met online influencers
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
Hoe verzamel je met gewijzigd cookie beleid de juiste data?
reacties
Koffie halen kan bron van conflict zijn (1) 
Aandelen weer in de gunst  (1) 
Jongeren willen weer zeeman worden (1) 
Bestuurders willen vaker vergaderen zonder de baas erbij (1) 
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties (1) 
Speciaal bedrijfsuitje voor singles biedt kansen (1) 
Vergaderen kost 37 miljard per jaar (1) 
top10
Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal
Hoge werkdruk bij grote organisaties zet klantervaring onder druk
De pandemie maakt persoonlijke moederdagcadeaus populair
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties
Verbeter uw supplychain, verbeter uw klantervaring
Werken op afstand is een katalysator voor productiviteit, efficiency en diversiteit
Beperkte laadinfrastructuur grootste zorg bij aanschaf elektrische auto
Een carričre in cybersecurity: vijf tips
FluBot-malware verspreidt zich snel door Europa
Ziekteverzuim eerste kwartaal 2021: licht dalende trend
meer top 10