zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Influencer ziet forse stijging in activiteit volgers

Adverteerders hadden even nodig om hun strategie te bepalen

12 mei 2020 - De pandemie is een onvermijdbaar gespreksonderwerp - of het nu een gesprek in de (lange) rij voor de supermarkt is, of een video-belletje met een collega. Dat blijkt in de wereld van influencers niet anders te zijn: uit een onderzoek naar het gedrag van influencers en hun volgers van Join blijkt dat 80 procent van de ondervraagde influencers de afgelopen maand regelmatig of vaak content over het corona-virus heeft gemaakt.

Fitness-influencers zijn thuis aan het sporten, YouTubers bedenken creatieve challenges die je thuis kunt doen en fashionbloggers shoppen online. Maar wat voor effecten heeft de corona-crisis nog meer op influencers en hun volgers?Activiteit
"Wat het meest naar voren springt is dat zowel influencers als hun volgers actiever zijn" stelt David Dekker, influencer expert van Join. "Bijna een kwart van de influencers geeft aan dat ze meer content hebben gemaakt dan normaal." Ook proberen influencers nieuwe kanalen uit: 55 procent van de influencers heeft content geplaatst op nieuwe kanalen. Instagram bleef met 70 procent het populairst, gevolgd door Facebook (46,8 procent), YouTube (41.9 procent) en TikTok (32,3 procent). Dekker vervolgt: "Ook voor influencers is dit een moment om de effectiviteit van hun kanalen te toetsen en te werken aan zichtbaarheid op andere platforms - net zoals bedrijven dat doen." 

Volgers
De kansen liggen voor influencers en de bedrijven met wie ze samenwerken echter bij de activiteit van hun volgers. Die activiteit is namelijk sterk toegenomen: 57 procent van de influencers geeft aan dat ze méér views en/of traffic hebben gezien op hun kanalen, en ruim 42 procent rapporteert een stijging in het aantal likes en comments. Daarbij geeft ruim 50 procent van de ondervraagde influencers aan meer nieuwe volgers gekregen te hebben. Deze stijgingen bieden mogelijkheden voor adverteerders, stelt Paolo Martorino, CEO van Join. Hij legt uit: "Door de corona-crisis verandert het medialandschap sneller en worden veel vertrouwde kanalen van adverteerders minder effectief. Nu consumenten nóg meer tijd op social media besteden, is dit ook de plek waar adverteerders moeten zijn." 

Samenwerkingen
Toch worden ook de influencers geraakt door de crisis: met het ingaan van de intelligente lockdown zijn er veel samenwerkingen gepauzeerd, uitgesteld of afgezegd. 67 procent van de influencers geeft aan dat ze de afgelopen maand minder aanvragen voor samenwerkingen hebben gehad dan in de maanden ervoor. Als gevolg daarvan heeft bijna twintig procent besloten om hun tarieven te verlagen. Gelukkig lijkt dat dal van korte duur te zijn, stelt David Dekker. "Adverteerders hadden even nodig om hun strategie te bepalen. Inmiddels worden de lopende campagnes aangepast en hervat, en worden er juist nieuwe campagnes opgezet die inspelen op de wensen en vragen van consumenten tijdens de pandemie. Adverteerders willen na de crisis sterk uit de strijd komen." 

 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiënt beheer van LinkedIn-profiel
 Een veilige hybride werkomgeving dankzij mobiele encryptie
 Mimecast waarschuwt voor tweede golf in coronaphishing
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Influencers onverminderd in trek bij adverteerders tijdens corona-crisis
 Internetgebruiker vertrouwt influencers niet
 Generatie Z wordt online het gemakkelijkst beďnvloed
 Marketeer weet zich nog geen raad met online influencers
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: 24 tips om e-mailadressen te verzamelen
Wat kun je doen om in deze lastige tijd je e-mail database te vergroten? In dit white paper van Spotler lees je 24 concrete tips waar je direct mee aan de slag kunt. Een groter bereik betekent simpelweg ook een grotere kans op succes. Benieuwd naar de tips?
Download het white paper
Lees verder
Kiest men voor een goedkoper kerstpakket?
reacties
Data-analist, data scientist en big data populairste termen bij zoeken naar IT-vacatures (1) 
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiënt beheer van LinkedIn-profiel (1) 
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega (3) 
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk (3) 
Bedrijfsfitness heeft meer effect dan gedacht (1) 
Leeftijd speelt grote rol bij volgen van cursussen (1) 
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk (1) 
top10
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk
Praktische tips voor managen op afstand
Klantbeleving opnieuw uitvinden in een wereld van social distancing
Aanzienlijk minder krimp
Merendeel werknemers ervaart discriminatie; werkgever doet weinig
Cybersecurity: van plan naar executie
Herstel vacaturetrend zet verder door
AAR niet voor watjes
'Technisch herstel derde kwartaal geeft vertekend beeld economie'
meer top 10