zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zes tips om zo efficiŽnt mogelijk thuis te werken

Nog meer thuiswerktips!

20 maart 2020 - Monteurs, dokters of kinderdagverblijfleidsters kunnen natuurlijk niet thuiswerken. Zeker tijdens de Coronacrisis zijn mensen in onder andere de zorg en het onderwijs harder nodig dan ooit. Een groot deel van werkend Nederland kan gelukkig deze weken wel thuiswerken. Naast uw laptop en een gezonde dosis discipline hebt u niets meer nodig.

En het heeft ook wel wat voordelen: meer concentratie want u wordt niet afgeleid door collega’s, geen files, en u kunt uw eigen tijd indelen. Maar thuis lonkt misschien wel de tuin of dat ene huishoudelijke klusje. Monsterboard geeft zes tips om zo efficiënt mogelijk thuis te werken. Zo haalt u het optimale uit deze weken!


 
1. Kleed u aan. De weg van bed naar laptop is enorm kort als u thuiswerkt. De verleiding om in uw pyjama achter uw laptop te kruipen is groot. Maar onthoud: als u zichzelf aankleedt, dan verkeert u in de werksfeer i.p.v. chillsfeer. En voor thuiswerkers die liever gewoon in joggingpak blijven: trek dan in ieder geval uw schoenen aan. Ga ook gewoon aan een bureau of eettafel zitten en lig niet op de bank of bed.
 
2. Maak een planning. Stel aan het begin van de dag realistische doelen. Noteer ze op een to-do lijst en streep af als u een taak hebt afgerond. Dat geeft een voldaan gevoel! Dat geldt trouwens ook gewoon voor een normale werkdag op kantoor, maar bij thuiswerken helpt een to-do lijst ook goed bij het afronden van het werk. U kunt dan moeite hebben om de dag af te sluiten en zo blijft u ongemerkt tot laat doorwerken. To-do’s af? Computer uit!
 
3. Plan pauzes. Een veelgehoorde valkuil voor thuiswerken is de alom aanwezige afleiding. Maar hebt ue thuis echt meer afleiding dan op uw werk? Ook daar loopt u weleens heen en weer naar het koffieapparaat of uw collega’s voor een praatje. Plan thuis twee a drie korte pauzes voor afleiding in. Reserveer tien minuten voor bijvoorbeeld een huishoudelijke taak en zorg dat u zich houdt aan tijd die u plant voor het ophangen van uw was of het uitruimen van de vaatwasser. Daarna kunt u weer met frisse moed verder!
 
4. Kies blokken productiviteit. Natuurlijk bent u altijd bereikbaar, maar zet gedurende enkele blokken van productiviteit uw notificaties van email en whatsapp uit. Hiermee zorgt u ervoor dat u lekker in de flow blijft werken en u uw concentratie kan vasthouden.
 
5. Zorg dat u bij alle documenten kan. Het creëren van een fijne werkplek thuis is noodzakelijk om goed te kunnen werken. Denk aan een bureaustoel, maar ook aan de toegang tot documenten. Check voordat yu thuiswerkt de VPN- of cloud verbinding.
 
6. Maak afspraken met gezin of huisgenoten. Grote kans dat uw huisgenoten ook thuis zijn. Iedereen die thuis kan werken wordt immers geadviseerd om dat te doen, en ook de scholen en kinderdagverblijven zijn dicht. Het kan helpen om afspraken te maken.

 

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Het Nieuwe Werken en de veranderende rol van leiderschap
 Vijf tips om uw thuiswerkopstelling te verbeteren
 Hoe toekomstgerichte bedrijven data analytics expertise kunnen opbouwen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Tien tips om efficiŽnt thuis te werken tijdens het coronavirus
 Hoe werkt u veilig thuis tijdens een quarantaine?
 Vier tips om verbonden te blijven als uw team thuiswerkt
  Drie tips om efficiŽnt thuis te werken vanwege het coronavirus
 
 
reacties
 
Secretarial support Netherlands  |   | 
21-03-2020
 | 
14:39 uur
Het bevalt mij bijzonder goed het thuiswerken. Geen reistijd of fileleed en betere koffie dan op kantoor.
Karlijn Hardeman  |   | 
31-03-2020
 | 
13:34 uur
Ook op tijd beginnen helpt voor mij om goed thuis te kunnen werken. Dan is het ook makkelijker om te stoppen in de middag.
Bas  |   | 
8-04-2020
 | 
10:01 uur
Thuiswerken is met alle beschikbare programma's goed te doen. Echter het fysieke contact met met name collega's is iets wat de productiviteit verbeterd.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
5 manieren om virtueel te netwerken
reacties
Verstrikt in een web van regeltjes (1) 
Tips voor werkende ouders (1) 
Eťn op de vijf Nederlanders vindt ziekmelden ter compensatie overuren terecht  (2) 
Aantal loonbeslagen flexkrachten fors gestegen  (1) 
Ruime verdubbeling aantal misdaden gepleegd met ICT, gericht op ICT (2) 
Cadeau-inspiratie voor Valentijnsdag? Dit geven Nederlanders uit aan hun partner (1) 
Personeelsmanagers zullen steeds meer rekening moeten houden met freelancers (2) 
top10
Van keukentafel tot thuiskantoor
Een op zes Nederlanders bang in de toekomst niet meer relevant te zijn op arbeidsmarkt
Cruciale inzichten voor een crisiscommunicatiestrategie
Bescherm thuiswerkers beter met extra toegangsrechten
Onzekerheid snijdt diep in arbeidsrelatie
Gratis handleiding voor het bestrijden van phishing en social engineering
Samenwerken is zo goed nog niet
2021 wordt het jaar van recoverware
Nederlander ervaart technische problemen tijdens het thuiswerken
Verstrikt in een web van regeltjes
meer top 10