zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Drie tips om efficiënt thuis te werken vanwege het coronavirus

Werken vanuit huis? Geen probleem!

12 maart 2020 - Werken vanuit huis, het is een van de maatregelen die steeds meer bedrijven nemen. Maar kunt u thuis wel net zo productief te werk gaan als op kantoor? Wycher Winia van Targus denkt wel van wel: "Werken vanuit huis hoeft absoluut geen beperking in de productiviteit van medewerkers meer te zijn. Er zijn tegenwoordig zo veel mogelijkheden en tools om dit op een effectieve manier mogelijk te maken."

Connected desks


Om efficiënt te kunnen werken is het belangrijk dat alle benodigde hardware ook in medewerkers hun home-office naar behoren functioneert. Niets zo vervelend als een tweede scherm wat niet werkt of het constant moeten switchen tussen verschillende accessoires bij een gebrek aan USB-poorten. Een van de manieren om dit te verhelpen is door docking stations beschikbaar te stellen. Via een USB-kabel verbindt u eenvoudig een laptop met het dock. Deze staat dan weer in verbinding met alle computeraccessoires die zijn benodigd om jouw taken goed uit te kunnen voeren. Vanuit huis werken wordt hiermee slechts een kwestie van ‘plug-and-play’.

Comfortabel aan de slag
Thuiswerken wordt vaak gezien als werken vanaf je laptop aan de keukentafel. Daarbij wordt dus al snel vergeten dat het ook thuis van belang is een ergonomische werkplek in te richten. Denk bijvoorbeeld aan een comfortabele stoel die ervoor zorgt dat u goed rechtop zit, de juiste afstand tussen je stoel en het bureau, en nog belangrijker een beeldscherm dat op de juiste hoogte hangt. Het werken op een laptop is onderweg natuurlijk ideaal, maar vanuit ergonomisch oogpunt is het niet verstandig langer dan twee uur gebogen achter uw scherm te zitten. Een veilige werkplek draagt bij aan de productiviteit van medewerkers, en voorkomt ongemak of klachten door een verkeerde houding.

Zij-aan-zij samenwerken
Het is inmiddels een alledaags fenomeen dat lang niet alle personeelsleden zich meer op kantoor bevinden. De meeste organisaties hebben dan ook een tool beschikbaar gesteld om online te vergaderen. Nu het merendeel van de medewerkers thuis zit, kan deze tool ook perfect dienen om onderling te communiceren. Medewerkers kunnen door tools als Skype, Zoom, Microsoft Teams en Google Hangouts Meet ook op afstand eenvoudig met elkaar overleggen, vergaderen of hun werkzaamheden afstemmen.

Fysieke beveiliging
Ook security is een belangrijk aspect wanneer je medewerkers vanuit huis laat werken. Als werkgever heb je tenslotte geen zekerheid dat ze ook daadwerkelijk vanuit hun eigen woonkamer werken. Medewerkers kunnen tegenwoordig tenslotte ook vanuit een koffiebar of co-working plek aan de slag gaan. In dat geval is het belangrijk dat hun laptopschermen, met daarop gevoelige bedrijfsinformatie, niet bekeken kan worden door passanten. Eenvoudige accessoires zoals privacyschermen voorkomen de kans op gluurburen. Door ook een laptopbeveiligingsslot beschikbaar te stellen kunnen medewerkers voorkomen dat, wanneer zij even een kop koffie afrekenen, hun laptop van hun werkplek gestolen wordt. Zo blijven uw data ook fysiek goed beveiligd.
"Organisaties kunnen en moeten hun werknemers van de juiste hulpmiddelen voorzien om ervoor te zorgen dat ze thuis net zo effectief en efficiënt kunnen werken als op kantoor. De techniek en de bijbehorende accessoires zijn geen overbodige luxe, ze zijn noodzakelijk. Niemand weet tenslotte hoelang deze maatregelen nog standhouden," aldus Winia.
 

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Hoe thuiswerken intelligenter – en veiliger – wordt
 Vier adviezen die organisaties tijdens en na corona-crisis laten excelleren
 Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bezoekers zakelijke evenementen blijven thuis uit angst voor Corona-virus
 Nederlands personeel steeds vaker ziek thuis
 Nederlander werkt graag meerdere dagen per week thuis
 Populariteit thuiswerken zorgt voor toename werkkamers
 
 
reacties
 
Goos  |   | 
17-03-2020
 | 
21:49 uur
Dit zijn zeker zaken om op te letten.

Vergeet alleen niet er voor te zorgen dat de werkplek echt een werkplek is.
Het liefst in een aparte kamer, zodat werk en privé nog een beetje gescheiden blijven.
Luieracties  |   | 
18-03-2020
 | 
14:44 uur
Het is ook maar hopen dat jouw werkgever genoeg online middelen heeft om in te zetten, zoals tooling en toegang tot interne systemen.
Caroline van Aart  |   | 
27-03-2020
 | 
18:58 uur
Als virtual assistant werk ik eigenlijk elke dag thuis. Voorheen zat ik net als zoveel mensen 'gewoon' aan de keukentafel maar dat was niet zo ergonomisch verantwoord. Daarom heb ik nu thuis ook gewoon een goede werkplek.
Als je nu tijdens de Corona crisis tijdelijk thuis werkt probeer dan een apart beeldscherm en toetsenbord op je laptop aan te sluiten. Je kunt op die manier al zoveel meer ergonomisch verantwoord werken. Ik heb ook nog een blog geschreven met een aantal praktische tips om efficiënt thuis te werken. Wil je dit blog lezen ga dan even naar de link boven dit bericht.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Doorontwikkeling en zelfontplooiing blijft belangrijk, ook voor managers
reacties
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten  (1) 
Weg met CV’s en brieven!  (1) 
Coaching in negen stappen (1) 
Aanbod commercieel vastgoed verder gedaald (1) 
Het beste van twee werelden: een ondernemerscultuur bouwen in uw organisatie (1) 
1,6 miljoen Nederlandse auto's rijden nog door op winterbanden (1) 
Nederland slecht voorbereid op zomerhitte (2) 
top10
Weg met CV’s en brieven!
Het beste van twee werelden: een ondernemerscultuur bouwen in uw organisatie
Wildgroei psychologische dienstverlening leidt tot rommelige aanpak stressklachten
IoT: vijf stappen om operationele processen opnieuw vorm te geven en resultaten te verbeteren
Top vijf banen die meest in trek zijn bij sollicitanten
Sales, marketing en corona: licht aan het einde van de tunnel?
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis
Vijf manieren waarop dienstverleners hun businessmodel kunnen aanpassen aan de 1,5 meter economie
Van data verzameling naar gegevensminimalisatie
De impact van het coronavirus op het vak van Assistants
meer top 10