zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bijdrage flexkantoren aan economieën buiten de Randstad €3,7 miljard in 2029

Flextrend creëert banen

25 november 2019 - De toenemende trek van flexibele kantoorruimte naar buiten de Randstad en kleinere steden creëert een flexeconomie die in het volgende decennium meer dan €3,7 miljard zou kunnen bijdragen aan lokale economieën.

Dit blijkt uit recent onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Regus. De toename van lokaal werken wordt grotendeels gedreven door grote bedrijven die een flexibel werkbeleid voeren. Deze bedrijven stappen af van louter centrale hoofdkantoren en geven werknemers in toenemende mate de mogelijkheid te werken buiten de grote stedelijke hubs in flexibele werkruimtes. De meeste werkgevers doen dit om het welzijn van werknemers te verbeteren door hun mensen toe te staan dichter bij huis te werken, maar ook vanuit financiële overwegingen en om de productiviteit te verhogen. Daarnaast zien veel bedrijven het als kans om talenten aan te trekken en huidige te behouden. 


 
Economische stimulans door de sandwicheconomie
Naast dat het direct banen oplevert, komen flexkantoorplekken ten goede aan de lokale economie. Dit wordt gedeeltelijk verklaard door de zogenoemde sandwicheconomie: bedrijven die zich vestigen in kleine steden of aan de randen van een grotere stad nemen lokale producten en diensten mee én tegelijkertijd werknemers die lokaal geld uitgeven. 
Daarnaast biedt de mogelijkheid tot flexibel werken betere loopbaankansen voor werknemers die willen werken in de buurt van waar ze wonen. 
 
Werkgelegenheid
Het onderzoek toont aan dat het totaal aantal toekomstige banen dat naar schatting wordt ondersteund door de vestiging van een van flexkantoor in Nederland, 222 banen op nationaal niveau zal bedragen. Hiervan zouden naar verwachting 139 banen ten goede komen aan de inwoners van de stad of het dorp waar het flexkantoor gevestigd wordt. Het onderzoek voorspelt dat tegen 2029 de bijdrage van een nationaal netwerk van flexkantoorplekken in Nederland kan resulteren in meer dan 65.000 mensen die werkzaam zijn in een flexkantoor, wat extra werkgelegenheidskansen biedt voor omwonenden oplopend tot meer dan 40.000 banen. 
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community
 Werknemer werkt liever niet bij bedrijf met flexplekken
 Nederlander werkt graag meerdere dagen per week thuis
 Amsterdam Europees koploper flexibele kantoorruimte
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10