zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kwart Nederlanders actief op zoek naar nieuwe baan

Nederlander vooral op zoek naar hoger bruto loon

21 november 2019 - Bijna een kwart van de Nederlanders is momenteel op zoek naar een nieuwe baan. 23 procent van de mannen en 26 procent van de vrouwen overweegt om te wisselen van werkgever. De belangrijkste reden om te switchen is de hoogte van het bruto loon.

Ruim een op de vier werknemers is (zeer) ontevreden over het huidige salaris. Dit blijkt uit het Nationaal Salaris Onderzoek 2019 van Intermediair in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit onder bijna 44.000 respondenten.


 
Bruto loon
Voor ruim een op de drie werkenden is de hoogte van het bruto loon de belangrijkste reden om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Daarnaast geldt voor zowel mannen als vrouwen dat ze op zoek zijn naar uitdagender werk (23 procent). Ook over andere redenen om van werkgever te veranderen zijn mannen en vrouwen het met elkaar eens. Zo verlangen zij voornamelijk naar meer mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling (21 procent), betere secundaire arbeidsvoorwaarden (twintig procent) en een kortere reistijd (zestien procent). Jaap van Muijen, hoogleraar psychologie aan Nyenrode Business Universiteit: "Het is opvallend dat mannen ook meer voor persoonlijke ontwikkeling gaan. Dat is een verschuiving ten opzichte van voorgaande jaren. Daaruit bleek dat mannen vooral salaris wilden inleveren voor een betere leaseauto. Ook mannen zijn zich ervan bewust dat baanzekerheid alleen verkregen kan worden als u zich blijft ontwikkelen. Maar als het dan aankomt op het daadwerkelijk afronden van cursussen of opleidingen, dan zien we dat meer mannen dan vrouwen vroegtijdig stoppen."

Branches waarbinnen werkenden het meest op zoek zijn naar nieuwe baan
 
  Vrouwen Mannen 1. Marktonderzoek (24 procent) 1. Transport (18 procent) 2. Recreatie (23 procent) 2. Onderhoud (18 procent) 3. Overige zorg (22 procent) 3. Groothandel (17 procent) 4. Detailhandel (20 procent) 4. Industrie (16 procent) 5. Horeca (19 procent) 5. Horeca (15 procent)
Kwart van werkend Nederland ontevreden over salaris
Kijken we naar financiële arbeidsvoorwaarden, verdienen mannen nog steeds aanzienlijk meer dan vrouwen. In vergelijking met 2017 heeft de salarisontwikkeling vooral een negatieve weerslag op vrouwen onder de 36 jaar. Voor hen is het effect op het jaarsalaris, ten opzichte van mannen, negatief: namelijk -6,4 procent in 2019. In 2017 was dit effect voor vrouwen -4,9 procent. Werkende Nederlandse vrouwen verdienen momenteel gemiddeld 33.750 euro per jaar. Dat is ruim 5.000 euro minder dan hun mannelijke collega"s. En hoe hoger de genoten opleiding, hoe groter het onderlinge verschil. Dit reflecteert ook op de ontevredenheid over de omvang van het salaris: 33 procent van de vrouwen is ontevreden met het bedrag op haar loonstrook, ten opzichte van 25 procent van de mannen. Vrouwen vinden wel vaker dan mannen dat hun bruto maandsalaris een rechtvaardige beloning is. Olga Kleinlooh, marketeer Intermediair: "Bepaalde sectoren kampen met personeelstekorten, wat vaak een positieve ontwikkeling heeft op het salarisperspectief van sollicitanten. Maar dit zien we nauwelijks terug bij vrouwen. Zij krijgen nog altijd minder betaald. Puur het feit dat u een vrouw bent, zorgt er al voor dat u minder verdient. Om goede vrouwelijke werknemers aan je bedrijf te binden, zijn ongelijke lonen iets wat een werkgever zich vandaag de dag niet meer kan én mag permitteren."
 
Vrouwen starten én voltooien vaker bijscholing
Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een opleiding of cursus worden door Nederlandse werkenden met beide handen aangegrepen. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft de afgelopen twee jaar een cursus gevolgd. Hiervan is 56 procent man en 44 procent vrouw. 5,5 procent van de werkenden is in de afgelopen twee jaar gestart met een (meerjarige) opleiding, waarvan 52 procent vrouw en 48 procent man. Vrouwen zijn standvastiger dan mannen wat betreft het vergroten van hun vaardigheden. Zo zijn er afgelopen tijd minder vrouwen (40 procent) dan mannen (60 procent) vroegtijdig gestopt met een cursus. Van de Nederlanders die in de afgelopen twee jaar een opleiding daadwerkelijk hebben afgerond, was ook meer dan de helft (52 procent) vrouw. Van Muijen: "Vrouwen staan open voor het vergroten van hun vaardigheden via cursussen of opleidingen vanuit de werkgever. Dat biedt perspectief voor doorgroeimogelijkheden en mogelijk op termijn meer vrouwen in het middenmanagement, wat bijdraagt aan meer gelijkheid tussen seksen en meer evenwichtige leiderschapsstijlen in een organisatie."
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

  Tweederde van bedrijven is niet op de hoogte van de risico’s bij gebruik van SaaS-oplossingen
 70 procent financiële professionals is al bezig met blockchain en kunstmatige intelligentie
 Kerstpakket populairste extraatje onder werknemers
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Driekwart van Nederlanders verwacht geen salarisverhoging komend halfjaar
 Tevredenheid over salaris gedaald na Prinsjesdag
 Carrière maken minder belangrijk dan betekenisvol werk
 Een derde van de werknemers verwacht meer salaris in 2020
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 631 232 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
Collectieve zorgverzekering voor uw werknemers
Zakelijke telefoon snel laten repareren: zo ondervind je hier zo min mogelijk last van
Bijdragen aan een beter milieu als ondernemer
reacties
Nog weinig oog voor nieuwe technologie in vacatures financieel specialisten (1) 
Hoeveel tijd verlies je door 100 km/h te rijden? Wij zochten het uit (1) 
Nuttig of tijdsverspilling: wat vindt Nederland van vergaderen? (1) 
Vriendschappen op het werk belangrijker dan salaris (1) 
Zo voorkomt u keuzestress (1) 
5G in de logistiek: voorbereiden op de toekomst (1) 
Vrouwen voorop in de rum-sector (1) 
top10
Drie voorbeelden van CEO-fraude in Nederland
Hoe behoudt u medewerkers voor de organisatie?
Niet-lerende organisatie bestaat over tien jaar niet meer
Tips voor 50-plussers: zo komt u snel aan een baan!
Wat is As-a-Service nu ècht?
Werkende Nederlander: 'Alleen kans op loonsverhoging door van baan te veranderen'
Risico cyberaanvallen grotere kopzorg voor bedrijven dan krappe arbeidsmarkt
Werkgever trekt personeel over streep met ‘borrels’ en ‘pingpongen’
Een op vijf luncht het liefst alleen
Amsterdam wereldwijd op nummer twee wat betreft stedelijke mobiliteit
meer top 10