zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Outplacement vaker succesvol, niet voor oudere medewerkers

Investeringen hard nodig voor kwetsbare werknemers

11 november 2019 - Het wordt steeds moeilijker om oudere werknemers succesvol naar nieuw werk te begeleiden. Het percentage geslaagde outplacementtrajecten voor 57-plussers daalde afgelopen jaar naar 47 procent.

Dat is een daling van vijf procentpunt ten opzichte van 2016, toen nog 52 procent van de werkloos geworden ouderen met succes aan een andere baan werd geholpen.


Dat blijkt uit het Nationaal Outplacementonderzoek 2018. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van OVAL, de branche die zich richt op duurzame inzetbaarheid. Ruim 3000 outplacementtrajecten zijn geanalyseerd. Daaruit blijkt dat het aantal succesvol afgeronde werk-naar-werk-trajecten in 2018 licht is gestegen, naar 73 procent. In voorgaande jaren lag dit nog rond 70 procent.
 
Aandacht
Opvallend is dat het steeds lastiger wordt om 57-plussers naar nieuw werk te begeleiden, ondanks de krappe arbeidsmarkt. OVAL roept werkgevers op er meer aandacht en geld in te steken. Directeur Petra van de Goorbergh: "De leeftijd van de beroepsbevolking stijgt, we werken steeds langer door. Juist daarom is het belangrijk dat ook oudere werknemers in staat worden gesteld hun werk te behouden of nieuw werk te vinden. Als werkgevers meer investeren om dat mogelijk te maken wordt werkloosheid voorkomen."
 
Stereotype beeld
Volgens OVAL ligt een van de mogelijke oorzaken in het onterechte, stereotype beeld van ouderen dat de arbeidskosten niet in verhouding staan tot de arbeidsproductiviteit en ze minder flexibel zijn dan jongere werknemers. "Zelfs als ouderen de salariseisen naar beneden bijstellen, zorgt dat niet voor een grotere kans op hervatting van werk", zegt Van de Goorbergh. Daarbij baseert ze zich op onderzoek van SCP-onderzoeker Vlasblom en hoogleraar Schippers. "Dat is zonde." Uit de publicatie ‘Arbeidsmarkt in kaart’ (oktober 2019) van hetzelfde SCP blijkt namelijk dat de meeste werkgevers positief zijn over het functioneren van oudere medewerkers in hun organisatie.
 
Startkwalificatie
Ook voor mensen zonder zogeheten startkwalificatie moet veel meer aandacht komen, vindt OVAL. Slechts 21 procent van alle outplacementtrajecten is ingezet voor werknemers zonder minimaal een mbo niveau 2, havo of vwo diploma. Ter vergelijking: 42 procent van de outplacementtrajecten is ingezet voor mensen met een middelbaar opleidingsniveau. Het percentage voor mensen met een hbo- of wo-opleiding lag op 37 procent. 
"Mensen zonder startkwalificatie zijn relatief vaker en langduriger werkloos, mogelijk als gevolg van de toenemende technologische ontwikkelingen. Juist de onderkant van de arbeidsmarkt heeft een groot belang bij een goed outplacement- of loopbaantraject. Meer investeringen door werkgevers kan de werkloosheid onder deze werknemers terugdringen. "Gelet op de kwetsbare positie van ouderen en mensen zonder startkwalificatie dreigt de kloof tussen werkenden en niet werkenden steeds groter te worden. We moeten er alles aan doen om die tweedeling terug te dringen", aldus Van de Goorbergh.
 
De infographic van het Nationaal Outplacement onderzoek is hier te vinden.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Posities in zorg overheersen in top tien snelst groeiende banen
 Meerwaarde creëren uit menselijk kapitaal met ISO-norm
 Waar kandidaten zich aan storen tijdens een sollicitatiegesprek
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Meer ouderen na outplacement aan de slag
 Ouplacement leidt 50 procent naar andere branche
 Outplacement loont!
 Acht redenen om te kiezen voor outplacement
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Tips om meer uit e-mail te halen met een CRM-koppeling
Wil je je in 2020 meer focussen op klantengagement? Dan heb je zowel een CRM- als een email marketingsysteem nodig. In dit white paper legt Spotler uit waarom een koppeling zo waardevol is én hoe je dit goed aanpakt. Benieuwd naar de tips?
Download white paper
Lees verder
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
reacties
Onbekend maakt onbemind (1) 
Geef uw jaaromzet nog een extra boost met inzet van data  (1) 
De kunst van het complimenteren (4) 
Eén op acht werkenden vindt dat organisatie prima zonder printer kan (2) 
Helft Nederlanders ziet op tegen functioneringsgesprek (1) 
Soft Skills: programmeur moet teamspeler zijn, salesmedewerker coole kikker  (1) 
Loonafspraken voor 2020 hoger dan 2019 (1) 
top10
Eerder stoppen met werken: wat zijn de mogelijkheden?
Moderne beoordelingsprocessen geven boost aan werknemersbetrokkenheid
Bespaar uw medewerkers de eindejaarsgesprekken
Driekwart onderschat financiële veranderingen bij nieuwe baan
Hoe gaan we op een verstandige manier om met kunstmatige intelligentie?
Hoe moet het uitvoerend-, midden- en topmanagement zich kleden?
Handelsoorlog: na China is nu Europa aan de beurt
Low-code in 2020: hoe om te gaan met de dreigende softwarecrisis?
Waar kandidaten zich aan storen tijdens een sollicitatiegesprek
IT-trends in 2020: hoe AI alle andere trends gaat beďnvloeden
meer top 10