zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Outplacement loont!

5 juni 2015 - In 2014 hebben OVAL-leden ruim 7.000 mensen via outplacement aan een nieuwe baan geholpen. Van de jongeren met een outplacementtraject, vond in driekwart binnen de looptijd van het traject nieuw werk.

Van de 40 tot 57-jarigen is dat ongeveer 60 procent. Oudere werknemers komen moeilijker aan nieuw werk. Toch vond ruim eenderde van de 57-plussers binnen de looptijd van het traject een nieuwe baan. Deze cijfers onderstrepen de noodzaak om de transitievergoeding, die werkgevers vanaf 1 juli betalen bij ontslag, in te zetten voor outplacement en loopbaanbegeleiding.Succesvolle outplacement
Een reden van succesvolle outplacement is dat door de ondersteuning van een loopbaancoach de blik van de werknemer wordt verbreed en inzicht krijgt in zijn talenten en vaardigheden. Met durf kijkt hij verder dan de huidige functie en branche. Of zoals een kandidaat stelde: "Ik dacht: ik ben de 50 reeds gepasseerd, wie zit er nog op mij te wachten? Mijn loopbaancoach liet mij kijken naar de voordelen en niet de nadelen van mijn leeftijd. En met succes!" Outplacement heeft daarnaast ook voor de werkgever (economisch) voordeel. De werkgever kan de kosten namelijk verrekenen met de transitievergoeding. Daarnaast geeft hij zo invulling aan goed werkgeverschap, richting betreffende werknemer en de andere medewerkers.

Transitievergoeding
Vanaf 1 juli a.s. zijn werkgevers verplicht bij ontslag werknemers een transitievergoeding mee te geven. In een sociaal plan kan deze vergoeding worden geoormerkt voor outplacement. In individuele ontslagzaken bepaalt de werknemer zelf waar hij de vergoeding voor inzet. OVAL pleit er voor dat werkgevers en werknemers investeren in outplacement aangezien een nieuwe baan de beste garantie voor de toekomst is.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Acht redenen om te kiezen voor outplacement
 LinkedIn en reorganisaties: van-werk-naar-werk
 Outplacement actueel bij ontslag
 Tien do’s en don’ts voor outplacement
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10