zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Interim Challenge 2019 van start

Game maakt duidelijk wie ‘Interim-Manager van het Jaar 2019' is

24 juli 2019 - Dit jaar vindt de eerste officiële Interim Challenge plaats. De inschrijving start op 2 september, de finale vindt plaats op 29 november tijdens het congres The Game is Changing, Change the Game.

De challenge is een initiatief van Michel van Buren en Hugo-Jan Ruts. Zij willen hiermee onderstrepen dat interim-management een vak is. Net als het selecteren van een interim-manager. De challenge en het congres maken duidelijk dat interim-management gaat over verandering en verbetering en dat het belangrijk is om hoge eisen te stellen aan een interim-manager en het bureau erachter.  


De Interim Challenge staat open voor interim-managers in algemeen management, supply chain management & logistiek, HR en finance. Voorwaarde is dat de interim-manager zich inschrijft via een bureau of een zelfstandig collectief.

Wat maakt een goede interim-manager?
Interim-management is een vak. Het succes van een interim-manager hangt niet alleen af van kennis en ervaring, maar voor een groot deel van zijn of haar persoonlijkheid. Die factoren samen bepalen of iemand echt een blijvende verandering teweeg kan brengen.

Interim Challenge 2019
De deelnemers werken een complexe case uit rondom het fictieve bedrijf Lion Textiles Group. De casus is in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit en Sioo op basis van bestaande praktijksituaties gemaakt.
Interim-managers die deelnemen aan de Interim Challenge stellen een plan van aanpak op. Daarvoor zullen ze een beroep moeten doen op hun kennis over verschillende vakgebieden en op hun competentie om samenwerking te stimuleren tussen afdelingen zoals sales, marketing, productie, inkoop en logistiek, HR en Finance, met het bedrijfsbelang als uitgangspunt.
De vier interim-managers met het beste plan van aanpak strijden op 29 november 2019 om de titel Interim-Manager van het jaar 2019.

Het juryproces
Op 2 september 2019 start de inschrijving voor de Interim Challenge 2019. Informatie komt beschikbaar via interimchallenge.nl. Op 14 oktober sluit de inschrijving. Alle inzendingen worden beoordeeld door een deskundige vakjury.

Finale 29 november 2019, save the date
Tijdens de finale op vrijdag 29 november 2019 bepaalt een topjury onder leiding van prof. dr. Robert Jan Blomme wie zich ‘Interim-Manager van het Jaar 2019'  mag noemen. De finale vindt plaats tijdens het congres ‘The Game is Changing, Change the Game’ op het hoofdkantoor van ABN AMRO aan de Zuidas in Amsterdam.
Tijdens dit congres staat de rol van de interim-manager als leider tijdens organisatieveranderingen centraal. Tevens presenteert ABN AMRO de uitkomsten van het onderzoek naar de markt van interim-management anno 2019.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Het lijkt wel of het hier spookt!
 Tweedeling dreigt in top interim-markt
 Tarieven interim professionals in de lift
 Nederlandse interimmanagers zien werkdruk toenemen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10