zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse interimmanagers zien werkdruk toenemen

5 oktober 2016 - Bijna twee derde van de Nederlandse interimmanagers geeft aan dat ze meer moeten doen in een korter tijdbestek. Ook vinden ze dat hun werk complexer is geworden. Dit blijkt uit een recent wereldwijd onderzoek van Michael Page onder meer dan 1.100 interimmanagers, werkzaam over de hele breedte van de arbeidsmarkt.

Interimmanagers in Nederland geven aan dat er in vergelijking met enkele jaren geleden meer van ze gevraagd wordt. Zo zegt driekwart van de ondervraagden dat opdrachtgevers nauwere samenwerking en betere commutatie met de verschillende afdelingen verwachten. Vanwege de hogere verwachtingen merken zes van de tien interimmanagers dat ze meer moeten doen in hetzelfde aantal uren.


 
Aantrekkende arbeidsmarkt
Deze uitkomsten hangen nauw samen met de aantrekkende arbeidsmarkt, zegt Mischa Voogt, Managing Director bij Michael Page: "Tijdens de crisis hebben organisaties flink moeten snijden in het personeelbestand. Nu het economisch weer beter gaat, hebben bedrijven snel nieuwe mensen nodig. Die plekken worden, zeker op de korte termijn, ingevuld door interim-krachten. Tegelijkertijd hebben organisaties onder druk van de crisis een efficiëntieslag gemaakt. Dat betekent dat dezelfde hoeveelheid werk door minder mensen gedaan moeten worden. Er wordt dus ook meer van interimmanagers verwacht."
 
Zwaardere functies
Een andere reden voor de hogere werkdruk is de toegenomen complexiteit: de meerderheid (56 procent) van de interimmanagers geeft aan dat het werk complexer is geworden. Maar liefst 87 procent van de respondenten vindt dat er meer flexibiliteit van ze wordt verwacht en dat ze meer ongeplande taken moeten managen. Dit is een blijvend fenomeen, vermoedt Voogt. "De bedrijfsvoering is de laatste paar jaar erg veranderd. Onderdelen van bedrijven zijn naar elkaar toegegroeid. Zo vloeien bijvoorbeeld de financiële en marketingafdeling steeds meer over in de IT-afdeling. Dat betekent dat je als interimmanager niet meer gespecialiseerd kunt zijn op één specifiek gebied. Er wordt meer van je verwacht. Daardoor worden de functies zwaarder."
 
Positief over hun rol
Ondanks de toegenomen werkdruk is de overgrote meerderheid (86 procent) van de interimkandidaten positief over hun rol. 74 procent vindt bovendien dat zijn of haar carrière zich ontwikkeld heeft, sinds ze als interimmanager zijn gaan werken. "Interimmanagement is voor veel kandidaten nog altijd een zeer lucratieve optie", zegt Voogt. "Zeker in de ICT of sectoren als finance en inkoop is er een grote vraag naar goede kandidaten. Daarbij is de arbeidsmarkt voor interimmanagers in Nederland veel verder ontwikkeld dan in de meeste landen. Waar kandidaten elders nog weleens als interimmanager aan de slag gaan omdat ze geen vaste baan kunnen vinden, kiezen in Nederland de meeste kandidaten bewust voor die functie. Onze interimkandidaten hebben vaak al jarenlang ervaring opgedaan in het bedrijfsleven en zien dit als een volgende stap in hun carrière."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Helft C-level leidinggevenden voert transformatie-initiatieven door zonder duidelijke strategie
 Verzekeraars streng bij schade aan mobieltje
 Dit zijn de drie meest voorkomende spearphishing-aanvallen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Overheid terug op arbeidsmarkt top-managers
 Inzet interim-manager op de financiŽle afdeling blijft populair
 Interimmers: essentiŽle drijfveer van herstellende economie
 Vijf mispercepties over interim-werk
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 631 232 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
Ontwikkelingen in de markt van drukwerk
Vergroot uw rendement in 2019 door reviews op NederlandReview Review marketing
reacties
Werk beÔnvloedt privťleven negatief  (1) 
Nederlanders onderschatten beveiligingsrisicoís van computers (1) 
Belangrijke handelspartners Nederland minder stabiel (1) 
Vier apps verantwoordelijk voor 82 procent van mobiel dataverbruik iOS (1) 
Klimaatakkoord zet Nederland in beweging richting duurzame economie (1) 
Evenveel vrouwen als mannen met hbo- of wo-diploma (1) 
Kortsluiting bij energieleveranciers (2) 
top10
Deze vier woorden ondermijnen iedere presentatie (video)
Wat organisaties verwachten van de financiŽle afdeling van 2025
Klimaatakkoord kan ruim 70. 000 banen creŽren
Een derde van de werkenden vindt zichzelf slimmer dan zijn of haar baas
'Er is een cyberoorlog gaande'
Belangrijke handelspartners Nederland minder stabiel
Overzicht kwijt door inkoopwildgroei? Met deze drie tips pakt u de regie terug
Energie en klimaat prominent in provinciale verkiezingsprogrammaís
Cees Verkuyl en Derk van Manen vallen in de prijzen op Sales Event
Dit zijn de drie meest voorkomende spearphishing-aanvallen
meer top 10