zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Technologie als retentie- en wervingstool van medewerkers in 2019

Investeer in technologie, maar vergeet de mens erachter niet

14 mei 2019 - Medewerkers zijn de belangrijkste resources voor managers om hun doelstellingen te behalen. Terwijl de verantwoordelijkheid van in-, door- en uitstroom primair bij collega’s van HR ligt. HR voorziet managers van advies en faciliteert hen.

Volgens Melanie Kool, Marketing Directeur bij recruitmentbureau Hays kunnen HR-professionals en managers hierin elkaar nog meer versterken door een betere wisselwerking. "Waar HR minder wordt meegesleurd in de waan van de dag, heeft de manager meer praktijkervaring met de medewerker,"stelt Kool. "Managers kunnen goed inschatten wat een medewerker nodig heeft. Neem bijvoorbeeld technologie. De keuze voor de inzet van technologie heeft invloed op de manier waarop potentiële en huidige medewerkers naar een werkgever kijken. Technologie is bovendien een belangrijk aspect als het gaat om talentontwikkeling." In dit artikel geeft Kool antwoord op de vraag: Hoe kunt u  technologie inzetten om nieuwe medewerkers aan te trekken en te behouden?


 
Instroom
Voor de huidige generatie op de werkvloer is het gebruik van technologie gemeengoed. Denk alleen al aan het gebruik van mobiele devices. Zelfs de generatie die al van pensioen geniet, is steeds meer met internet, smartsphones en apps in de weer. Laat staan de aanstaande generatie werkenden. Door te investeren in de nieuwste technologie spelen werkgevers in op hun wensen en behoeften, of liever gezegd: eisen. Net als in hun privéleven willen zij tijdens hun werk de juiste technische tools om op een goede en prettige manier taken uit te voeren. Op het moment dat zij de benodigde snufjes op de werkvloer niet tot hun beschikking hebben, is de kans groot dat zij dit elders zoeken. Werkgevers hoeven hierdoor niet af te schrikken. Niet alle organisaties zouden de status van Google of Facebook moeten ambiëren, maar bewuste keuzes maken op het gebied van technologie is wel een must. Al tijdens de werving is dit een belangrijk onderdeel van het profiel van de organisatie. Kijk wat goed bij uw bedrijf past, waar u voor staat en wat u wilt uitstralen.
 
Verwachtingen waar maken
Vervolgens is het zaak om de verwachtingen tijdens de werving in de praktijk waar te maken. Niet alleen als investering in de motivatie en het werknemersgeluk, ook als investering in productiviteit. "Hierin blijft het zoeken naar een goede balans. Investeren in technologie kan een keerzijde hebbe,"legt Kool uit. Toen vorig jaar een vertraging in de productie van Tesla’s nieuwste model ontstond, noemde Elon Musk de extreme automatisering bij Tesla een vergissing. Mensen werden volgens hem onderschat. Niet alleen Tesla, maar ook andere bedrijven hebben geleerd van ‘over-automatisering’. Deze bedrijven gaan in 2019 op zoek naar een slimme, ethisch verantwoorde en productieve combinatie van technologie en personeel.
Kool: "Wanneer automatisering of kunstmatige intelligentie wordt ingevoerd mogen de medewerkers niet vergeten worden. Managers en HR-professionals zouden hen actief moeten betrekken bij een weloverwogen veranderplan en daarbij de achterliggende gedachte moeten uitleggen. Laat zien hoe het medewerkers helpt bij dagelijkse werkzaamheden, hoe het hun werk leuker maakt en hoe het bijdraagt aan iemands persoonlijke ontwikkeling."
 
Doorstroom: ontdekken, leren én ontwikkelen
Minstens zo belangrijk als in- en doorstroom, is uitstroom. Of liever gezegd, het voorkomen van uitstroom. "Het is belangrijk dat werkgever en werknemer met elkaar meegroeien. Een innovatieve bedrijfscultuur draagt daaraan bij. Hier kan talent ontdekken, leren én ontwikkelen. De balans tussen technologische vooruitgang en een prettige werkomgeving moet goed zijn. Voor managers is hier een grote rol weggelegd. Zij zijn namelijk belangrijke cultuurdragers in organisaties," legt Kool uit.
 
Achterdeur op slot
Investeren in de ontwikkeling van medewerkers met én rondom technologie zou in 2019 volgens Kool hoog op de agenda moeten staan. "Hiermee voorzien werkgevers hun medewerkers in de behoefte aan specifieke vaardigheden en kennis én maken zij het aantrekkelijk voor huidige medewerkers om te groeien/ontwikkelen en te blijven. Niemand ontkomt namelijk aan de trend van het bijleren van digitale skills en steeds meer bedrijven zetten zich in voor de digitale ontwikkeling van hun mensen." De digitale ontwikkeling van bestaande medewerkers biedt meerdere voordelen. Het kan bedrijven voorzien in hun behoefte aan specifieke kennis en vaardigheden en het biedt medewerkers interessante mogelijkheden op het gebied van zelfontplooiing en groei. Dit is niet alleen reden om voor een werkgever te kiezen, maar vooral ook om te blijven. "HR en managers doen de achterdeur op slot door samen op te trekken. Investeer in technologie, maar vergeet de mens erachter niet."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Beleidsmakers en techbedrijven moeten de digitale eengemaakte markt samen realiseren
 De scholen gaan beginnen: ‘Laten we ervoor zorgen dat de ochtendspits verdwijnt’
 Vacatures sneller ingevuld bij flexibele salarisbetaling
 

Gerelateerde nieuwsitems

 HR-beslisser: starters met traineeship mogen meer verdienen dan starters zonder
 Recruiter optimistisch ondanks krappe arbeidsmarkt
 Top Employers zetten vaker technologie in bij uitvoering HR-beleid
 Tien HR-trends voor 2019
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: 24 tips om e-mailadressen te verzamelen
Wat kun je doen om in deze lastige tijd je e-mail database te vergroten? In dit white paper van Spotler lees je 24 concrete tips waar je direct mee aan de slag kunt. Een groter bereik betekent simpelweg ook een grotere kans op succes. Benieuwd naar de tips?
Download het white paper
Lees verder
Fit blijven zorgt voor betere prestaties op de werkvloer
reacties
Corona zorgt voor boost in online verkopen (1) 
Tijdens de vakantie fantaseren over later (1) 
Zonnige tendens woningen met zwembad  (1) 
Anderhalvemeter-klagen: helpt dat?  (1) 
Data-analist, data scientist en big data populairste termen bij zoeken naar IT-vacatures (1) 
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiënt beheer van LinkedIn-profiel (1) 
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega (3) 
top10
Mimecast waarschuwt voor tweede golf in coronaphishing
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiënt beheer van LinkedIn-profiel
Anderhalvemeter-klagen: helpt dat?
Trend zet door: grote concerns die omvallen
Fors meer DDoS aanvallen vanwege COVID-19
Een veilige hybride werkomgeving dankzij mobiele encryptie
Reorganiseren: vier belangrijke aandachtspunten
Aantal verlopen cao’s neemt toe
Millennial vindt dat geluk niet gebonden is aan vinden romantische partner
Gerichte inzet AI nodig om ROI gezond te houden
meer top 10