zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Met uw team in het buitenland werken: vijf tips

Samen naar het buitenland versterkt het teamgevoel

26 maart 2019 - Wel eens gehoord van het spreekwoord ‘verandering van spijs doet eten’? Een tijd met uw team in het buitenland werken, heeft vele voordelen. Zo kunt u het teamgevoel versterken, maar geeft het ook nieuwe energie en brengt het nieuwe inzichten.

Met uw team in het buitenland gaan werken vereist echter wel een gedegen voorbereiding. Stefan Janssen van Rondreizen.net geeft u vijf tips.


 
Leer de taal
Volgens Janssen is het allereerst belangrijk om voor vertrek in ieder geval de basis van de lokale taal te leren. Zo kunt u ten volle profiteren van de tijd in het buitenland. Janssen: "Door de plaatselijke taal te leren, kunt u veel meer opsteken van de lokale cultuur. Er wordt gemakkelijker contact gelegd met de plaatselijke bevolking. Niet alleen een verrijking op privévlak voor u en de teamleden, maar ook als u plaatselijk professionele hulp ergens voor moet inroepen."
 
Vraag tijdig de benodigde visa aan
Als u met uw team een bepaalde periode in een ander land wil verblijven, moet u vooraf goed uitzoeken met welk visum dit kan. Janssen: "De visumregels verschillen sterk per land. Zeker als u een aantal maanden wil blijven, is dat niet altijd mogelijk met een toeristenvisum. Zoek daarom uit welk visum nodig is, en dien de aanvragen heel tijdig zelf in."
 
Regel vervoer en verblijf
Om problemen tijdens het vervoer en het verblijf te voorkomen, raadt Janssen aan dit zelf voor het team te regelen. "Zo weet u zeker dat iedereen bijvoorbeeld dezelfde vlucht neemt of op hetzelfde moment aankomt, en waar iedereen overnacht tijdens de periode in het buitenland.
U wilt natuurlijk dat iedereen zoveel mogelijk gaat genieten van de tijd in een ander land. Er zullen echter ook altijd mensen met op- of aanmerkingen zijn. Handig is het daarom om vooraf te informeren naar de wensen binnen uw team. Mogelijk zijn er al mensen eerder in het land of zelfs de stad geweest, en kunnen ze tips geven over leuke en veilige wijken waar jullie kunnen werken en overnachten."
 
Maak duidelijke werkafspraken
De hele hype rond het nieuwe werken ten spijt, worden volgens Janssen in Nederland nog steeds veelal standaardkantoortijden aangehouden. "Laat dit echter los als u met uw team naar een ander land gaat. Om mensen echt van hun tijd op een andere plaats te laten genieten, worden er sowieso waarschijnlijk minder uur werkend doorgebracht. Hanteer als alternatief lokale werktijden bijvoorbeeld. Dat is alleen al in tropische landen wel aan te raden voor de productiviteit. Plan daarnaast gezamenlijke uitjes voor teambuilding, maar geef mensen ook de tijd en gelegenheid om zelf nieuwe ervaringen op te doen."
 
Sluit een verzekering voor iedereen af
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom raadt Janssen sterk aan vooraf voor iedereen een reisverzekering af te sluiten. "Afhankelijk van het pakket van de zorgverzekering, is niet iedereen volledig verzekerd voor zorgkosten na een ongeluk in het buitenland. Daarnaast kan er natuurlijk ook schade ontstaan aan eigendommen van de teamleden, en brengen zij per ongeluk schade aan bij iemand anders. Sluit daarom een uitgebreide reisverzekering af, om hoge claims en problemen in het buitenland te voorkomen."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hoe bouwt u aan een succesvolle bedrijfscultuur?
 Goed managen? It’s all in the mix!
 Blended workforce vraagt nieuwe leiderschapskwaliteiten
 Zes inspirerende ideeën voor een geslaagd bedrijfsuitje
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10