zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zes inspirerende ideeŽn voor een geslaagd bedrijfsuitje

8 mei 2018 - Teambuilding en bedrijfsuitjes winnen aan belang. HR-experts wijzen dan ook op het voordeel dat zo’n mentaliteitsboost kan hebben op het welzijn van de medewerkers en de uiteindelijke resultaten.

Dat merkt ook thingstodoinamsterdam.com, die steeds meer vragen krijgt omtrent bedrijfsuitjes in Nederlands grootste stad. "Onder andere het gezellig samenzijn tijdens een van de canal cruises doet het heel goed," valt te lezen op hun website. Vanuit hun eigen ervaringen geven zij dan ook zes inspirerende tips om een geslaagd bedrijfsuitje te organiseren voor uw medewerkers. Uiteraard vaak met een Amsterdamse kwinkslag, zoals het zo veelvuldig naar voren kwam tijdens het openhartig gesprek.Eten wat de kok zelf schaft
Indien men het heeft over Amsterdam, wordt er al snel gedacht aan de zogenaamde ‘Dutch croquettes’ en de ‘vending walls’ waar toeristen het zo graag over hebben. Toch kiezen ook steeds meer bedrijven voor een culinaire uitdaging in Amsterdam. "Gewoon even uit eten gaan? Dat spreekt al lang niet meer tot de verbeelding," geven zij dan ook aan. "Kookworkshops voor het hele team zijn dan weer een aanrader, zeker indien er groepjes gevormd worden en de nodige portie competitiviteit aan de dag wordt gelegd," gaan ze verder. Extra leuk wordt het natuurlijk indien gekozen wordt voor de uitheemse keuken boordevol nieuwigheden, zo heeft alvast niemand een streepje voor. Een vlees masterclass waarbij de Japanse Wagyu uitgebreid aan bod komt of de stille jacht waarbij diverse soorten paddenstoelen centraal staan. Voor grotere ondernemingen heeft Amsterdam zelfs een eigen kookfabriek waarbij tot 450 personen gelijktijdig aan het koken kunnen. Die kookfabriek is zelfs voorzien van een presentatie- en congresruimte om het nuttige aan het aangename te koppelen. Mag het toch wat dichter bij huis zijn? "Dan is met name een winterse barbecue heel origineel. Enkele medewerkers aan het werk zetten en intussen genieten van een heerlijke glühwein is dan zeker een aanrader," lijken ze uit ervaring te vertellen. 

Een creatieve uitdaging organiseren
Medewerkers de barbecue laten voorbereiden: de creatieve input van de personeelsleden wordt wel degelijk gewaardeerd. Die creatieve uitdagingen zijn dan ook een echte aanrader voor een bedrijfsuitje. "Waarom hun inspiratie dan niet gewoon aanwakkeren met een bezoekje aan het Grachtenmuseum?," halen ze met een lachje aan. Mag het wat minder kunstzinnig zijn? "Dan zijn de zogenaamde Escape Games hot!," relativeren ze hun eerdere grootmoed. Uiteraard hoeft u voor een escape game niet helemaal naar het Amsterdamse Waterlooplein te trekken. Ook dichter bij huis zijn er immers heel wat ontsnappingskamers terug te vinden. Inmiddels zou Nederland er al meer dan 400 tellen en maandelijks komen er daar weer bij.

Kies voor een sportieve uitdaging
Alhoewel Amsterdam nu niet de meest uitdagende omgeving lijkt voor een sportieve uitstap, blijkt dat toch nog steeds de meest interessante piste te zijn. Vooral de personeelsleden lijken zo’n bedrijfsuitje immers te verkiezen. Toch heeft dat ook voor de bedrijfsleider heel wat voordelen. De sportieve uitdagingen zijn vaak eenvoudig zelf te bedenken of te organiseren, alhoewel u dat ook perfect kan overlaten aan een externe organisatie. "Een groep medewerkers aanstellen om het uitje te organiseren, blijkt minstens even leuk te zijn," voegt men er snel even aan toe.

Een dagje met wat extreme activiteiten
Mag het allemaal wat meer zijn? Is het team gezegend met enkele grootse waaghalzen? Dan kunt u vast enkele extreme en uitdagende activiteiten aan het programma toevoegen. "Zo zagen wij de vraag toenemen naar de zogenaamde gemotoriseerde activiteiten," vertellen ze. "Onder andere 4x4’s, quads en powerboats doen het heel goed". In het noordwesten van Amsterdam vindt u dan ook ActionPlanet terug, een microbiotoop boordevol potentiële activiteiten. "Een echte aanrader," geven ze mee. Toch hoeven ronkende motoren lang niet altijd de show te stelen. "Wat dacht je bijvoorbeeld van boogschieten of een intensief partijtje worstelen?," halen ze meteen aan. "Een aanrader van het huis: combineer de activiteiten gewoon met een heerlijke burgertent waar al die stoere rakkers zich snel opnieuw van energie kunnen voorzien," voegen ze er nog aan toe. Toch iets te uitdagend? Kies dan voor een GPS wandeltocht of laat het team eens blaaspijp schieten.

Durf bovenal een goede mix te garanderen
"De reden waarom Amsterdam zo in trek is voor bedrijfsuitjes, valt uiteraard te verklaren door de grote mix aan activiteiten die je er kan organiseren," steekt men van wal. "Een culinaire rondvaart kan je bijvoorbeeld perfect combineren met de Heineken Experience Amsterdam om dan nog even te genieten van een wandeling doorheen het Vondelpark," gaan ze verder. Door de verschillende voorgaande ideeën met elkaar te combineren, komt u automatisch tot een topdag waarbij iedere medewerker zijn eigen hoogtepunten kennen zal.

Of bouw een feestje!
Kan er dan ook nog iets geleerd worden van de Amsterdammers? "Hoe we een goed feestje kunnen bouwen," vertellen ze met veel trots. Feesten tot in de vroege uurtjes hoeft misschien niet, maar gewoon een gezellig samenzijn op een toegankelijke locatie is minstens even leuk. Maak dat feestje bovendien thematisch of verzin allerlei opdrachten en u weet in een handomdraai de avond op te fleuren. Creativiteit loont, zoveel is alvast duidelijk.
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Helft C-level leidinggevenden voert transformatie-initiatieven door zonder duidelijke strategie
 Verzekeraars streng bij schade aan mobieltje
 Dit zijn de drie meest voorkomende spearphishing-aanvallen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Slijmen bij de baas taboe tijdens uitje, borrel een vereiste
 Bedrijfsuitje: goede investering
 Bedrijfsuitje: een ontspannende of juist risicovolle onderneming?
 In zeven stappen naar een onvergetelijk bedrijfsuitje
 
 
reacties
 
Hans - Fysio i  |   | 
8-05-2018
 | 
19:36 uur
Leuke uitjes staan hier vermeld. Een andere mogelijkheid is een leuk uitje op een boot door de grachten van Amsterdam.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
A life changing event
Zaterdag 30 maart - Flora Boskoop - 10.00 - 16.00 uur. Een interactief seminar met Pieter Frijters met als onderwerpen: burn-out, paniekaanvallen, (spreek)angst, piekeren en assertiviteit. Bekijk de video voor een impressie van het seminar.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Ontwikkelingen in de markt van drukwerk
Vergroot uw rendement in 2019 door reviews op NederlandReview Review marketing
reacties
Werk beÔnvloedt privťleven negatief  (1) 
Nederlanders onderschatten beveiligingsrisicoís van computers (1) 
Belangrijke handelspartners Nederland minder stabiel (1) 
Vier apps verantwoordelijk voor 82 procent van mobiel dataverbruik iOS (1) 
Klimaatakkoord zet Nederland in beweging richting duurzame economie (1) 
Evenveel vrouwen als mannen met hbo- of wo-diploma (1) 
Kortsluiting bij energieleveranciers (2) 
top10
Deze vier woorden ondermijnen iedere presentatie (video)
Wat organisaties verwachten van de financiŽle afdeling van 2025
Een derde van de werkenden vindt zichzelf slimmer dan zijn of haar baas
Klimaatakkoord kan ruim 70. 000 banen creŽren
'Er is een cyberoorlog gaande'
Belangrijke handelspartners Nederland minder stabiel
Overzicht kwijt door inkoopwildgroei? Met deze drie tips pakt u de regie terug
Cees Verkuyl en Derk van Manen vallen in de prijzen op Sales Event
Energie en klimaat prominent in provinciale verkiezingsprogrammaís
Fors minder jongeren gebruiken desktop pc om te internetten
meer top 10