zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Great Places to Work 2018 zijn bekend

29 maart 2018 - Atlassian, coöperatie DELA, Lean Consultancy Group en House of Performance hebben de eerste plek behaald in de lijst van Best Workplaces 2018.

De winnaars in respectievelijk de categorieën multinationals, grote organisaties, middelgrote organisaties en kleine ondernemingen lieten daarmee 59 andere organisaties op de lijst achter zich. De lijstaanvoerders onderscheiden zich vooral door de mate waarin ze medewerkers betrekken bij besluiten en door een goede werk-privébalans.


 
Goed werkgeverschap
De vier organisaties namen deel aan het Best Workplaces onderzoek 2018 van Great Place to Work®, waaraan in totaal 55.000 respondenten meededen bij 145 verschillende organisaties. Het onderzoek bestaat deels uit een medewerkersonderzoek naar vertrouwen, trots en plezier, en deels uit een evaluatie van het werkgeversbeleid. Uiteindelijk belandden 63 organisaties op de lijst van Best Workplaces in 2018. Een notering op de lijst betekent een erkenning voor goed werkgeverschap.
 
Vertrouwen
De organisaties die in 2018 een plek op de lijst haalden scoorden vooral goed op vertrouwen. De gemiddelde score op de stellingen over vertrouwen is niet eerder zo hoog geweest (82 procent) als dit jaar. De top vijf  van Best Workplaces springt op meerdere gebieden uit boven de overige organisaties en maakt voornamelijk het verschil op de waarde Respect. Onder andere Atlassian, DELA, Lean Consultancy Group en House of Performance scoorden maar liefst vijftien punten hoger op het betrekken van medewerkers in de besluitvorming, en op het zorgen voor een goede werk-privébalans ten opzichte van het gemiddelde van alle Best Workplaces.
 
Onderling vertrouwen is groot
René Brouwer, directeur Great Place to Work®, licht toe: "De resultaten laten zien dat er meer waardering is voor werkgevers die medewerkers actief betrekken bij beslissingen. Dat kan alleen als er onderling vertrouwen is, een aspect waar de vier winnaars dit jaar heel goed op scoorden."
Het Best Workplaces onderzoek is het enige onderzoek in ons land dat waarbij zowel het medewerkersperspectief als het managementperspectief wordt meegenomen. Brouwers: "Niet iedere organisatie haalt de lijst. U moet voldoen aan strikte criteria. Zo zien we ook dit jaar grote verschillen tussen de Best Workplaces en de organisaties die niet voldeden aan de minimale scores. Bijvoorbeeld met het uitzetten van een toekomstvisie: 75 procent van de respondenten bij de Best Workplaces geeft de organisatie hiervoor een dikke voldoende. Bij bedrijven die de lijst niet haalden vindt slechts 46 procent van de werknemers dat het management een duidelijk beeld heeft van waar de organisatie naar toe gaat en hoe daar te komen".
 
Vier categorieën
De lijst is onderverdeeld in vier categoriëen waarbij dit jaar voor een splitsing is gemaakt tussen de Multinationals en de grote Nederlandse bedrijven.
 
Top drie Best Multinational Workplaces 2018
1)     Atlassian, maker van softwareontwikkelings- en samenwerkingstools staat dit jaar op nummer 1 in de lijst van Multinational Workplaces. Het bedrijf wil een uitdagende werkplek zijn, met een informele cultuur. Medewerkers krijgen veel ruimte om zichzelf te ontplooien.
2)     Farmaceut en health care organisatie Novo Nordisk B.V. heeft dit jaar na koppositie in 2017 in deze categorie de eerste plek moeten afstaan aan Atlassian. Met het programma Changing Diabetes® levert Novo Nordisk een belangrijke bijdrage aan de maatschappij.
3)     MARS stond vorig jaar op de tweede plek en sluit dit jaar de top drie. De medewerkers van  het familiebedrijf MARS passen elke dag de Mars-principes toe om iets te betekenen voor mens en planeet.
  
Top drie Best Large Workplaces 2018 (meer dan 250 medewerkers)
1)     Coöperatie DELA, verzorger van verzekeringen en uitvaarten staat op nummer 1 in de categorie grote organisaties. Door middel van onderzoeken spelen ze in op de behoeften van medewerkers. Ook organiseren ze regelmatig luistersessies voor het personeel en betrekken ze hen bij de dagelijkse besluitvorming.
2)     Uitzendbureau Actief Werkt! is een nieuwkomer in de lijst. Het uitzendbureau heeft meer dan 25 jaar ervaring in de uitzendbranche en doet veel om de werk-privé balans bij het personeel goed te houden, zo gaan ze ieder jaar op personeelsreis met het hele bedrijf.
3)     Kinderopvangketen Kindergarden behaalde dit jaar de derde plek. Het bedrijf investeert continu in haar medewerkers en wil zorgen voor een fijne en inspirerende werkomgeving.
 
Top drie Best Medium Workplaces 2018 (50 tot 250 medewerkers)
1)     De Lean Consultancy Group helpt organisaties prestaties te verbeteren door gebruik te maken van de Lean filosofie. De medewerkers van Lean Consultancy Group geloven erin dat veranderen leuk is en inspirerend moet zijn om verbeteringen te laten slagen. Lean staat voor het vierde jaar op plek 1 en voor het eerst in de categorie Medium Workplaces (vorig jaar in de categorie Small).
2)     IT-dienstverlener Incentro staat net als eerdere jaren weer in de top drie. Het bedrijf stuurt volledig op het geluk van medewerkers. Geluk staat centraal. Het geluk van de klant, van de organisatie, en vooral van de medewerkers. 
3)     Talentontwikkelaar ORMIT staat nu al elf achtereenvolgende jaren op de lijst van Best Workplaces, dit jaar op nummer drie in de Medium categorie. ORMIT wil toekomstige leiders met traineeships ontwikkelen en stimuleren om het beste uit zichzelf te halen.
 
Top drie Best Small Workplaces 2018
1)     Consultancybureau House of Performance staat dit jaar voor het eerst op nummer 1 in de categorie Small Workplaces, vorig jaar stonden ze op nummer vier in deze categorie. Het bedrijf heeft de missie om mensen te laten excelleren door het geven van ruimte en vertrouwen.
2)     Protime stond ook vorig jaar op nummer twee in deze categorie. Protime biedt tijdregistratie en toegangscontrole aan bedrijven. Het bedrijf investeert veel in cultuur en betrokkenheid. Iedere medewerker levert een individuele bijdrage aan de bedrijfscultuur, iedereen is vrij om uit eigen initiatief projecten op te starten.
3)     PauwR Digital Marketing is een online marketing- en mediabureau uit Tilburg. De nieuwkomer in de lijst zorgt voor een professionele en inspirerende omgeving met veel ontwikkelingsmogelijkheden waarbij persoonlijke doelstellingen ook aandacht krijgen.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Eén op de drie werknemers worstelt met werk-privébalans
 'Beleggers moeten niet doorschieten in hun negatieve sentiment'
 Geanne van Arkel van Interface is ‘MVO-manager van het jaar’
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Steeds meer Nederlanders ruilen werkgever liefst morgen nog in
 Het Rijk wederom verkozen als meest favoriete werkgever
 Welzijn medewerkers in 2018 prioriteit voor Topwerkgevers
 Beste Werkgevers trekken 50 procent meer sollicitanten
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
3 manieren om meer uit je Google Ads campagnes te halen
reacties
Over duurzaamheid gesproken (1) 
Een werkvloer waar iedereen zich welkom voelt: vijf tips (1) 
Nederlandse manager print jaarlijks 28,6 kilo papier  (1) 
Twee derde millennials niet blij met zijn leven  (2) 
Hoe ontwikkel en behoud je jonge medewerkers? (1) 
Onbereikbaarheid smartphonegebruiker leidt tot relatieproblemen (1) 
Tien tips om te scoren met sport (1) 
top10
Eén op de drie werknemers worstelt met werk-privébalans
Werknemers oordelen: dit zijn de 25 beste Nederlandse werkgevers
De grootste energieslurpers voor millennials op de werkvloer
Tien symptomen van een gezonde bedrijfscultuur
In vijf simpele stappen naar een goed pensioen
Vertrouwelijke informatie valt in verkeerde handen door onoplettendheid
Innovatie en klantgerichtheid: sleutel voor een succesvolle supply chain-strategie
Over duurzaamheid gesproken
Drie redenen om meteen te starten met identiteits- en toegangsbeheer
Handelsoorlog kan half procent BBP kosten
meer top 10