zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Voorkom tekort aan talent in de digitale wereld

4 mei 2016 - Cognizant en de Economist Intelligence Unit (EIU) hebben onderzoek uitgevoerd onder ruim 400 managers uit Europa en Amerika over hoe de toekomstige digitale werkplek er uit ziet. De uitkomst van het onderzoek wordt gedeeld in het rapport People - not just Machines - Will Power Digital InnovationHieruit komt naar voren hoe organisaties mensen, strategie en tactiek in kunnen zetten om het bedrijf te transformeren naar een digitale organisatie.

Analyse, algoritmes, big data en automatisering spelen een belangrijke rol in verdere innovatie, productiviteit en besluitvorming binnen bedrijven. Zo veranderen software-robots de werkplek omdat zij routinetaken van werknemers kunnen overnemen. Bedrijven die deze ontwikkeling omarmen zijn innovatiever, productiever en flexibeler in de digitale wereld. Uit het onderzoek blijkt dat er grote stappen gemaakt gaan worden op het gebied van digitale reorganisatie.  


 
Digitale kloof
Wanneer organisaties niet het juiste talent aannemen – of medewerkers voorzien van de juiste training – dan lopen ze de kans om achter te lopen op de concurrentie. Dit is geen theorie meer. Het merendeel van de ondervraagde managers (94 procent) zegt onvoldoende capaciteit te hebben om relevant te zijn in de digitale wereld.
In 2016 missen de respondenten met name capaciteit op het gebied van digitale strategie (42 procent), big data (41 procent) en digitale marketing (40 procent). Organisaties (47 procent van de respondenten) maken zich het meest zorgen over hun capaciteiten op het gebied van analyse en big data, aangezien ze deze twee vakgebieden erg belangrijk vinden de komende drie jaar.  

Nieuwe organisatiemodellen
Als we kijken naar werkplekken, dan toont het onderzoek aan dat bedrijven steeds kleinere kantoren hebben. Flexibele werkplekken worden normaler en organisatiemodellen passen zich aan de digitalisering aan Verder verdwijnen silo’s, omdat 60 procent van de respondenten zegt dat ze werken aan het opzetten van cross-functionele teams die een specifiek klantsegment benaderen of een digitale ervaring creëren.

Digitaal gaat meer over mensen dan machines
Er is al een duidelijke verschuiving te zien binnen diverse sectoren op het gebied van digitalisering. Zakelijke processen en klantervaringen veranderen nu al door de komst van nieuwe technologieën. Het is daarom belangrijk voor organisaties om nu te bouwen aan de werkplek en werknemer van de toekomst.
"Het is essentieel voor bedrijven om snel te reageren op klantvragen en markttrends", zegt Euan Davis, schrijver van het rapport en Europees hoofd van Cognizant’s Center for Future of Work. "Veranderingen worden momenteel wekelijks gemeten in plaats van maandelijks. Vooruitstrevende bedrijven moeten hun dynamiek en besluitvorming aanpassen om te kunnen concurreren in een wereld die gedreven wordt door algoritmes en digitale innovaties. Organisaties moeten verouderde bedrijfsmodellen vervangen door kleinere teams die specifieke (niche) markten bedienen. Wanneer organisaties dit te snel doorvoeren, verstoort dit de organisatie en de bedrijfscultuur. Doen ze het te langzaam, dan blijft de organisatie waarschijnlijk achter op de concurrentie en speelt het bedrijf niet in op de klantbehoefte. Organisaties die zich op tijd aanpassen, hun medewerkers goed begeleiden en het juiste talent binnenhalen, hebben het meeste succes in de digitale wereld."                
 
Over het onderzoek:
Het rapport is gebaseerd op een onderzoek van de Economist Intelligence Unit, gesponsord door Cognizant. Het onderzoek richt zich op de toekomst van talent en digitale vaardigheden binnen vier branches: financiële dienstverlening, gezondheidszorg, retail en de maakindustrie. Het onderzoek is in het vierde kwartaal van 2015 uitgevoerd en is gebaseerd op een online onderzoek onder 422 Europese en Amerikaanse managers, variërend in functie van strategie en business development, marketing, sales en HR. De onderzoeksdata is ondersteund door diepte-interviews met senior verslaggevers en experts. 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Drie op de tien Nederlanders kunnen collega’s slecht bereiken
 Moderne medewerker ondervindt problemen met geluiden
 ICT-sector draait door, maar vreest gevolgen Coronacrisis op langere termijn
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijven strijden om de gunst van jong toptalent
 Het '2016 Talent Trends Report’ is uit
 Talentontwikkeling hard nodig voor succesvolle organisaties
 Talent is de motor voor ‘BV Nederland’
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Bespaar tijd door je boekhouding online bij te houden
Op deze manieren kun je je werkkapitaal verruimen
Werknemer heeft geldproblemen, is dat jouw probleem als manager?
Technologie, zo blijf je op de hoogte
Hoe kun je competenties als professional verbeteren?
reacties
Huiseigenaren met hogere inkomens zitten er warmer bij (1) 
Explosieve groei in zoekvolume voor ‘werken op afstand’ (3) 
Philips Lighting gaat Nederlandse hockeyvelden verlichten (1) 
82 procent meer internetoverstappers door thuiswerk-situatie (1) 
Rabobank: Nederlandse economie in recessie (2) 
Zes tips om zo efficiënt mogelijk thuis te werken (2) 
Update: Dure dollar raakt Procter & Gamble (1) 
top10
Lichaamstaal in tijden van het coronavirus
Juist nu moeten werkgevers goed voor hun mensen zorgen
Thuiswerkenden niet bezig met privacy bij videobellen
Een beetje geluk in huis: welke bloemen u juist nú moet geven
Online imago beďnvloedt sollicitatiegedrag
Vijf tips voor een perfecte videosollicitatie
Veel angst en onzekerheid op de werkvloer en thuis door corona
Verveling slaat toe, mensen maken massaal fotoboeken
Open- en klikratio’s in de lift
Houd continuďteit en vaart in samenwerkingsprojecten ondanks corona
meer top 10