zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Voorkom tekort aan talent in de digitale wereld

4 mei 2016 - Cognizant en de Economist Intelligence Unit (EIU) hebben onderzoek uitgevoerd onder ruim 400 managers uit Europa en Amerika over hoe de toekomstige digitale werkplek er uit ziet. De uitkomst van het onderzoek wordt gedeeld in het rapport People - not just Machines - Will Power Digital InnovationHieruit komt naar voren hoe organisaties mensen, strategie en tactiek in kunnen zetten om het bedrijf te transformeren naar een digitale organisatie.

Analyse, algoritmes, big data en automatisering spelen een belangrijke rol in verdere innovatie, productiviteit en besluitvorming binnen bedrijven. Zo veranderen software-robots de werkplek omdat zij routinetaken van werknemers kunnen overnemen. Bedrijven die deze ontwikkeling omarmen zijn innovatiever, productiever en flexibeler in de digitale wereld. Uit het onderzoek blijkt dat er grote stappen gemaakt gaan worden op het gebied van digitale reorganisatie.  


 
Digitale kloof
Wanneer organisaties niet het juiste talent aannemen – of medewerkers voorzien van de juiste training – dan lopen ze de kans om achter te lopen op de concurrentie. Dit is geen theorie meer. Het merendeel van de ondervraagde managers (94 procent) zegt onvoldoende capaciteit te hebben om relevant te zijn in de digitale wereld.
In 2016 missen de respondenten met name capaciteit op het gebied van digitale strategie (42 procent), big data (41 procent) en digitale marketing (40 procent). Organisaties (47 procent van de respondenten) maken zich het meest zorgen over hun capaciteiten op het gebied van analyse en big data, aangezien ze deze twee vakgebieden erg belangrijk vinden de komende drie jaar.  

Nieuwe organisatiemodellen
Als we kijken naar werkplekken, dan toont het onderzoek aan dat bedrijven steeds kleinere kantoren hebben. Flexibele werkplekken worden normaler en organisatiemodellen passen zich aan de digitalisering aan Verder verdwijnen silo’s, omdat 60 procent van de respondenten zegt dat ze werken aan het opzetten van cross-functionele teams die een specifiek klantsegment benaderen of een digitale ervaring creëren.

Digitaal gaat meer over mensen dan machines
Er is al een duidelijke verschuiving te zien binnen diverse sectoren op het gebied van digitalisering. Zakelijke processen en klantervaringen veranderen nu al door de komst van nieuwe technologieën. Het is daarom belangrijk voor organisaties om nu te bouwen aan de werkplek en werknemer van de toekomst.
"Het is essentieel voor bedrijven om snel te reageren op klantvragen en markttrends", zegt Euan Davis, schrijver van het rapport en Europees hoofd van Cognizant’s Center for Future of Work. "Veranderingen worden momenteel wekelijks gemeten in plaats van maandelijks. Vooruitstrevende bedrijven moeten hun dynamiek en besluitvorming aanpassen om te kunnen concurreren in een wereld die gedreven wordt door algoritmes en digitale innovaties. Organisaties moeten verouderde bedrijfsmodellen vervangen door kleinere teams die specifieke (niche) markten bedienen. Wanneer organisaties dit te snel doorvoeren, verstoort dit de organisatie en de bedrijfscultuur. Doen ze het te langzaam, dan blijft de organisatie waarschijnlijk achter op de concurrentie en speelt het bedrijf niet in op de klantbehoefte. Organisaties die zich op tijd aanpassen, hun medewerkers goed begeleiden en het juiste talent binnenhalen, hebben het meeste succes in de digitale wereld."                
 
Over het onderzoek:
Het rapport is gebaseerd op een onderzoek van de Economist Intelligence Unit, gesponsord door Cognizant. Het onderzoek richt zich op de toekomst van talent en digitale vaardigheden binnen vier branches: financiële dienstverlening, gezondheidszorg, retail en de maakindustrie. Het onderzoek is in het vierde kwartaal van 2015 uitgevoerd en is gebaseerd op een online onderzoek onder 422 Europese en Amerikaanse managers, variërend in functie van strategie en business development, marketing, sales en HR. De onderzoeksdata is ondersteund door diepte-interviews met senior verslaggevers en experts. 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

  Tweederde van bedrijven is niet op de hoogte van de risico’s bij gebruik van SaaS-oplossingen
 70 procent financiële professionals is al bezig met blockchain en kunstmatige intelligentie
 Kerstpakket populairste extraatje onder werknemers
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijven strijden om de gunst van jong toptalent
 Het '2016 Talent Trends Report’ is uit
 Talentontwikkeling hard nodig voor succesvolle organisaties
 Talent is de motor voor ‘BV Nederland’
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Collectieve zorgverzekering voor uw werknemers
Zakelijke telefoon snel laten repareren: zo ondervind je hier zo min mogelijk last van
Bijdragen aan een beter milieu als ondernemer
reacties
Uitvaartorganisaties zien brood in duurzame uitvaart (1) 
Kerstpakket populairste extraatje onder werknemers (1) 
Nog weinig oog voor nieuwe technologie in vacatures financieel specialisten (1) 
Hoeveel tijd verlies je door 100 km/h te rijden? Wij zochten het uit (1) 
Nuttig of tijdsverspilling: wat vindt Nederland van vergaderen? (1) 
Vriendschappen op het werk belangrijker dan salaris (1) 
Zo voorkomt u keuzestress (1) 
top10
Drie voorbeelden van CEO-fraude in Nederland
Hoe behoudt u medewerkers voor de organisatie?
Niet-lerende organisatie bestaat over tien jaar niet meer
Tips voor 50-plussers: zo komt u snel aan een baan!
Wat is As-a-Service nu čcht?
Werkende Nederlander: 'Alleen kans op loonsverhoging door van baan te veranderen'
Risico cyberaanvallen grotere kopzorg voor bedrijven dan krappe arbeidsmarkt
Werkgever trekt personeel over streep met ‘borrels’ en ‘pingpongen’
Een op vijf luncht het liefst alleen
Amsterdam wereldwijd op nummer twee wat betreft stedelijke mobiliteit
meer top 10