zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Twintig procent meer ICT-vacatures

31 december 2015 - Organisaties ondervinden steeds meer het belang van IT. Traditionele bedrijven lopen constant het risico dat hun business wordt ‘ingepikt’ door moderne – op software gebaseerde – alternatieven.

De meest concurrerende / disruptieve bedrijven van tegenwoordig zijn immers softwarebedrijven. Daarnaast zien we dat, door de betere economische situatie, bedrijven weer bereid zijn te investeren in IT. Dit resulteert in een sterk groeiende vraag naar IT specialisten. Gedurende 2015 zijn er meer vacatures online geplaatst voor IT’ers dan in welk jaar dan ook. Vooral de vraag naar software ontwikkelaars binnen Java, PHP en .NET omgevingen blijft stijgen. Bijna twintig procent meer ICT Vacatures in 2015
Het aantal online geplaatste ICT vacatures is dit jaar, ten opzichte van 2014, met ongeveer twintig procent toegenomen. Dit is de sterkste groei die iSense in jaren heeft gezien. De grootste vraag gaat zoals dat de afgelopen jaren al het geval is, uit naar programmeurs. Ook de verdeling per provincie laat weinig verrassends zien t.o.v. eerdere berichten. Ongeveer de helft van alle ICT Vacatures wordt online geplaatst in de provincies Noord- en Zuid Holland. In de provincies Zeeland, Overijssel en Friesland werden gedurende 2015 opvallend weinig ICT vacatures geplaatst; gezamenlijk slechts drie procent van het totaal. 

IT’er van de toekomst 
"De ontwikkelingen van de afgelopen jaren en de aankomende veranderingen in de IT branche vragen om een IT’er die steeds meer op de voorgrond treedt. Hij dient communicatief vaardig te zijn, te kunnen sparren met de business en met de klant te kunnen communiceren. Ook werkt hij meer samen met andere teams en andere afdelingen. IT wordt belangrijker binnen de gehele organisatie. De IT’er van de toekomst kan praten op niveau en tegelijkertijd zijn werkzaamheden (en het belang hiervan voor de organisatie) in lekentaal uitleggen. Daarnaast is de IT’er van de toekomst zich steeds meer bewust van zijn belang voor organisaties. Hij weet dat hij waardevol is, dat hij een aanwinst is voor organisaties die bij willen blijven, die de concurrentie voor willen zijn en hun continuïteit willen waarborgen," aldus Vincent Day, Managing director iSense ICT Professionals.

De kandidaat bepaald
"De vraag wordt steeds groter, maar de pool met beschikbare IT’ers wordt kleiner. Organisaties moeten zich bewust zijn van deze verschuiving in de markt; zij die niet snel genoeg schakelen, komen uiteindelijk met lege handen te staan. De IT’er van de toekomst heeft keuze uit tientallen werkgevers; hij tast af, bekijkt de arbeidsvoorwaarden, onderhandelt en kiest uiteindelijk voor het aanbod dat het beste op zijn wensen aansluit. We gaan richting een markt waarde kandidaat het voor het zeggen heeft en het is belangrijk dat organisaties zich dit gaan realiseren," aldus Day.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Vier tips om burnouts bij werknemers te herkennen
 Cisco publiceert eerste wereldwijde Hybrid Work Index
 Werkende gelooft dat kwaliteit onderwijs beter zou zijn met minder overheidsrichtlijnen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Schaars ICT-talent zal hogere eisen stellen aan werkgevers
 Hogere eisen aan ICT-ers leiden tot groeisprint
 ICT-functies overheid voorzichtig in de lift
 Project Manager ICT: typische voorjaarsfunctie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!
reacties
Werknemers hoeven niet altijd bereikbaar te zijn (1) 
Werknemer vindt dat werkgever verantwoordelijk is voor werkgeluk (1) 
Foute kersttrui populair, maar niet op op de werkvloer (1) 
Kantoren en werkvormen veranderen radicaal (4) 
Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein (1) 
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt (1) 
top10
Tekort aan vaardigheden beperkt financiële instellingen om doelstellingen te behalen
Wat de coronacrisis ons leert over het managen van mental health
Waarom vlot het niet met diversiteit op de werkvloer?
Vier tips om burnouts bij werknemers te herkennen
Bedrijven hebben behoefte aan ondersteuning bij uitvoering wet ingroeiquotum en streefcijfers
Cisco publiceert eerste wereldwijde Hybrid Work Index
Werkenden willen zelf kunnen bepalen wel of niet naar kantoor te gaan
Werkende gelooft dat kwaliteit onderwijs beter zou zijn met minder overheidsrichtlijnen
Werknemers hoeven niet altijd bereikbaar te zijn
Significant meer mensen terug naar kantoor
meer top 10