zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Noodzaak om te spreiden is gunstig voor converteerbare obligaties

12 november 2015 - Volgens nieuw onderzoek van NN Investment Partners zullen de beleggingen in converteerbare obligaties in de komende drie jaar toenemen.

Redenen zijn onder meer diversificatie, onzekerheid over de vooruitzichten voor de aandelenmarkten en een beter begrip bij beleggers van de beleggingscategorie.


Bijna drie op de vijf (57 procent) respondenten verwachten dat instellingen hun allocatie naar converteerbare obligaties zullen uitbreiden, terwijl slechts negen procent uitgaat van een verlaging van de exposure. Een derde (33 procent) denkt dat de exposure gelijk zal blijven.

Spreiden van portefeuilles 
De belangrijkste reden (volgens 59 procent van de respondenten) voor meer beleggingen in converteerbare leningen is de wens om portefeuilles te spreiden. Ongeveer één op de vijf (achttien procent) koppelt de grotere exposure aan het feit dat beleggers onzeker zijn over de vooruitzichten voor aandelen en eveneens achttien procent zegt dat dit komt doordat beleggers beter onderlegd zijn en een beter begrip hebben van converteerbare obligaties.
Tarek Saber, Portefeuillemanager van het NN (L) Global Convertible Opportunities fonds:  "Ons research wijst op een grotere acceptatie van converteerbare obligaties en de voordelen ervan onder institutionele beleggers. Beleggers worden zich bewust van het belang converteerbare obligaties te gebruiken als onderdeel van hun beleggingsmix. Een weging van drie -tien procent in een portefeuille zou de voor risico gecorrigeerde rendementen moeten verbeteren. Converteerbare obligaties laten van oudsher een met aandelen vergelijkbaar rendement zien, maar met ongeveer de helft van de volatiliteit. Ze bieden ook een goede diversificatie voor vastrentende beleggingen, met een negatieve correlatie met staatsobligaties en weinig correlatie met zeer solide bedrijfsleningen. Ze hebben normaal gesproken 90 procent correlatie met aandelen en 60 procent met high yield-obligaties."

Converteerbare obligaties
Converteerbare obligaties zijn bedrijfsobligaties die gedurende de looptijd kunnen worden ingeruild voor een vast aantal gewone aandelen. Ze kunnen worden gezien als een combinatie van een obligatie en een aandelenoptie, waarbij de obligatie het neerwaartse risico beperkt en de optie de mogelijkheid van een stijging van de aandelenkoers biedt.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Institutionele beleggers verdeeld over toekomst obligatiemarkten
 Amerikaanse Investment Grade bedrijfsobligaties populair
 Alle credits voor Europese bedrijfsobligaties
 Mondiaal groeitempo blijft in 2013 positief werken voor high-yield obligaties
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10