zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Amerikaanse Investment Grade bedrijfsobligaties populair

14 augustus 2015 - Amerikaanse Investment Grade bedrijfsobligaties zijn populairste vastrentende sector.
De vraag binnen de sector in het algemeen is echter afgenomen: in het tweede kwartaal van 2015 gaf 28 procent de voorkeur aan deze sector tegen 39 procent in het vorige kwartaal.


Amerikaanse Investment Grade bedrijfsobligaties vormen nog altijd de populairste vastrentende sector onder institutionele beleggers, al is de populariteit het afgelopen kwartaal gedaald. Dit blijkt uit de meest recente Risk Rotation Index van NN Investment Partners.


 
Overige sectoren
De resultaten voor de overige sectoren uit de meest recente enquête zijn: Amerikaanse High Yield obligaties (23 procent); High Yield obligaties in euro (22 procent); Investment Grade bedrijfsobligaties in euro (21 procent); bedrijfsobligaties uit opkomende landen (veertien procent); leningen uit opkomende landen in harde valuta (tien procent); en leningen uit opkomende landen in lokale valuta (tien procent). Al deze sectoren zagen hun populariteit het afgelopen kwartaal eveneens afnemen, terwijl obligaties uit de perifere eurolanden het afgelopen kwartaal stegen van vier naar zes procent.
 
Aantrekkelijke beleggingscategorie
 "Vanuit het oogpunt van kwaliteit, spreiding en duration blijven Amerikaanse Investment Grade bedrijfsobligaties een aantrekkelijke beleggingscategorie," aldus Valentijn van Nieuwenhuijzen, hoofd strategie, Multi Asset bij NN Investment Partners. "Rentestijgingen vormen in de toekomst een probleem. Toch bieden deze Amerikaanse bedrijfsobligaties nog altijd aantrekkelijke opbrengsten, met name voor instellingen die hun verplichtingen moeten matchen.
Ook Amerikaanse en Europese High Yield leningen worden als aantrekkelijk gezien. Hoewel het gebrek aan liquiditeit in deze fondsen een punt van zorg is geweest, zijn beleggers ook bereid meer kredietposities in te nemen. Er liggen nog steeds aanzienlijke kansen om waarde te creëren voor beheerders die de juiste afweging maken, vooral met betrekking tot Europese High Yield obligaties. Deze bieden een aantrekkelijke vergoeding omdat de kans op wanbetaling naar verwachting laag blijft en de renteverschillen zich op een redelijk niveau bevinden."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 'Beleggen in vastgoed is een uitstekende investering'
 Versobering groen beleggen bespaart Rijk meer dan beoogd
 Nederlandse belegger zet vol in op de Verenigde Staten
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10