zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Marktvolatiliteit drijft pensioenfondsen naar wereldwijde multi-assetsector

13 oktober 2015 - De toenemende druk om stabiele rendementen te behalen zet pensioenfondsen aan tot investeren in de wereldwijde multi-assetsector, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van NN Investment Partners.

Meer dan drie op de vier (76 procent) respondenten denkt dit en twaalf procent is het 'sterk mee eens' met deze visie, volgens het onderzoek dat is gehouden onder een panel van institutionele beleggingsmanagers van NN Investment Partners. Slechts een procent is het niet eens met deze visie.


 
Ontwrichtend
In reactie hierop zegt Valentijn van Nieuwenhuijzen, hoofd Strategie, Multi-Asset, bij NN Investment Partners:  "Marktvolatiliteit kan bijzonder ontwrichtend uitpakken voor pensioenregelingen. De fondsen moeten ervoor zorgen dat ze de pensioenen van deelnemers tientallen jaren lang betrouwbaar kunnen uitkeren en als de uitkeringen in een bepaald jaar meer dan tien procent van de fondsbeleggingen bedragen, draagt dit daar zeker niet aan bij. De steeds strengere criteria om te bepalen in welke mate fondsen aan hun verplichtingen kunnen voldoen maken hun taak nog lastiger."

Evenwichtige koers 
Van Nieuwenhuijzen vervolgt:  "Het uitstippelen van een evenwichtige koers in de financiële markten vereist hoogwaardige expertise: door de steeds complexere marktfactoren moet men snel kunnen inspelen op nieuwe informatie. Sommige pensioenregelingen hebben die deskundigheid misschien in huis, maar het wordt steeds aantrekkelijker om die rol over te dragen aan externe wereldwijde multi-assetmanagers."
 
Spectaculaire toename
Uit het onderzoek komt ook naar voren dat 65 procent van de respondenten verwacht dat institutionele beleggers hun blootstelling aan multi-assetstrategieën de komende drie jaar zal vergroten, waarbij een op de zeven verwacht dat de toename 'spectaculair' zal zijn. De sterke voorkeur van beleggers voor multi-assetfondsen wordt door 75 procent van de respondenten onderschreven. Zij zien wereldwijde multi-assetstrategieën als een goede belegging die waarde toevoegt. Van de respondenten is veertien procent het 'sterk eens' met deze visie en is slechts vier procent het er niet mee eens.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Institutionele beleggers op zoek naar rendement in multi-asset-fondsen
 Institutionele beleggers zien populariteit multi-asset fondsen stijgen
 Wereldwijde IPO-markt beleeft sterkste eerste kwartaal sinds 2011
 Aandelen weer in de gunst
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10